BZP: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 07 stycznia 2025r. do 22 grudnia 2025r.
05.11.2024
2024/BZP 00579202/01
Szkoła Podstawowa im. W. Witosa w Biezdrowie
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 07 stycznia 2025r. do 22 grudnia 2025r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. W. Witosa w Biezdrowie
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001130650
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Biezdrowo 9
1.4.2.) Miejscowość: Wronki
1.4.3.) Kod pocztowy: 64-510
1.4.4.) Województwo: wielkopolskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL418 - Poznański
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zsbiezdrowo@zsbiezdrowo.edu.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spbiezdrowo.edu.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00579202
2.2.) Data ogłoszenia: 2024-11-05
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00573543
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 11) Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 07 stycznia 2025r. do 22 grudnia 2025r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Część XI zamówienia:
Różne produkty spożywcze,
KOD CPV 15800000-6
Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość
1.Bazylia (opakowanie o masie 10g)szt. (opakowanie o masie 10g)75
2.Budyń śmietankowy bez cukru typu Winiary (opakowanie o masie 35g) szt. (opakowanie o masie 35g) 340
3.Budyń czekoladowy bez cukru typu Winiary (opakowanie o masie 35g) szt. (opakowanie o masie 35g) 280
4.Chrzan tarty domowy (opakowanie o masie 170g) szt. (opakowanie o masie 170g) 50
5.Cukier biały - 1 kg kg 500
6.Cukier z prawdziwą laską wanilii, (opakowanie o masie 32g) szt. (opakowanie o masie 32g) 100
7.Cynamon (opakowanie o masie 15g) szt. (opakowanie o masie 15g) 25
8.Czarnuszka nasiona (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g)50
9.Czosnek granulowany typu prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 200
10.Czekolada typu Goplana lub równoważna (opakowanie o masie 90-100g) szt. (opakowanie o masie 90-100g) 700
11.Galaretka truskawkowa - typu Winiary (opakowanie o masie 71g) szt. (opakowanie o masie 71g) 560
12.Galaretka pomarańczowa - typu Winiary (opakowanie o masie 71g) szt. (opakowanie o masie71g) 280
13.Groszek ptysiowy typu Mamut lub równoważny ( opakowanie o masie 1 kg) op. 15
14.Herbata miętowa expresowa typu Herbapol (opakowanie 20 saszetek) szt. (opakowanie 20 saszetek) 60
15.Imbir mielony (opakowanie o masie 15 g) typu prymat lub równoważny szt. (opakowanie o masie 15 g) 30
16.Kisiel truskawkowy z/c typu Winiary (opakowanie o masie 77g) szt. (opakowanie o masie 70g) 900
17.Kwasek cytrynowy typu Gelwe (opakowanie 20g) szt. (opakowanie 25g) 120
18.Liść laurowy typu Prymat (opakowanie o masie 10g) szt. (opakowanie o masie 10g) 50
19.Majeranek suszony typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 100
20.Majonez dekoracyjny typu Winiary (opakowanie o pojemności 700ml) szt. (opakowanie o pojemności 700ml) 80
21.Makaron łazanki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 30
22.Makaron nitki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 40
23.Makaron Penne typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 90
24.Makaron spagetti typu Lubella (opakowanie o masie 1kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g kg 120
25.Makaron świderki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 80
26.Makaron średnie muszelki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 40
27.Ocet jabłkowy z polskich jabłek (opakowanie o pojemności 500 ml) szt. (opakowanie o pojemności 500 ml) 8
28.Miód pszczeli wielokwiatowy 1 kg kg 10
29.Ocet spirytusowy 10% kwasowości 1l l 15
30.Kurkuma typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 75
31.Lubczyk typu Prymat (opakowanie o masie 10g) szt. (opakowanie o masie 10g) 150
