BZP: „Zakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy”
15.11.2024
2024/BZP 00597340/01
ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W PŁUŻNICY
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Zakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W PŁUŻNICY
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 368109163
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: 43
1.5.2.) Miejscowość: Płużnica
1.5.3.) Kod pocztowy: 87-214
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL616 - Grudziądzki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zespolszkol@pluznica.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://szkola.pluznica.info/kontakt/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
1.11.) Dane podmiotu, któremu zamawiający powierzył przeprowadzenie postępowania.
Podmiot 1
1.11.1.) Nazwa podmiotu prowadzącego postępowanie: Gmina Płużnica
1.11.2.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: Regon 871118810
Adres podmiotu prowadzącego postępowanie:
1.11.3.) Ulica: Płużnica 60
1.11.4.) Miejscowość: Płużnica
1.11.5.) Kod pocztowy: 87-214
1.11.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.11.7.) Kraj: Polska
1.11.8.) Lokalizacja NUTS 3: PL616 - Grudziądzki
1.11.11.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@pluznica.pl
1.11.12.) Adres strony internetowej: www.pluznica.pl
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Zakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-63cf364a-4e7d-4838-8e91-ddb95708fc30
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00597340
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-15
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00096467/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Zakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/transakcja/10164503.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia i w konkursie, w tym składanie ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub konkursie, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między zamawiającym a wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie p.z.p., odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2020 r. poz. 344),
2. Postępowanie prowadzone jest w języku polskim w formie elektronicznej za pośrednictwem platformazakupowa.pl pod adresem: https://platformazakupowa.pl/transakcja/1016450
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 6. Zamawiający, zgodnie z § 11 ust. 2 Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu
o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie zamieszcza wymagania dotyczące specyfikacji połączenia, formatu przesyłanych danych oraz szyfrowania i oznaczania czasu przekazania i odbioru danych za pośrednictwem platformazakupowa.pl, tj.:
1) stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s,
2) komputer klasy PC lub MAC o następującej konfiguracji: pamięć min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2 GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux, lub ich nowsze wersje,
3) zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa, w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 10.0,
4) włączona obsługa JavaScript,
5) zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obsługujący format plików .pdf,
6) Platformazakupowa.pl działa według standardu przyjętego w komunikacji sieciowej - kodowanie UTF8,
7) Oznaczenie czasu odbioru danych przez platformę zakupową stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg. czasu lokalnego serwera synchronizowanego z zegarem Głównego Urzędu Miar.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1; zm.: Dz. U. UE. L. z 2018 r. Nr 127, str. 2.), zwanego jako ,,RODO" informujemy:
Administrator danych osobowych Dyrektor Zespołu Szkolno-Przedszkolnego.
Możesz się z nim kontaktować w następujący sposób: listownie na adres siedziby: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Płużnicy, Płużnica 43, 87-214 Płużnica
e-mail: zespolszkol@pluznica.pl, telefonicznie: 56 688 71 31
Do kontaktów w sprawie ochrony danych osobowych został także powołany inspektor ochrony danych, z którym możesz się kontaktować wysyłając e-mail na adres iod2@pluznica.pl
1. Twoje dane osobowe przetwarzane będą na podstawie:
1) art. 6 ust. 1 lit b) i c), art. 9 ust. 2 lit. g) i art. 10 RODO, w związku z ustawą z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych, w celu realizacji obowiązku prawnego ciążącego na administratorze tj. udzielenia zamówienia publicznego, jak również w celu zawarcia umowy między zamawiającym a wykonawcą, której przedmiotem jest usługa, dostawa lub robota budowlana oraz jej realizacji (też umowa o podwykonawstwo), a także udokumentowania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego i jego archiwizacji;
2) art. 6 ust. 1 lit a) RODO na podstawie zgody. Zgoda jest wymagana, gdy uprawnienie do przetwarzania danych osobowych nie wynika wprost z przepisów prawa, a przekażesz administratorowi z własnej inicjatywy więcej danych niż jest to konieczne dla załatwienia Twojej sprawy (tzw. działanie wyraźnie potwierdzające)
2. Twoje dane osobowe możemy ujawniać, przekazywać i udostępniać wyłącznie podmiotom uprawnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa są nimi m.in. osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja zamówienia publicznego w oparciu o art. 18 oraz 74 ustawy Prawo zamówień publicznych, właściciele platformy zakupowej, na której prowadzone będzie postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego, podmioty świadczące usługi bankowe, telekomunikacyjne oraz inne podmioty, gdy wystąpią z takim żądaniem oczywiście w oparciu o stosowną podstawę prawną. Pracownikom oraz współpracownikom administratora.
