BZP: Dostawy środków czystości oraz naczyń i opakowań gastronomicznych dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku
05.11.2024
2024/BZP 00578877/01
MIEJSKA JADŁODAJNIA "U ŚWIĘTEGO ANTONIEGO"
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy środków czystości oraz naczyń i opakowań gastronomicznych dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: MIEJSKA JADŁODAJNIA "U ŚWIĘTEGO ANTONIEGO"
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340833633
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Świętego Antoniego 11
1.5.2.) Miejscowość: Włocławek
1.5.3.) Kod pocztowy: 87-800
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - Włocławski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: biuro@jadlodajniawloclawek.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy środków czystości oraz naczyń i opakowań gastronomicznych dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8b8d16d7-9a99-41c1-8cb8-73a0b05a7395
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00578877
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-05
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00044925/06/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.12 Dostawy środków czystości oraz naczyń i opakowań gastronomicznych
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-8b8d16d7-9a99-41c1-8cb8-73a0b05a73953.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W prowadzonym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, tj. przy użyciu:
- Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl,
- poczty elektronicznej: biuro@jadlodajniawloclawek.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
2. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
3. Dokumenty elektroniczne sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (...) i przekazuje się jako załączniki.
4. Informacje, oświadczenia lub dokumenty przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
a) w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik) lub,
b) jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”.
10. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”).
11. W przypadku załączników, które są zgodne z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy / wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia / podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem zewnętrznym lub wewnętrznym. W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się do przesyłanej wiadomości uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny).
12. Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia.
13. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”.
14. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
15. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
16. W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (32) 77-88-999 lub drogą elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”.
17. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, o której mowa wyżej.
18. Zamawiający nie przewiduje sposobu komunikowania się z Wykonawcami w inny sposób niż przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, wskazanych w SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejska Jadłodajnia „U Świętego Antoniego”, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek,
2. w sprawach związanych z Pani/Pana danymi osobowymi należy kontaktować się z inspektorem ochrony danych osobowych w Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego” – adres e-mail: iod@jadlodajniawloclawek.pl, nr tel. 54- 411-03-80.
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji,
4. odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz 74 ustawy,
5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy,
6. obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy, związany z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy,
7. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO,
8. posiada Pani/Pan:
1) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani Pana dotyczących;
2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/ Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9. nie przysługuje Pani/Panu:
1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: MJ.AZ.2420-10/2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 3
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część I przedmiotu zamówienia (chemia):
Z uwagi na ograniczenia niniejszego pola tekstowego szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SWZ.
2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej.
3. Wykonawca zapewnia transport środków czystości oraz naczyń i opakowań gastronomicznych do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.
4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno – epidemiologiczne.
5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego” przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.
6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 25% ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia, przy czym Wykonawcy nie będzie przysługiwać jakiekolwiek roszczenie z tytułu niewykorzystania przez Zamawiającego przedmiotu umowy w pełnym zakresie ilościowym lub wartościowym.
7. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zmian ilości poszczególnych artykułów przedmiotu zamówienia w granicach wynagrodzenia wykonawcy. Zmiany mogą polegać na zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości i wartości danego artykułu/-ów kosztem zmniejszenia lub zwieszenia wartości innych rodzajów artykułów. Zmiana ta nie stanowi zmiany umowy i nie wymaga sporządzenia aneksu.
8. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie, e-mailem lub faksem z dwudniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. Po otrzymaniu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie, pisemnie potwierdzić otrzymanie w/w zamówienia.
9. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego:
• dla części I zamówienia - nie częściej niż dwa razy w miesiącu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 12:00,
W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie:
• w przypadku części I zamówienia do dwudziestu czterech godzin od momentu zgłoszenia reklamacji,
10. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.
