BZP: Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej na rok 2025 CPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
12.11.2024
2024/BZP 00590077/01
Dom Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej na rok 2025 CPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000310545
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Górna 23
1.5.2.) Miejscowość: Bystrzyca Kłodzka
1.5.3.) Kod pocztowy: 57-500
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL517 - Wałbrzyski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: administracja@dps-bystrzyca.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.dps.bystrzyca.bip-info.org
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
pomoc społeczna z zakwaterowaniem dla osób w podeszłym wieku i osób niepełnosprawnych
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej na rok 2025 CPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-81d4e1e4-5394-4b74-b142-4ff10f6c22ee
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00590077
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-12
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00071399/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawy artykułów spożywczych w 2025 r.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-81d4e1e4-5394-4b74-b142-4ff10f6c22ee3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział w niniejszym postępowaniu musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz Informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy.” Postępowanie można wyszukać również ze strony głównej Platformy e-Zamówienia ( przycisk „Przeglądaj postępowania/konkursy”). Identyfikator (ID) postępowania na Platformie e-Zamówienia: ocds-148610-81d4e1e4-5394-4b74-b142-4ff10f6c22ee. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania. Wszelkie zawiadomienia, oświadczenia, wnioski oraz informacje, Zamawiający oraz Wykonawcy przekazują powołując się na nazwę postępowania. Komunikacja w postępowaniu z wyłączeniem składania ofert odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”). Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub cyfrowe odwzorowanie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki. Sposób sporządzania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub cyfrowe odwzorowanie dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz.U. z 2020 r. poz. 2452 ze zm.). Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji”: służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia. Wszystkie wysyłane i odebrane w postępowaniu prze Wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza). Maksymalny łączny rozmiar plików stanowiących ofertę lub składanych wraz z ofertą to 250 MB. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenie określa Regulamin Platformy e-Zamówienia. W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (22) 458 77 99 lub drogą elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: administracja@dps-bystrzyca.pl (nie dotyczy składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z dnia 04 maja 2016 r., str. 1), zwanym dalej „RODO”, informujemy, że:
1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dom Pomocy Społecznej z siedzibą w 57-500 Bystrzyca Kłodzka, ul. Górna 23, tel. 74-8110555, e-mail: administracja@dps-bystrzyca.pl, w imieniu której działa dyrektor;
2) Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych osobowych, z którym można się skontaktować pisząc na adres e-mail: iod@koptyra.pl;
3) dane przetwarzane będą w celu związanym z prowadzeniem zamówienia na „Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej na rok 2025, CPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne„ skutkującego zebraniem ofert a następnie wyłonieniem podmiotu z którym zawarta zostanie umowa. Od tego momentu cele przetwarzania danych będą związane z zapewnieniem prawidłowej realizacji i rozliczenia wykonania umowy, bądź ochrony interesu Administratora np. podczas dochodzenia roszczeń;
4) podstawa przetwarzania danych jest konieczność wywiązania się z obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze, w szczególności z ustawy z 11.09.2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2024 poz. 1320).
5) podanie danych jest wymogiem ustawowym, a konsekwencją ich niepodania będzie brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej;
6) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres prowadzenia postępowania a następnie przez okres 4 lat, bądź przez okres realizacji umowy, jeżeli jest on dłuższy niż 4 lata. Inne okresy przechowywania mogą wynikać z przepisów o narodowym zasobie archiwalnym;
7) posiada Pani/Pan prawo*:
a) dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
b) do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
c) do żądania od Administratora usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
d) wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych,
e) do przenoszenia danych,
f) do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
8) dane dotyczące wykonawcy mogą zostać udostępnione innym podmiotom uczestniczącym
w realizacji zamówienia w szczególności w trybie art. 74 P.z.p., oraz będą dostępne w trybie i w zakresie określonym ustawą o dostępie do informacji publicznej.
9) Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą profilowane.
* Możliwość skorzystania z przysługujących praw może być ograniczona w zakresie określonym przepisami prawa bądź interesem Administratora.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DPS.AG.2710.5.2024.AP
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część I – Drób CPV 15112000-6; Wieprzowina CPV 15113000-3
1.1. Dostawy realizowane będą częściami po telefonicznym lub mailowym zamówieniu przez osoby upoważnione przez zamawiającego, zgodnie z asortymentem określonym w załącznikach nr 2 do formularza ofertowego.