3. Twoje dane osobowe możemy także przekazywać podmiotom, które przetwarzają je na zlecenie administratora tzw. podmiotom przetwarzającym, są nimi m.in. podmioty świadczące usługi informatyczne i inne jednakże przekazanie Twoich danych nastąpić może tylko wtedy, gdy zapewnią one odpowiednią ochronę Twoich praw.
4. Twoje dane osobowe przetwarzane będą do czasu istnienia podstawy do ich przetwarzania, w tym również przez okres przewidziany w przepisach dotyczących przechowywania i archiwizacji dokumentacji, i tak:
1) przez okres 5 lat dla dokumentacji zamówień publicznych. Okres przechowywania liczony jest od 1 stycznia roku następnego od daty zakończenia sprawy;
2) przez okres 10 lat dla umów cywilno-prawnych wraz z dokumentacją dotyczącą ich realizacji, niezależnie od trybu w jakim zostały zawarte. Okres przechowywania liczony jest od 1 stycznia roku następnego od daty zakończenia sprawy;
3) w zakresie danych, gdzie wyraziłeś zgodę na ich przetwarzanie, do czasu cofnięcie zgody, nie dłużej jednak niż do czasu wskazanego w pkt 1.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 5. W związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora masz prawo do:
1) dostępu do treści danych na podstawie art. 15 RODO, zamawiający może żądać od osoby występującej z żądaniem dostępu wskazania dodatkowych informacji, mających na celu sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia;
2) sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych na podstawie art. 16 RODO, przy czym skorzystanie z prawa do sprostowania lub uzupełnienia nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą Prawo zamówień publicznych oraz nie może naruszać integralności protokołu postępowania oraz jego załączników;
3) usunięcia danych, na podstawie art. 17 RODO, jeżeli:
a) wycofasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych,
b) dane osobowe przestaną być niezbędne do celów, dla których zostały zebrane lub dla których były przetwarzane,
c) dane są przetwarzane niezgodnie z prawem.
W związku z art. 17 ust. 3 lit. b), d) lub e) RODO prawo do usunięcia danych osobowych nie przysługuje;
4) ograniczenia przetwarzania danych na podstawie art. 18 RODO, z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego, a także nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia;
5) cofnięcia zgody w dowolnym momencie. Cofnięcie zgody nie wpływa na przetwarzanie danych dokonywane przez administratora przed jej cofnięciem.
6. Podanie Twoich danych:
1) jest wymogiem ustawy na podstawie, której działa administrator związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego. Jeżeli odmówisz podania Twoich danych lub podasz nieprawidłowe dane, administrator nie będzie mógł zrealizować celu do jakiego zobowiązują go przepisy prawa - konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Prawo zamówień publicznych;
2) jest wymogiem umownym. Jeżeli nie podasz nam swoich danych osobowych nie będziemy mogli podpisać i realizować z Tobą umowy;
3) jest dobrowolne w zakresie zgody, która może być cofnięta w dowolnym momencie.
7. Przysługuje Ci także skarga do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych - Warszawa ul. Stawki 2, gdy uznasz, iż przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
8. Dane nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym również w formie profilowania.
9. Administrator nie przekazuje danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowych.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: Z.S-P.Pż.271.15.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cześć nr 1 - Artykułu ogólnospożywcze
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy, miejsce dostawy: Przedszkole 59A, 87-214 Płużnica
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – waga kryterium 60 %;
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga kryterium 40 %;
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga 60 %
cena najniższa brutto*
C = -------------------------------------- x 60%
cena oferty ocenianej brutto
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
a) Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
b) Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga 40 %
Deklarowany przez Wykonawcę termin realizacji liczony od momentu złożenia zamówienia, przekazanego przez Zamawiającego, do faktycznego dostarczenia zamówionego asortymentu, przy czym oferta Wykonawcy otrzyma ilość punktów według następujących zasad:
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie do 48 godzin od otrzymania zlecenia – 40 punktów,
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 48 do 72 godzin od otrzymania zlecenia – 20 punktów,
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 72 do 96 godzin od otrzymania zlecenia – 10 punktów.
