BZP: Przygotowanie i dostarczenie obiadów dla uprawnionych klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Nowym Dworze Mazowieckim do miejsca ich zamieszkania oraz do siedziby Ośrodka Pomocy Społecznej.
04.11.2024
2024/BZP 00576848/01
OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Przygotowanie i dostarczenie obiadów dla uprawnionych klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Nowym Dworze Mazowieckim do miejsca ich zamieszkania oraz do siedziby Ośrodka Pomocy Społecznej.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 002013610
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Partyzantów 7
1.5.2.) Miejscowość: Nowy Dwór Mazowiecki
1.5.3.) Kod pocztowy: 05-100
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL912 - Warszawski wschodni
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@opsndm.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.opsndm.naszops.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie i dostarczenie obiadów dla uprawnionych klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Nowym Dworze Mazowieckim do miejsca ich zamieszkania oraz do siedziby Ośrodka Pomocy Społecznej.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d9af6057-e9a1-4e8f-9288-ec94f454fb1b
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00576848
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-04
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00495182/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Świadczenie usług cateringowych - przygotowanie, wydawanie i dostarczanie obiadów jednodaniowych dla uprawnionych klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Nowym Dworze Mazowieckim
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d9af6057-e9a1-4e8f-9288-ec94f454fb1b3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1) Pani Justyna Michałowska
2) tel. 603-092-579,
3) e-mail: j.michalowska@opsndm.pl
2. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
3. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, ww. regulacje nie będą miały bezpośredniego zastosowania.
4. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
1) w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik), lub
2) jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
5. Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2022 r. poz. 1233) wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”.
6. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”.
7. W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem zewnętrznym lub wewnętrznym. W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się do przesyłanej wiadomości uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny).
8. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
9. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
10. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e- mail: sekretariat@opsndm.pl (nie dotyczy składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Zamawiający wymaga złożenia oferty w postaci katalogu elektronicznego
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenia do Ośrodka Pomocy Społecznej w Nowym Dworze Mazowieckim oraz przygotowanie i dostarczanie obiadów dla uprawnionych klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Nowym Dworze Mazowieckim
Prawo świadczeniobiorców do korzystania z usług wynika z przepisu ustawy z 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej (Dz.U. z 2023.901 ze zm.).
2. Wielkość zamówienia Zamawiający określa na 76 obiadów jednodaniowych dziennie, przez 261 dni, co stanowi 19 836 obiadów łącznie. Jest to wartość szacunkowa. Dane faktyczne mogą odbiegać od danych wskazanych w szacunkach, gdyż liczba klientów może się zmieniać i jest to niezależne od Zamawiającego. Zamawiający będzie rozliczał się tylko za faktycznie wydane posiłki na podstawie imiennej karty odbioru posiłku dla każdego klienta w danym miesiącu
4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegały oferty niepodlegające odrzuceniu.
2. Zamawiający dokona wyboru oferty w oparciu o następujące kryteria:
Lp Kryterium Waga Maksymalna liczba punktów
1 Cena (C) 60,00% 60
2 Doświadczenie (D) 40,00% 40
Dla porównania ofert zostaną wzięte pod uwagę:
1) Kryterium Cena – cena oferty wskazana w formularzu ofertowym,
2) Kryterium Doświadczenie – na podstawie wartości usług podanych w wykazie usług, których należyte wykonanie potwierdzone zostało załączonymi dowodami, o których mowa w pkt. VIII ust. 1 pkt 2.
1. Liczbę punktów przyznana każdej z ocenianych ofert obliczona zostanie wg poniższego wzoru:
LP = C+D
gdzie:
LP – łączna liczba punktów przyznana ofercie,
C – liczba punktów przyznana ofercie w oparciu o kryterium – Cena,
D – liczba punktów przyznanych ofercie w oparciu o kryterium – Doświadczenie.
Kryterium Cena
Oferta, w której Wykonawca zaproponował najniższą cenę spośród ofert nieodrzuconych, otrzyma 60 punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru:
CN
C = ---------------- x 100 x 60%
CO
gdzie:
C – liczba punktów uzyskanych w kryterium Cena oferty, 1%=1 pkt,
CN – cena najtańszej z ofert,
CO – cena ocenianej oferty.