1.2. Artykuły dostarczane będą:
• Świeże (niemrożone – drób i wieprzowina) ,nieuszkodzone, bez obcych zapachów i zanieczyszczeń,
• zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz odpowiednim terminem przydatności do spożycia,
• na własny koszt i ryzyko wykonawcy,
• bezpośrednio do magazynu zamawiającego lub w miejsce wyznaczone przez zamawiającego,
• środkiem transportu dopuszczonym do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia,
• w pojemnikach i opakowaniach posiadających atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15112000-6 - Drób
15113000-3 - Wieprzowina
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia zgodnie ze wzorem Formularza cenowego dla danej części zamówienia określonej w Załącznikach nr 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 do formularza ofertowego i wpisuje do Formularza Oferty, stanowiącego Załącznik nr 1 do SWZ.
2. Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszystkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia oraz istotnymi postanowieniami umowy określonymi w niniejszej SWZ.
3. Cena ofertowa, stanowiąca całkowity koszt przedmiotu zamówienia, wynika z sumy iloczynów cen jednostkowych brutto i ilości szt./kg/op. produktów zawartych w załącznikach nr 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Brak wyceny którejkolwiek pozycji spowoduje odrzucenie oferty jako niespełniającej wymogów SWZ.
4. Cena oferty powinna być wyrażona w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Wykonawca podaje cenę ryczałtową brutto w złotych polskich (PLN) w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ, za całe zadanie objęte przedmiotem zamówienia, zawierającą wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia i niezbędne do jego zakończenia. Cena podana na formularzu ofertowym jest ceną ostateczną, niepodlegającą negocjacji i wyczerpująca wszelkie należności.
5. Zamawiający nie przewiduje rozliczeń w walucie obcej.
6. Wyliczona cena oferty brutto będzie służyć do porównania złożonych ofert i do rozliczenia w trakcie realizacji zamówienia.
7. Wzór Formularza Ofertowego został opracowany przy założeniu, iż wybór oferty nie będzie prowadzić do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego w zakresie podatku VAT. W przypadku, gdy Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie o powstaniu u Zamawiającego obowiązku podatkowego, to winien załączyć odpowiednie oświadczenie, zgodnie z art. 225 ustawy P.z.p.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część II - Produkty mięsno-wędliniarskie CPV 15131100-6
1.1. Dostawy realizowane będą częściami po telefonicznym lub mailowym zamówieniu przez osoby upoważnione przez zamawiającego, zgodnie z asortymentem określonym w załącznikach nr 3 do formularza ofertowego.
1.2. Artykuły dostarczane będą:
• Świeże (niemrożone – drób i wieprzowina) ,nieuszkodzone, bez obcych zapachów i zanieczyszczeń,
• zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz odpowiednim terminem przydatności do spożycia,
• na własny koszt i ryzyko wykonawcy,
• bezpośrednio do magazynu zamawiającego lub w miejsce wyznaczone przez zamawiającego,
• środkiem transportu dopuszczonym do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia,
• w pojemnikach i opakowaniach posiadających atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia zgodnie ze wzorem Formularza cenowego dla danej części zamówienia określonej w Załącznikach nr 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 do formularza ofertowego i wpisuje do Formularza Oferty, stanowiącego Załącznik nr 1 do SWZ.
2. Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszystkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia oraz istotnymi postanowieniami umowy określonymi w niniejszej SWZ.
3. Cena ofertowa, stanowiąca całkowity koszt przedmiotu zamówienia, wynika z sumy iloczynów cen jednostkowych brutto i ilości szt./kg/op. produktów zawartych w załącznikach nr 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Brak wyceny którejkolwiek pozycji spowoduje odrzucenie oferty jako niespełniającej wymogów SWZ.
4. Cena oferty powinna być wyrażona w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Wykonawca podaje cenę ryczałtową brutto w złotych polskich (PLN) w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ, za całe zadanie objęte przedmiotem zamówienia, zawierającą wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia i niezbędne do jego zakończenia. Cena podana na formularzu ofertowym jest ceną ostateczną, niepodlegającą negocjacji i wyczerpująca wszelkie należności.
5. Zamawiający nie przewiduje rozliczeń w walucie obcej.
6. Wyliczona cena oferty brutto będzie służyć do porównania złożonych ofert i do rozliczenia w trakcie realizacji zamówienia.
7. Wzór Formularza Ofertowego został opracowany przy założeniu, iż wybór oferty nie będzie prowadzić do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego w zakresie podatku VAT. W przypadku, gdy Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie o powstaniu u Zamawiającego obowiązku podatkowego, to winien załączyć odpowiednie oświadczenie, zgodnie z art. 225 ustawy P.z.p.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część III - Produkty mleczarskie CPV 15500000-3; Margaryna i podobne produkty CPV 15431000-8
1.1. Dostawy realizowane będą częściami po telefonicznym lub mailowym zamówieniu przez osoby upoważnione przez zamawiającego, zgodnie z asortymentem określonym w załącznikach nr 4 do formularza ofertowego.