Zamawiający ustalił minimalny czas jednorazowej dostawy zamówienia do 48 godzin od momentu złożenia zamówienia, a maksymalny do 96 godzin liczonych od momentu złożenia zamówienia. Niewskazanie przez Wykonawcę czasu dostawy, jak również zaoferowanie przez Wykonawcę czasu dostawy poniżej lub powyżej ustalonego minimum / maksimum, Zamawiający oceni na – 0 punktów. Termin realizacji zamówienia musi być podany w formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
Zastrzeżenia:
Zamówienie dostawy złożone po godzinie 14:00 uważane jest za zamówienie dostawy złożone następnego dnia roboczego o godz. 8:00,
Dostawy realizowane będą w dni robocze w godz. 08:00-10:00,
Jeśli termin realizacji zamówienia wypada w dzień ustawowo wolny od pracy, dostawę należy zrealizować w pierwszym dniu roboczym wypadającym bezpośrednio po tym terminie.
Za dni robocze uważa się dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
3. Łączna ilość punktów = C + T
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część nr 2 - Mięso i wędliny
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy, miejsce dostawy: Przedszkole 59A, 87-214 Płużnica
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – waga kryterium 60 %;
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga kryterium 40 %;
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga 60 %
cena najniższa brutto*
C = -------------------------------------- x 60%
cena oferty ocenianej brutto
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
a) Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
b) Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga 40 %
Deklarowany przez Wykonawcę termin realizacji liczony od momentu złożenia zamówienia, przekazanego przez Zamawiającego, do faktycznego dostarczenia zamówionego asortymentu, przy czym oferta Wykonawcy otrzyma ilość punktów według następujących zasad:
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie do 48 godzin od otrzymania zlecenia – 40 punktów,
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 48 do 72 godzin od otrzymania zlecenia – 20 punktów,
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 72 do 96 godzin od otrzymania zlecenia – 10 punktów.
Zamawiający ustalił minimalny czas jednorazowej dostawy zamówienia do 48 godzin od momentu złożenia zamówienia, a maksymalny do 96 godzin liczonych od momentu złożenia zamówienia. Niewskazanie przez Wykonawcę czasu dostawy, jak również zaoferowanie przez Wykonawcę czasu dostawy poniżej lub powyżej ustalonego minimum / maksimum, Zamawiający oceni na – 0 punktów. Termin realizacji zamówienia musi być podany w formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
Zastrzeżenia:
Zamówienie dostawy złożone po godzinie 14:00 uważane jest za zamówienie dostawy złożone następnego dnia roboczego o godz. 8:00,
Dostawy realizowane będą w dni robocze w godz. 08:00-10:00,
Jeśli termin realizacji zamówienia wypada w dzień ustawowo wolny od pracy, dostawę należy zrealizować w pierwszym dniu roboczym wypadającym bezpośrednio po tym terminie.
Za dni robocze uważa się dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
3. Łączna ilość punktów = C + T
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część nr 3 - Warzywa i owoce
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy, miejsce dostawy: Przedszkole 59A, 87-214 Płużnica
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221000-6 - Warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – waga kryterium 60 %;
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga kryterium 40 %;
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga 60 %
cena najniższa brutto*
C = -------------------------------------- x 60%
cena oferty ocenianej brutto
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
a) Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
b) Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga 40 %
Deklarowany przez Wykonawcę termin realizacji liczony od momentu złożenia zamówienia, przekazanego przez Zamawiającego, do faktycznego dostarczenia zamówionego asortymentu, przy czym oferta Wykonawcy otrzyma ilość punktów według następujących zasad:
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie do 48 godzin od otrzymania zlecenia – 40 punktów,
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 48 do 72 godzin od otrzymania zlecenia – 20 punktów,
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 72 do 96 godzin od otrzymania zlecenia – 10 punktów.