Kryterium Doświadczenie
Oferta, w której Wykonawca wykazał usługi, których należyte wykonanie potwierdzone zostało załączonymi dowodami, na najwyższą kwotę spośród ofert nieodrzuconych, otrzyma 40 punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru:
Do
D = ---------------- x 100 x 40%
Dw
gdzie:
D – liczba punktów uzyskanych w kryterium Doświadczenie oferty, 1%=1 pkt,
Do – wartość usług ocenianej oferty,
Cw – najwyższa wartość usług ze wszystkich ofert.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. Warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej, tj.:a) zakład, w którym będą przygotowywane posiłki, posiada ważną decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą zakład jako spełniający wymagania do prowadzenia działalności gastronomicznej. Podstawa prawna art. 4, art. 61 i art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. z dnia 5 lipca 2018 r. (Dz.U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.), co Zamawiający będzie weryfikował na podstawie przedłożonej kopii poświadczone za zgodność z oryginałem, ważnej decyzji właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego,
b) dysponują środkiem transportu przeznaczonym do przewozu posiłków, który został dopuszczony do użytkowania przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, co Zamawiający będzie weryfikował na podstawie przedłożonej kopii poświadczone za zgodność z oryginałem, ważnej decyzji właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego,
c) dysponują minimum 2 pracownikami, zatrudnionymi na umowę o pracę, zdolnymi do wykonania zamówienia, niekaranymi i posiadającymi stan zdrowia umożliwiający wykonywanie usług będących przedmiotem niniejszego postępowania, dodatkowo pracownicy przebyli szkolenia w zakresie BHP, p/poż oraz udzielania pierwszej pomocy, są odpowiednio przeszkoleni i posiadają wiedzę z zakresu żywienia zbiorowego oraz zasad higieny, a także zobowiąże się by jego pracownicy przestrzegali wszelkich obowiązujących przepisów minimum sanitarnego, dezynfekcji i higieny pomieszczeń (zgodnie z obowiązującymi procedurami i wytycznymi), co Zamawiający będzie weryfikował na podstawie oświadczenia zawartego w formularzu oferty oraz przedłożonego wykazu osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia zgodnie z Załącznikiem nr 7 do SWZ;
d) znajdowania się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia co Zamawiający będzie weryfikował na podstawie oświadczenia zawartego w formularzu oferty;
e) posiadają doświadczenie w wykonywaniu usług będącym przedmiotem niniejszego zamówienia, co Zamawiający będzie weryfikował na podstawie przedłożonego wykazu usług zgodnie z Załącznikiem nr 5 do SWZ oraz przedłożonych dowód potwierdzających należyte ich wykonanie/wykonywanie.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Złożenia oświadczenia , o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp, stanowiącym dowód potwierdzający brak podstaw wykluczenia i spełnianie warunków udziału w postępowaniu, na dzień składania ofert, tymczasowo zastępujący wymagane przez Zamawiającego podmiotowe środki dowodowe. Wzór oświadczenia o braku podstaw wykluczenia i spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stanowi Załącznik nr 8 do SWZ.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia z postępowania Wykonawcy, Zamawiający żąda od Wykonawcy:
a. wykaz usług, w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie - o treści zgodnej ze wzorem stanowiącym Załącznik Nr 5 do SWZ.
Dowodami potwierdzającymi czy usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie są:
• referencje lub inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane,
• oświadczenie Wykonawcy-jeśli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać ww. dokumentów,
• w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert,
• jeżeli wykaz, oświadczenia lub inne złożone przez Wykonawcę dokumenty będą budziły wątpliwość, Zamawiający może zwrócić się bezpośrednio do właściwego podmiotu, na rzecz którego usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, o dodatkowe informacje lub dokumenty w tym zakresie.
b. wykaz narzędzi wyposażenia zakładu, urządzeń technicznych oraz środków transportu dostępnych wykonawcy usług w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami - o treści zgodnej ze wzorem stanowiącym Załącznik Nr 6 do SWZ,
c. wykaz pracowników skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego,
a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami. Wzór wykazu stanowi załącznik nr 7 do SWZ;
d. kopie, poświadczone za zgodność z oryginałem, ważnych decyzji właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, o których mowa w pkt. VII ust. 2 pkt. 2.1 i 2.2,
e. odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, ze wskazaniem prowadzenia działalności na terenie miasta Nowy Dwór Mazowiecki;
f. tytuł prawny do lokalu, w którym będą podawane posiłki, położonym na terenie miasta Nowy Dwór Mazowiecki.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
a. Oświadczenie , o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp, stanowiącym dowód potwierdzający brak podstaw wykluczenia i spełnianie warunków udziału w postępowaniu, na dzień składania ofert, tymczasowo zastępujący wymagane przez Zamawiającego podmiotowe środki dowodowe. Wzór oświadczenia o braku podstaw wykluczenia i spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stanowi Załącznik nr 8 do SWZ.b. wykaz usług, w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie - o treści zgodnej ze wzorem stanowiącym Załącznik Nr 5 do SWZ.
Dowodami potwierdzającymi czy usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie są:
• referencje lub inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane,
• oświadczenie Wykonawcy-jeśli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać ww. dokumentów,
• w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert,
• jeżeli wykaz, oświadczenia lub inne złożone przez Wykonawcę dokumenty będą budziły wątpliwość, Zamawiający może zwrócić się bezpośrednio do właściwego podmiotu, na rzecz którego usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, o dodatkowe informacje lub dokumenty w tym zakresie.
c. wykaz narzędzi wyposażenia zakładu, urządzeń technicznych oraz środków transportu dostępnych wykonawcy usług w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami - o treści zgodnej ze wzorem stanowiącym Załącznik Nr 6 do SWZ,
d. wykaz pracowników skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego,
a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami. Wzór wykazu stanowi załącznik nr 7 do SWZ;
e. kopie, poświadczone za zgodność z oryginałem, ważnych decyzji właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, o których mowa w pkt. VII ust. 2 pkt. 2.1 i 2.2,
f. odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, ze wskazaniem prowadzenia działalności na terenie miasta Nowy Dwór Mazowiecki;
g. tytuł prawny do lokalu, w którym będą podawane posiłki, położonym na terenie miasta Nowy Dwór Mazowiecki.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.2. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub kryteriów selekcji w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub kryteriów selekcji.
3. W odniesieniu do warunków dotyczących doświadczenia Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych z Wykonawców, którzy wykonają roboty budowlane, do realizacji których te zdolności są wymagane. W takim przypadku Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane wykonają poszczególni Wykonawcy.
4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.