Zamawiający dołożył wszelkich starań, aby w opisie przedmiotu zamówienia nie znalazła się żadna nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu. Jeżeli w dokumentach zamówienia, wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, ma ona wyłącznie charakter informacyjny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 39800000-0 - Środki czyszczące i polerujące
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
39813000-4 - Pasty i proszki czyszczące
39830000-9 - Środki czyszczące
39831000-6 - Preparaty piorące
39831200-8 - Detergenty
39831210-1 - Detergenty do zmywarek
39831220-4 - Środki odtłuszczające
33711900-6 - Mydło
39831230-7 - Środki rozpuszczające tłuszcze
39831240-0 - Preparaty czyszczące
39831250-3 - Roztwory myjące
39831300-9 - Środki do czyszczenia podłóg
39831600-2 - Środki do czyszczenia toalet
39832000-3 - Produkty do zmywania naczyń
39833000-0 - Produkty zapobiegające osiadaniu kurzu
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający kierował się będzie następującym kryterium: cena oferty - waga 100%. Przez kryterium cena rozumie się wartość brutto podaną w ofercie, a wyliczoną zgodnie z formularzem cenowym.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część II zamówienia (materiały i artykuły higieniczne):
a) Druciak, zmywak spiralny ze stali nierdzewnej - o średnicy minimum 10 cm. Do czyszczenia silnie zabrudzonych powierzchni, usuwania kamienia, przypaleń; jednostka miary: sztuka, ilość: 180 sztuk,
b) Gąbka, zmywak profilowany do naczyń z uchwytem – wyżłobieniami ułatwiającymi trzymanie zmywaka, o długości od 10 cm do 14 cm, szerokości od 7 cm do 9 cm i wysokości 4,3 cm do 5,5 cm; jednostka miary: sztuka, ilość: 100 sztuk,
c) Mop bawełniany - minimum 180 g. Chłonny, czyści najgorsze zabrudzenia. Elementy myjące trwale zamocowane do końcówki, w sposób chroniący przed ich wypadaniem. Końcówka z gwintem do wkręcania trzonka; jednostka miary: sztuka, ilość: 60 sztuk,
d) Mop płaski – końcówka bawełniana o długości 40 cm z bocznymi kieszonkami do mocowania; jednostka miary: sztuka, ilość: 10 sztuk,
e) Papier toaletowy - dwuwarstwowy, 100% celulozy, wytrzymały, biały; jednostka miary: sztuka, ilość: 128 sztuk,
f) Papier toaletowy - jednowarstwowy. 100% makulatury, min. 33g/m2. Minimalna ilość listków w rolce 200; jednostka miary: sztuka, ilość: 1152 sztuki,
g) Ręcznik Z-Z - standardowa jakość. Rozmiar listka minimum 200 mm x 240 mm, opakowanie karton, ilość listków w opakowaniu do 5000 szt. Jednowarstwowy; jednostka miary: sztuka, ilość: 144.000 sztuk,
h) Rękawice gumowe - gospodarcze, flokowane rozmiar M; jednostka miary: para, ilość: 50 par,
i) Rękawice nitrylowe - z rolowanym brzegiem, przeznaczone do kontaktu z żywnością. Produkt zgodny z wymogami UE, rozmiar S; jednostka miary: sztuka, ilość: 4.000 sztuk,
j) Rękawice nitrylowe - z rolowanym brzegiem, przeznaczone do kontaktu z żywnością. Produkt zgodny z wymogami UE, rozmiar M; jednostka miary: sztuka, ilość: 3.000 sztuk,
k) Rękawice nitrylowe - z rolowanym brzegiem, przeznaczone do kontaktu z żywnością. Produkt zgodny z wymogami UE, rozmiar L; jednostka miary: sztuka, ilość: 1.000 sztuk,
l) Szczotka do WC z ociekaczem – jednostka miary: komplet, ilość: 2 komplety,
m) Szczotka do zamiatania podłogi - drewniana lub plastikowa o długości od 30 cm do 40 cm, bez trzonka, z gwintem do mocowania trzonka; jednostka miary: sztuka, ilość: 30 sztuk,
n) Szczotka ryżowa - drewniana lub plastikowa z gęstym, krótkim włosiem; jednostka miary: sztuka, ilość: 6 sztuk,
o) Ścierka domowa - do wielokrotnego prania. Wysoka chłonność, do wszelkiego rodzaju zabrudzeń o wymiarach minimum 28 cm x 28 cm; jednostka miary: sztuka, ilość: 1.000 sztuk,
p) Ścierka tetrowa - o wymiarach minimum 60 cm x 80 cm, 100% bawełny; jednostka miary: sztuka, ilość: 540 sztuk,
q) Trzonek drewniany - do szczotki lub MOP, z gwintem, pasujący do pozycji c i m zamówienia; jednostka miary: sztuka, ilość: 20 sztuk,
r) Wiadro o pojemności min. 14 l - wyposażone w sztywny, wytrzymały wyciskacz; jednostka miary: komplet, ilość: 5 kompletów,
s) Zmiotka + szufelka; jednostka miary: komplet, ilość: 10 kompletów.