1.2. Artykuły dostarczane będą:
• Świeże (niemrożone – drób i wieprzowina) ,nieuszkodzone, bez obcych zapachów i zanieczyszczeń,
• zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz odpowiednim terminem przydatności do spożycia,
• na własny koszt i ryzyko wykonawcy,
• bezpośrednio do magazynu zamawiającego lub w miejsce wyznaczone przez zamawiającego,
• środkiem transportu dopuszczonym do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia,
• w pojemnikach i opakowaniach posiadających atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15431000-8 - Margaryna i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia zgodnie ze wzorem Formularza cenowego dla danej części zamówienia określonej w Załącznikach nr 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 do formularza ofertowego i wpisuje do Formularza Oferty, stanowiącego Załącznik nr 1 do SWZ.
2. Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszystkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia oraz istotnymi postanowieniami umowy określonymi w niniejszej SWZ.
3. Cena ofertowa, stanowiąca całkowity koszt przedmiotu zamówienia, wynika z sumy iloczynów cen jednostkowych brutto i ilości szt./kg/op. produktów zawartych w załącznikach nr 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Brak wyceny którejkolwiek pozycji spowoduje odrzucenie oferty jako niespełniającej wymogów SWZ.
4. Cena oferty powinna być wyrażona w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Wykonawca podaje cenę ryczałtową brutto w złotych polskich (PLN) w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ, za całe zadanie objęte przedmiotem zamówienia, zawierającą wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia i niezbędne do jego zakończenia. Cena podana na formularzu ofertowym jest ceną ostateczną, niepodlegającą negocjacji i wyczerpująca wszelkie należności.
5. Zamawiający nie przewiduje rozliczeń w walucie obcej.
6. Wyliczona cena oferty brutto będzie służyć do porównania złożonych ofert i do rozliczenia w trakcie realizacji zamówienia.
7. Wzór Formularza Ofertowego został opracowany przy założeniu, iż wybór oferty nie będzie prowadzić do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego w zakresie podatku VAT. W przypadku, gdy Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie o powstaniu u Zamawiającego obowiązku podatkowego, to winien załączyć odpowiednie oświadczenie, zgodnie z art. 225 ustawy P.z.p.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część IV - Różne produkty spożywcze CPV 15800000-6; Jaja CPV 03142500-3; Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne CPV 15400000-2; Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4
Dostawy realizowane będą częściami po telefonicznym lub mailowym zamówieniu przez osoby upoważnione przez zamawiającego, zgodnie z asortymentem określonym w załącznikach nr 5 do formularza ofertowego.
1.2. Artykuły dostarczane będą:
• Świeże (niemrożone – drób i wieprzowina) ,nieuszkodzone, bez obcych zapachów i zanieczyszczeń,
• zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz odpowiednim terminem przydatności do spożycia,
• na własny koszt i ryzyko wykonawcy,
• bezpośrednio do magazynu zamawiającego lub w miejsce wyznaczone przez zamawiającego,
• środkiem transportu dopuszczonym do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia,
• w pojemnikach i opakowaniach posiadających atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia zgodnie ze wzorem Formularza cenowego dla danej części zamówienia określonej w Załącznikach nr 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 do formularza ofertowego i wpisuje do Formularza Oferty, stanowiącego Załącznik nr 1 do SWZ.
2. Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszystkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia oraz istotnymi postanowieniami umowy określonymi w niniejszej SWZ.
3. Cena ofertowa, stanowiąca całkowity koszt przedmiotu zamówienia, wynika z sumy iloczynów cen jednostkowych brutto i ilości szt./kg/op. produktów zawartych w załącznikach nr 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Brak wyceny którejkolwiek pozycji spowoduje odrzucenie oferty jako niespełniającej wymogów SWZ.
4. Cena oferty powinna być wyrażona w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Wykonawca podaje cenę ryczałtową brutto w złotych polskich (PLN) w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ, za całe zadanie objęte przedmiotem zamówienia, zawierającą wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia i niezbędne do jego zakończenia. Cena podana na formularzu ofertowym jest ceną ostateczną, niepodlegającą negocjacji i wyczerpująca wszelkie należności.
5. Zamawiający nie przewiduje rozliczeń w walucie obcej.
6. Wyliczona cena oferty brutto będzie służyć do porównania złożonych ofert i do rozliczenia w trakcie realizacji zamówienia.