32.Mąka ziemniaczana (opakowanie o masie 1 kg) kg 3
33.Musztarda sarepska typu Pegaz lub równoważny (opakowanie o masie 900g) szt. (opakowanie o masie 900g) 10
34.Oregano typu Prymat (opakowanie o masie 8g) szt. (opakowanie o masie 8g) 75
35.Koper suszony typu prymat (opakowanie o masie 6g) szt. (opakowanie o masie 6g) 50
36.Tymianek typu Prymat (opakowanie o masie 10g) szt. (opakowanie o masie 10g) 75
37. Papryka czerwona słodka (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 150
38.Kminek typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 25
39.Pieprz czarny mielony typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 170
40.Przyprawa do ziemniaków typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 100
41.Przyprawa do kurczaka złocistego typu Prymat (opakowanie o masie 30g) szt. (opakowanie o masie 30g) 100
42.Przyprawa do mięs wieprz. typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 130
43.Przyprawa do ryb typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 75
44.Przyprawa do grilla typ Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. 25
45.Przyprawa Gyros Prymat (opakowanie o masie 30g) szt. (opakowanie o masie 30g) 75
46.Pestki dyni łuskane świeże (opakowanie o masie 0,5-1 kg kg 10
47.Sezam - ziarno 100% naturalny (opakowanie 0,5-1 kg kg 6
48.Słonecznik łuskany ( opakowanie o masie 100g) kg 10
49.Woda mineralna niegazowana typu Kropla Beskidu lub równoważna ( opakowanie butelka plastikowa 0,5 l ) szt. ( opakowanie butelka plastikowa 0,5 l ) 1100
50.Pyzy opakowanie 9 sztuk op. 900
51.Rodzynki Sułtańskie (opakowanie o masie 1000g) szt. (opakowanie o masie 1000g) 6
52.Soczewica czerwona (opakowanie o masie 1 kg) op. (opakowanie o masie 1 kg) 30
53.Sól morska o obniżonej zawartości sodu (opakowanie o masie 1 kg) Typu Sante lub równoważne kg 120
54.Śliwki suszone (opakowanie o masie 1000g) szt. (opakowanie o masie 1000g) 4
55.Vegeta naturalna lub równoważna (opakowanie o masie 300g) skład; sól morska, suszone warzywa 32%9marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, pomidory, por, papryka, natka, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma ) szt. (opakowanie o masie 300g 90
56.Barszcz koncentrat typu Krakus (opakowanie o masie 300ml) szt. (opakowanie o masie 300ml) 25
57.Ziele angielskie EDAL (opakowanie o masie 15 g) szt. (opakowanie o masie 15 g) 75
58.Żurek śląski typu Winiary (opakowanie o masie 49g) szt. (opakowanie o masie 49g) 200
Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 07 stycznia 2025r. do 22 grudnia 2025r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Część XI zamówienia:
Różne produkty spożywcze,
KOD CPV 15800000-6
Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość
1.Bazylia (opakowanie o masie 10g)szt. (opakowanie o masie 10g)75
2.Budyń śmietankowy bez cukru typu Winiary (opakowanie o masie 35g) szt. (opakowanie o masie 35g) 340
3.Budyń czekoladowy bez cukru typu Winiary (opakowanie o masie 35g) szt. (opakowanie o masie 35g) 280
4.Chrzan tarty domowy (opakowanie o masie 170g) szt. (opakowanie o masie 170g) 50
5.Cukier biały - 1 kg kg 500
6.Cukier z prawdziwą laską wanilii typu Dr. Oetker lub równoważne, (opakowanie o masie 12g) szt. (opakowanie o masie 12g) 200
7.Cynamon (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 25
8.Czarnuszka nasiona (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g)50
9.Czosnek granulowany typu prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 200
10.Czekolada typu Goplana lub równoważna (opakowanie o masie 90-100g) szt. (opakowanie o masie 90-100g) 700
11.Galaretka truskawkowa - typu Winiary (opakowanie o masie 71g) szt. (opakowanie o masie 71g) 560
12.Galaretka pomarańczowa - typu Winiary (opakowanie o masie 71g) szt. (opakowanie o masie71g) 280
13.Groszek ptysiowy typu Mamut lub równoważny ( opakowanie o masie 1 kg) op. 15