2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej.
3.Wykonawca zapewnia transport środków czystości oraz naczyń i opakowań gastronomicznych do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.
4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno – epidemiologiczne.
5.Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego” przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.
6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 25% ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia, przy czym Wykonawcy nie będzie przysługiwać jakiekolwiek roszczenie z tytułu niewykorzystania przez Zamawiającego przedmiotu umowy w pełnym zakresie ilościowym lub wartościowym.
7. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zmian ilości poszczególnych artykułów przedmiotu zamówienia w granicach wynagrodzenia wykonawcy. Zmiany mogą polegać na zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości i wartości danego artykułu/-ów kosztem zmniejszenia lub zwieszenia wartości innych rodzajów artykułów. Zmiana ta nie stanowi zmiany umowy i nie wymaga sporządzenia aneksu.
8. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie, e-mailem lub faksem z dwudniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. Po otrzymaniu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie, pisemnie potwierdzić otrzymanie w/w zamówienia.
9. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego:
• dla części II zamówienia - nie częściej niż dwa razy w miesiącu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 12:00,
W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie:
• w przypadku części II zamówienia do dwudziestu czterech godzin od momentu zgłoszenia reklamacji,
10. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.
Zamawiający dołożył wszelkich starań, aby w opisie przedmiotu zamówienia nie znalazła się żadna nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu. Jeżeli w dokumentach zamówienia, wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, ma ona wyłącznie charakter informacyjny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 39830000-9 - Środki czyszczące
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
33761000-2 - Papier toaletowy
33763000-6 - Ręczniki papierowe do rąk
39812400-1 - Zmiotki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający kierował się będzie następującym kryterium: cena oferty - waga 100%. Przez kryterium cena rozumie się wartość brutto podaną w ofercie, a wyliczoną zgodnie z formularzem cenowym.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część III zamówienia (naczynia i opakowania gastronomiczne):
a) Flaczarka - o pojemności 0,5 l, biała, z tworzywa sztucznego, odporna na wysokie temperatury, wielokrotnego użytku, do potraw (opakowanie do 1.000 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 60.000 sztuk,
b) Folia aluminiowa - spożywcza, o długości minimum 150 m i szerokości minimum 44 cm. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 30 sztuk,
c) Folia spożywcza - przezroczysta, samoprzylepna, o długości minimum 250 m i szerokości minimum 45 cm. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 18 sztuk,
d) Łyżka duża - biała, z tworzywa sztucznego, odporna na wysokie temperatury, wielokrotnego użytku, o długości od 15 cm do 18 cm, (opakowanie do 1.000 szt.) Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 60.000 sztuk,
e) Nóż biały - z tworzywa sztucznego, odporny na wysokie temperatury, wielokrotnego użytku, o długości od 15 cm do 18 cm, (opakowanie do 1.000 szt.) Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 8.000 sztuk.
f) Pojemnik - niedzielony, wielokrotnego użytku, wykonany w całości z PP, z pokrywką wykonaną z PP szczelnie zamykającą pojemnik, odporny na wysokie temperatury, okrągły, o pojemności od 500 ml do 580 ml, do posiłków (opakowanie do 100 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 20.000 sztuk,
g) Pojemnik obiadowy – wykonany z trzciny cukrowej, termiczny, odporny na wysokie temperatury, dzielony na trzy części, jednorazowy (opakowanie do 1.000 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 15.000 sztuk,
h) Rękawiczki foliowe - spożywcze, jednorazowe, opakowanie do 100 sztuk. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 2.000 sztuk,
i) Serwetka gastronomiczna - bez nadruków, cienka, biała, o wymiarach 15 cm x 15 cm, (opakowanie do 500 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 180.000 sztuk,
j) Talerz płaski - niedzielony, biały, z tworzywa sztucznego, odporny na wysokie temperatury, wielokrotnego użytku, o średnicy od 22 cm do 25 cm, do potraw (opakowanie do 1.000 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 54.000 sztuk,
k) Torba papierowa – z uchwytem skręcanym lub płaskim wystającym ponad zarys torby. Wymiary torby : Podstawa od 22 do 24 cm szerokości i od 30 do 34 cm długości; Wysokość od 22 cm do 25 cm. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 350 sztuk,
l) Torebki śniadaniowe - papierowe, jednorazowe, o długości od 22 do 28 cm i szerokości złożonej torebki od 12 cm do 16 cm. Opakowanie do 1.000 sztuk. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 20.000 sztuk,