7. Wzór Formularza Ofertowego został opracowany przy założeniu, iż wybór oferty nie będzie prowadzić do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego w zakresie podatku VAT. W przypadku, gdy Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie o powstaniu u Zamawiającego obowiązku podatkowego, to winien załączyć odpowiednie oświadczenie, zgodnie z art. 225 ustawy P.z.p.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część V - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9
Dostawy realizowane będą częściami po telefonicznym lub mailowym zamówieniu przez osoby upoważnione przez zamawiającego, zgodnie z asortymentem określonym w załącznikach nr 6 do formularza ofertowego.
1.2. Artykuły dostarczane będą:
• Świeże (niemrożone – drób i wieprzowina) ,nieuszkodzone, bez obcych zapachów i zanieczyszczeń,
• zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz odpowiednim terminem przydatności do spożycia,
• na własny koszt i ryzyko wykonawcy,
• bezpośrednio do magazynu zamawiającego lub w miejsce wyznaczone przez zamawiającego,
• środkiem transportu dopuszczonym do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia,
• w pojemnikach i opakowaniach posiadających atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia zgodnie ze wzorem Formularza cenowego dla danej części zamówienia określonej w Załącznikach nr 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 do formularza ofertowego i wpisuje do Formularza Oferty, stanowiącego Załącznik nr 1 do SWZ.
2. Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszystkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia oraz istotnymi postanowieniami umowy określonymi w niniejszej SWZ.
3. Cena ofertowa, stanowiąca całkowity koszt przedmiotu zamówienia, wynika z sumy iloczynów cen jednostkowych brutto i ilości szt./kg/op. produktów zawartych w załącznikach nr 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Brak wyceny którejkolwiek pozycji spowoduje odrzucenie oferty jako niespełniającej wymogów SWZ.
4. Cena oferty powinna być wyrażona w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Wykonawca podaje cenę ryczałtową brutto w złotych polskich (PLN) w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ, za całe zadanie objęte przedmiotem zamówienia, zawierającą wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia i niezbędne do jego zakończenia. Cena podana na formularzu ofertowym jest ceną ostateczną, niepodlegającą negocjacji i wyczerpująca wszelkie należności.
5. Zamawiający nie przewiduje rozliczeń w walucie obcej.
6. Wyliczona cena oferty brutto będzie służyć do porównania złożonych ofert i do rozliczenia w trakcie realizacji zamówienia.
7. Wzór Formularza Ofertowego został opracowany przy założeniu, iż wybór oferty nie będzie prowadzić do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego w zakresie podatku VAT. W przypadku, gdy Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie o powstaniu u Zamawiającego obowiązku podatkowego, to winien załączyć odpowiednie oświadczenie, zgodnie z art. 225 ustawy P.z.p.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część VI – Owoce, warzywa i podobne produkty CPV 15300000-1
Dostawy realizowane będą częściami po telefonicznym lub mailowym zamówieniu przez osoby upoważnione przez zamawiającego, zgodnie z asortymentem określonym w załącznikach nr 7 do formularza ofertowego.
1.2. Artykuły dostarczane będą:
• Świeże (niemrożone – drób i wieprzowina) ,nieuszkodzone, bez obcych zapachów i zanieczyszczeń,
• zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz odpowiednim terminem przydatności do spożycia,
• na własny koszt i ryzyko wykonawcy,
• bezpośrednio do magazynu zamawiającego lub w miejsce wyznaczone przez zamawiającego,
• środkiem transportu dopuszczonym do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia,
• w pojemnikach i opakowaniach posiadających atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia zgodnie ze wzorem Formularza cenowego dla danej części zamówienia określonej w Załącznikach nr 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 do formularza ofertowego i wpisuje do Formularza Oferty, stanowiącego Załącznik nr 1 do SWZ.
2. Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszystkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia oraz istotnymi postanowieniami umowy określonymi w niniejszej SWZ.
3. Cena ofertowa, stanowiąca całkowity koszt przedmiotu zamówienia, wynika z sumy iloczynów cen jednostkowych brutto i ilości szt./kg/op. produktów zawartych w załącznikach nr 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Brak wyceny którejkolwiek pozycji spowoduje odrzucenie oferty jako niespełniającej wymogów SWZ.
4. Cena oferty powinna być wyrażona w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Wykonawca podaje cenę ryczałtową brutto w złotych polskich (PLN) w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ, za całe zadanie objęte przedmiotem zamówienia, zawierającą wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia i niezbędne do jego zakończenia. Cena podana na formularzu ofertowym jest ceną ostateczną, niepodlegającą negocjacji i wyczerpująca wszelkie należności.
5. Zamawiający nie przewiduje rozliczeń w walucie obcej.
6. Wyliczona cena oferty brutto będzie służyć do porównania złożonych ofert i do rozliczenia w trakcie realizacji zamówienia.