14.Herbata miętowa expresowa typu Herbapol (opakowanie 20 saszetek) szt. (opakowanie 20 saszetek) 60
15.Imbir mielony (opakowanie o masie 15 g) typu prymat lub równoważny szt. (opakowanie o masie 15 g) 30
16.Kisiel truskawkowy z/c typu Winiary (opakowanie o masie 77g) szt. (opakowanie o masie 70g) 900
17.Kwasek cytrynowy typu Gelwe (opakowanie 20g) szt. (opakowanie 25g) 120
18.Liść laurowy typu Prymat (opakowanie o masie 6g) szt. (opakowanie o masie 6g) 100
19.Majeranek suszony typu Prymat (opakowanie o masie 8g) szt. (opakowanie o masie 8g) 200
20.Majonez dekoracyjny typu Winiary (opakowanie o pojemności 700ml) szt. (opakowanie o pojemności 700ml) 80
21.Makaron łazanki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 30
22.Makaron nitki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 40
23.Makaron Penne typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 90
24.Makaron spagetti typu Lubella (opakowanie o masie 1kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g kg 120
25.Makaron świderki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 80
26.Makaron średnie muszelki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 40
27.Ocet jabłkowy z polskich jabłek (opakowanie o pojemności 500 ml) szt. (opakowanie o pojemności 500 ml) 8
28.Miód pszczeli wielokwiatowy 1 kg kg 10
29.Ocet spirytusowy 10% kwasowości 1l l 15
30.Kurkuma typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 75
31.Lubczyk typu Prymat (opakowanie o masie 10g) szt. (opakowanie o masie 10g) 150
32.Mąka ziemniaczana (opakowanie o masie 1 kg) kg 3
33.Musztarda sarepska typu Pegaz lub równoważny (opakowanie o masie 900g) szt. (opakowanie o masie 900g) 10
34.Oregano typu Prymat (opakowanie o masie 8g) szt. (opakowanie o masie 8g) 75
35.Koper suszony typu prymat (opakowanie o masie 6g) szt. (opakowanie o masie 6g) 50
36.Tymianek typu Prymat (opakowanie o masie 10g) szt. (opakowanie o masie 10g) 75
37. Papryka czerwona słodka (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 150
38.Kminek typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 25
39.Pieprz czarny mielony typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 170
40.Przyprawa do ziemniaków typu Prymat (opakowanie o masie 25g) szt. (opakowanie o masie 25g) 100
41.Przyprawa do kurczaka złocistego typu Prymat (opakowanie o masie 30g) szt. (opakowanie o masie 30g) 100
42.Przyprawa do mięs wieprz. typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 130
43.Przyprawa do ryb typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 75
44.Przyprawa do grilla typ Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. 25
45.Przyprawa Gyros Prymat (opakowanie o masie 30g) szt. (opakowanie o masie 30g) 75
46.Pestki dyni łuskane świeże (opakowanie o masie 0,5-1 kg kg 10
47.Sezam - ziarno 100% naturalny (opakowanie 0,5-1 kg kg 6
48.Słonecznik łuskany ( opakowanie o masie 100g) kg 10
49.Woda mineralna niegazowana typu Kropla Beskidu lub równoważna ( opakowanie butelka plastikowa 0,5 l ) szt. ( opakowanie butelka plastikowa 0,5 l ) 1100
50.Pyzy opakowanie 9 sztuk op. 900
51.Rodzynki Sułtańskie (opakowanie o masie 1000g) szt. (opakowanie o masie 1000g) 6
52.Soczewica czerwona (opakowanie o masie 1 kg) op. (opakowanie o masie 1 kg) 30
53.Sól morska o obniżonej zawartości sodu (opakowanie o masie 1 kg) Typu Sante lub równoważne kg 120
54.Śliwki suszone (opakowanie o masie 1000g) szt. (opakowanie o masie 1000g) 4
55.Vegeta naturalna lub równoważna (opakowanie o masie 300g) skład; sól morska, suszone warzywa 32%9marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, pomidory, por, papryka, natka, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma ) szt. (opakowanie o masie 300g 90
56.Barszcz koncentrat typu Krakus (opakowanie o masie 300ml) szt. (opakowanie o masie 300ml) 25
57.Ziele angielskie EDAL (opakowanie o masie 15 g) szt. (opakowanie o masie 15 g) 75