m) Widelec biały - z tworzywa sztucznego, odporny na wysokie temperatury, wielokrotnego użytku, o długości od 15 cm do 18 cm (opakowanie do 1.000 szt.) Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 54.000 sztuk,
n) Worki foliowe - grube, na odpadki, jednorazowe, o pojemności 160 l, (opakowanie do 50 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 5.400 sztuk,
o) Worki foliowe - grube, na odpadki, jednorazowe, o pojemności 60 l, (opakowanie do 50 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 1.400 sztuk,
p) Worki foliowe do mrożenia artykułów spożywczych - jednorazowe, niedziurkowane, o długości 50 cm i szerokości 35 cm; dopuszczalna tolerancja wymiarów produktu, tj. długość i szerokość: +/- 2 cm. Opakowanie do 100 szt. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 10.000 sztuk,
q) Worki foliowe do mrożenia artykułów spożywczych - jednorazowe, niedziurkowane, o długości 80 cm i szerokości 60 cm; dopuszczalna tolerancja wymiarów produktu, tj. długość i szerokość: +/- 2 cm. Opakowanie do 100 szt. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 5.000 sztuk.
2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej.
3. Wykonawca zapewnia transport środków czystości oraz naczyń i opakowań gastronomicznych do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.
4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno – epidemiologiczne.
5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego” przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.
6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 25% ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia, przy czym Wykonawcy nie będzie przysługiwać jakiekolwiek roszczenie z tytułu niewykorzystania przez Zamawiającego przedmiotu umowy w pełnym zakresie ilościowym lub wartościowym.
7. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zmian ilości poszczególnych artykułów przedmiotu zamówienia w granicach wynagrodzenia wykonawcy. Zmiany mogą polegać na zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości i wartości danego artykułu/-ów kosztem zmniejszenia lub zwieszenia wartości innych rodzajów artykułów. Zmiana ta nie stanowi zmiany umowy i nie wymaga sporządzenia aneksu.
8. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie, e-mailem lub faksem z dwudniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. Po otrzymaniu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie, pisemnie potwierdzić otrzymanie w/w zamówienia.
9. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego:
• dla części III zamówienia - nie częściej niż dwa razy w tygodniu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 12:00.
W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie:
• w przypadku części III zamówienia do dwóch godzin od momentu zgłoszenia reklamacji.
10. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.
Zamawiający dołożył wszelkich starań, aby w opisie przedmiotu zamówienia nie znalazła się żadna nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu. Jeżeli w dokumentach zamówienia, wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, ma ona wyłącznie charakter informacyjny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 39222000-4 - Artykuły cateringowe
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
39222100-5 - Artykuły cateringowe jednorazowe
39222110-8 - Sztućce i talerze jednorazowe
33764000-3 - Serwetki papierowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający kierował się będzie następującym kryterium: cena oferty - waga 100%. Przez kryterium cena rozumie się wartość brutto podaną w ofercie, a wyliczoną zgodnie z formularzem cenowym.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (dalej jako: ustawa) oraz na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego, stanowiące załącznik nr 3 do SWZ,.
2. Oświadczenie, o którym mowa w ust. 1 stanowi podmiotowy środek dowodowy – to dowód potwierdzający brak podstaw wykluczenia, spełnianie warunków udziału w postępowaniu, na dzień składania ofert, stanowi dowód tymczasowo zastępujący wymagane przez Zamawiającego podmiotowe środki dowodowe.
3. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w ust. 1, składa każdy z wykonawców oddzielnie. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
4. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedstawia wraz z oświadczeniem, o którym mowa w ust. 1, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim wykonawca powołuje się na jego zasoby.
5. Zamawiający wzywa wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzień złożenia, podmiotowych środków dowodowych, tj. oświadczenia wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, stanowiącego załącznik nr 4 do SWZ.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (dalej jako: ustawa) oraz na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego, stanowiące załącznik nr 3 do SWZ,.
2. Oświadczenie, o którym mowa w ust. 1 stanowi podmiotowy środek dowodowy – to dowód potwierdzający brak podstaw wykluczenia, spełnianie warunków udziału w postępowaniu, na dzień składania ofert, stanowi dowód tymczasowo zastępujący wymagane przez Zamawiającego podmiotowe środki dowodowe.
3. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w ust. 1, składa każdy z wykonawców oddzielnie. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
4. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedstawia wraz z oświadczeniem, o którym mowa w ust. 1, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim wykonawca powołuje się na jego zasoby.
5. Zamawiający wzywa wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzień złożenia, podmiotowych środków dowodowych, tj. oświadczenia wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, stanowiącego załącznik nr 4 do SWZ.
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
DO OFERTY NALEŻY DOŁĄCZYĆ:1) formularz ofertowy – wzór załącznik nr 1,
2) formularz cenowy – wzór załącznik nr 2,
Wykonawca dołącza do oferty wyłącznie formularz cenowy dotyczący tej części zamówienia, na którą składa ofertę.
3) oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu i spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, składane na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (dalej jako: ustawa) oraz na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego – wzór załącznik nr 3, W przypadku składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia – oświadczenie, o którym mowa w pkt. 3, składa każdy z wykonawców.
4) oświadczenie o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy – wzór załącznik nr 4 (na wezwanie Zamawiającego),
5) Pełnomocnictwa osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu wykonawcy składającego ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów,
6) W przypadku oferty składanej przez wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie – pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia i/lub zawarcia umowy w sprawie zamówienia w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
25. Oświadczenie, o którym mowa w pkt. XVII/24/3-4 SWZ musi być złożone, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
26. Pełnomocnictwo do podpisania oferty, o którym mowa w pkt. XVII/24/5-6 SWZ musi być złożone w oryginale w takiej samej formie jak składana oferta, tj. musi być złożone, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym. Dopuszcza się także złożenie cyfrowego odwzorowania pełnomocnictwa (skanu) sporządzonego uprzednio w formie pisemnej, opatrzonego kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, poświadczającym zgodność cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej. Poświadczenia zgodności cyfrowego odwzorowania z dokumentem w formie papierowej dokonuje mocodawca lub notariusz – w formie elektronicznego poświadczenia sporządzonego stosowanie do art. 97 § 2 ustawy z dnia 14 lutego 1991 r. prawo o notariacie (Dz. U. z 2022r., poz. 1799.), które to poświadczenie notariusz opatruje kwalifikowanym podpisem elektronicznym. Cyfrowe odwzorowanie pełnomocnictwa nie może być poświadczone przez pełnomocnika.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający przewiduje możliwość dokonania istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy na podstawie art. 455 ust. 1 ustawy, a w szczególności przypadkach określonych w § 6 i 7 projektowanych postanowień umowy stanowiących załącznik nr 5 do SWZ:1. W przypadku zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej umowy, Wykonawca niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiającego, przytaczając podstawę prawną.
2. Zamawiający zastrzega sobie prawo do uwzględnienia zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej umowy w przypadku, kiedy zmiany te są korzystne dla Zamawiającego lub nie można było ich przewidzieć w chwili składania oferty przez Wykonawcę.
3. W przypadku zmian, o których stanowi § 6 ust. 1 w trakcie obowiązywania umowy, zmiana stawek podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej umowy, następuje z dniem wejścia w życie stosownych przepisów w tym zakresie, z zastrzeżeniem § 6 ust. 1 i § 12 ust. 1.
4. Umowa może ulec także zmianie, bez przeprowadzania nowego postępowania o udzielenie zamówienia, zgodnie z przepisem art. 455 ust. 2 Ustawy Pzp, o ile łączna wartość zmian jest mniejsza niż progi unijne oraz jest niższa niż 10% wartości pierwotnej umowy, zmiany te nie powodują zmiany ogólnego charakteru umowy.
5. Dopuszcza się możliwość zmiany umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, w przypadku okoliczności niemożliwych do przewidzenia w chwili zawierania umowy lub w przypadku zmiany osób wymienionych w umowie po stronie którejkolwiek ze stron.
6. Zmiana danych teleadresowych oraz osób wskazanych do kontaktów między stronami umowy nie stanowi istotnej zmiany umowy.
7. Wszelkie zmiany umowy wymagają pod rygorem nieważności zachowania formy pisemnej i podpisania przez obie strony.
8. Z wnioskiem o zmianę treści umowy może wystąpić każda ze stron umowy.