7. Wzór Formularza Ofertowego został opracowany przy założeniu, iż wybór oferty nie będzie prowadzić do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego w zakresie podatku VAT. W przypadku, gdy Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie o powstaniu u Zamawiającego obowiązku podatkowego, to winien załączyć odpowiednie oświadczenie, zgodnie z art. 225 ustawy P.z.p.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część VII - Ryby przetworzone i konserwowane CPV 15200000-0
Dostawy realizowane będą częściami po telefonicznym lub mailowym zamówieniu przez osoby upoważnione przez zamawiającego, zgodnie z asortymentem określonym w załącznikach nr 8 do formularza ofertowego.
1.2. Artykuły dostarczane będą:
• Świeże (niemrożone – drób i wieprzowina) ,nieuszkodzone, bez obcych zapachów i zanieczyszczeń,
• zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz odpowiednim terminem przydatności do spożycia,
• na własny koszt i ryzyko wykonawcy,
• bezpośrednio do magazynu zamawiającego lub w miejsce wyznaczone przez zamawiającego,
• środkiem transportu dopuszczonym do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia,
• w pojemnikach i opakowaniach posiadających atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia zgodnie ze wzorem Formularza cenowego dla danej części zamówienia określonej w Załącznikach nr 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 do formularza ofertowego i wpisuje do Formularza Oferty, stanowiącego Załącznik nr 1 do SWZ.
2. Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszystkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia oraz istotnymi postanowieniami umowy określonymi w niniejszej SWZ.
3. Cena ofertowa, stanowiąca całkowity koszt przedmiotu zamówienia, wynika z sumy iloczynów cen jednostkowych brutto i ilości szt./kg/op. produktów zawartych w załącznikach nr 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Brak wyceny którejkolwiek pozycji spowoduje odrzucenie oferty jako niespełniającej wymogów SWZ.
4. Cena oferty powinna być wyrażona w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Wykonawca podaje cenę ryczałtową brutto w złotych polskich (PLN) w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ, za całe zadanie objęte przedmiotem zamówienia, zawierającą wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia i niezbędne do jego zakończenia. Cena podana na formularzu ofertowym jest ceną ostateczną, niepodlegającą negocjacji i wyczerpująca wszelkie należności.
5. Zamawiający nie przewiduje rozliczeń w walucie obcej.
6. Wyliczona cena oferty brutto będzie służyć do porównania złożonych ofert i do rozliczenia w trakcie realizacji zamówienia.
7. Wzór Formularza Ofertowego został opracowany przy założeniu, iż wybór oferty nie będzie prowadzić do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego w zakresie podatku VAT. W przypadku, gdy Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie o powstaniu u Zamawiającego obowiązku podatkowego, to winien załączyć odpowiednie oświadczenie, zgodnie z art. 225 ustawy P.z.p.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy nie podlegający wykluczeniu, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej i zawodowej umożliwiającej należyte wykonanie zamówienia. Zamawiający określi minimalny poziom spełniania tych warunków poprzez wskazanie środków dowodowych jakie wykonawcy obowiązani będą przedłożyć na potwierdzenie warunków.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie wcześniej niż w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy, wykonali w tym okresie, co najmniej 1 dostawę odpowiadającą wartością, ilością i asortymentem szczegółowemu spisowi przedmiotu zamówienia w części przedmiotu zamówienia, na którą składana jest oferta.
3. Zamawiający, w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnianie warunku przez Wykonawców.
4. Zamawiający może na każdym etapie postępowania uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez Wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowania zasobów technicznych lub zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze Wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.
5. Zamawiający będzie dokonywał oceny spełnienia tych warunków na podstawie dostarczonych oświadczeń lub dokumentów wg formuły spełnia – nie spełnia.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz dostaw Wykonawcy zrealizowanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca w tym okresie wykonywał co najmniej 1 dostawę odpowiadającą wartością, ilością i asortymentem szczegółowemu spisowi przedmiotu zamówienia części przedmiotu zamówienia, na którą składana jest oferta. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu - załącznik nr 11 do SWZ.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty- dokument stwierdzający umocowanie do reprezentowania odpowiednio Wykonawcy, Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie, wystawiony przez upoważniony podmiot w formie elektronicznej, w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym lub jako cyfrowe odwzorowanie dokumentu wystawionego w postaci papierowej poświadczonego za zgodność cyfrowego odwzorowania odpowiednio przez wykonawcę, wykonawcę wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia lub notariusza.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale X SWZ, składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni wykonawcy – załącznik nr 10 do SWZ.
4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.