58.Żurek śląski typu Winiary (opakowanie o masie 49g) szt. (opakowanie o masie 49g) 200
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 7) Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 07 stycznia 2025r. do 22 grudnia 2025r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Część VII zamówienia:
owoce, warzywa przetworzone i konserwowe
KOD CPV 15330000-0
Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość
1 Ogórek kiszony opakowanie wiaderko o masie 3kg, klasa jakości I, utrwalony naturalnie bez dodatkowego kwasu octowego, mlekowego kg 300
2 Koncentrat pomidorowy typu Pudliszki 28-30% - opakowanie o masie 950g szt.(opakowanie o masie 950g) 130
3 Dżem owocowy o zawartości 100% owoców (różne smaki) opakowanie szklane 280g, zawierający cukry wyłącznie naturalnie występujące szt. (opakowanie szklane 280g) 100
4 Groszek konserwowy – opakowanie o masie 400g szt. (opakowanie o masie 400g) 130
5 Jabłka prażone opakowanie o masie 790-900g szt. (opakowanie o masie 790-900g) 210
6 Kapusta kiszona z marchewką opakowanie o masie 5 kg kg 500
7 Ketchup pikantny typu Pudliszki 480g pomidorów na 100g produktu, opakowanie o masie 480g szt. (opakowanie o masie 480g) 100
8 Kukurydza konserwowa – opakowanie o masie 400g szt.( opakowanie o masie 400g) 120
9 Ogórki konserwowe – opakowanie o masie 900g szt. (opakowanie o masie 900g) 55
10 Pomidory suszone – opakowanie o pojemności 900 ml szt. (opakowanie o pojemności 900 ml) 50
11 Pomidory w puszce (opakowanie o masie 1,5kg ) szt. 30
12 Ananas w puszce plastry (opakowanie o pojemności 580 ml) typu rolnik lub równoważne szt. (opakowanie o pojemności 580 ml) 40
13 Brzoskwinie w puszce w syropie (opakowanie o pojemności 850ml) typu Splendor lub równoważne szt. (opakowanie o pojemności 850ml) 50
14 Naturalny sok jabłkowy - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny szt. (opakowanie o pojemności 2l 360
15 Naturalny sok pomarańczowy - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny szt. (opakowanie o pojemności 2l) 360
Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 07 stycznia 2025r. do 22 grudnia 2025r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Część VII zamówienia:
owoce, warzywa przetworzone i konserwowe
KOD CPV 15330000-0
Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość
1 Ogórek kiszony opakowanie wiaderko o masie 3kg, klasa jakości I, utrwalony naturalnie bez dodatkowego kwasu octowego, mlekowego kg 300
2 Koncentrat pomidorowy typu Pudliszki 28-30% - opakowanie o masie 950g szt.(opakowanie o masie 950g) 130
3 Dżem owocowy o zawartości 100% owoców (różne smaki) opakowanie szklane 280g, zawierający cukry wyłącznie naturalnie występujące szt. (opakowanie szklane 280g) 100
4 Groszek konserwowy – opakowanie o masie 400g szt. (opakowanie o masie 400g) 130
5 Jabłka prażone opakowanie o masie 790-900g szt. (opakowanie o masie 790-900g) 210
6 Kapusta kiszona z marchewką opakowanie o masie 5 kg kg 500
7 Ketchup pikantny typu Pudliszki 480g pomidorów na 100g produktu, opakowanie o masie 480g szt. (opakowanie o masie 480g) 100
8 Kukurydza konserwowa – opakowanie o masie 400g szt.( opakowanie o masie 400g) 120
9 Ogórki konserwowe – opakowanie o masie 900g szt. (opakowanie o masie 900g) 55
10 Pomidory suszone – opakowanie o pojemności 900 ml szt. (opakowanie o pojemności 900 ml) 50
11 Pomidory w puszce (opakowanie o masie 2,5kg ) szt. 30
12 Ananas w puszce plastry (opakowanie o pojemności 580 ml) typu rolnik lub równoważne szt. (opakowanie o pojemności 580 ml) 40
13 Brzoskwinie w puszce w syropie (opakowanie o pojemności 850ml) typu Splendor lub równoważne szt. (opakowanie o pojemności 850ml) 50
14 Naturalny sok jabłkowy - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny szt. (opakowanie o pojemności 2l 360
15 Naturalny sok pomarańczowy - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny szt. (opakowanie o pojemności 2l) 360