Zamawiający ustalił minimalny czas jednorazowej dostawy zamówienia do 48 godzin od momentu złożenia zamówienia, a maksymalny do 96 godzin liczonych od momentu złożenia zamówienia. Niewskazanie przez Wykonawcę czasu dostawy, jak również zaoferowanie przez Wykonawcę czasu dostawy poniżej lub powyżej ustalonego minimum / maksimum, Zamawiający oceni na – 0 punktów. Termin realizacji zamówienia musi być podany w formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
Zastrzeżenia:
Zamówienie dostawy złożone po godzinie 14:00 uważane jest za zamówienie dostawy złożone następnego dnia roboczego o godz. 8:00,
Dostawy realizowane będą w dni robocze w godz. 08:00-10:00,
Jeśli termin realizacji zamówienia wypada w dzień ustawowo wolny od pracy, dostawę należy zrealizować w pierwszym dniu roboczym wypadającym bezpośrednio po tym terminie.
Za dni robocze uważa się dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
3. Łączna ilość punktów = C + T
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część nr 4 - Ryby
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy, miejsce dostawy: Przedszkole 59A, 87-214 Płużnica
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – waga kryterium 60 %;
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga kryterium 40 %;
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga 60 %
cena najniższa brutto*
C = -------------------------------------- x 60%
cena oferty ocenianej brutto
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
a) Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
b) Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga 40 %
Deklarowany przez Wykonawcę termin realizacji liczony od momentu złożenia zamówienia, przekazanego przez Zamawiającego, do faktycznego dostarczenia zamówionego asortymentu, przy czym oferta Wykonawcy otrzyma ilość punktów według następujących zasad:
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie do 48 godzin od otrzymania zlecenia – 40 punktów,
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 48 do 72 godzin od otrzymania zlecenia – 20 punktów,
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 72 do 96 godzin od otrzymania zlecenia – 10 punktów.
Zamawiający ustalił minimalny czas jednorazowej dostawy zamówienia do 48 godzin od momentu złożenia zamówienia, a maksymalny do 96 godzin liczonych od momentu złożenia zamówienia. Niewskazanie przez Wykonawcę czasu dostawy, jak również zaoferowanie przez Wykonawcę czasu dostawy poniżej lub powyżej ustalonego minimum / maksimum, Zamawiający oceni na – 0 punktów. Termin realizacji zamówienia musi być podany w formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
Zastrzeżenia:
Zamówienie dostawy złożone po godzinie 14:00 uważane jest za zamówienie dostawy złożone następnego dnia roboczego o godz. 8:00,
Dostawy realizowane będą w dni robocze w godz. 08:00-10:00,
Jeśli termin realizacji zamówienia wypada w dzień ustawowo wolny od pracy, dostawę należy zrealizować w pierwszym dniu roboczym wypadającym bezpośrednio po tym terminie.
Za dni robocze uważa się dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
3. Łączna ilość punktów = C + T
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część nr 5 - Pieczywo
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy, miejsce dostawy: Przedszkole 59A, 87-214 Płużnica
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – waga kryterium 60 %;
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga kryterium 40 %;
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga 60 %
cena najniższa brutto*
C = -------------------------------------- x 60%
cena oferty ocenianej brutto
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
a) Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
b) Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga 40 %
Deklarowany przez Wykonawcę termin realizacji liczony od momentu złożenia zamówienia, przekazanego przez Zamawiającego, do faktycznego dostarczenia zamówionego asortymentu, przy czym oferta Wykonawcy otrzyma ilość punktów według następujących zasad:
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie do 48 godzin od otrzymania zlecenia – 40 punktów,
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 48 do 72 godzin od otrzymania zlecenia – 20 punktów,
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 72 do 96 godzin od otrzymania zlecenia – 10 punktów.
Zamawiający ustalił minimalny czas jednorazowej dostawy zamówienia do 48 godzin od momentu złożenia zamówienia, a maksymalny do 96 godzin liczonych od momentu złożenia zamówienia. Niewskazanie przez Wykonawcę czasu dostawy, jak również zaoferowanie przez Wykonawcę czasu dostawy poniżej lub powyżej ustalonego minimum / maksimum, Zamawiający oceni na – 0 punktów. Termin realizacji zamówienia musi być podany w formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
Zastrzeżenia:
Zamówienie dostawy złożone po godzinie 14:00 uważane jest za zamówienie dostawy złożone następnego dnia roboczego o godz. 8:00,
Dostawy realizowane będą w dni robocze w godz. 08:00-10:00,
Jeśli termin realizacji zamówienia wypada w dzień ustawowo wolny od pracy, dostawę należy zrealizować w pierwszym dniu roboczym wypadającym bezpośrednio po tym terminie.
Za dni robocze uważa się dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
3. Łączna ilość punktów = C + T
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część nr 6 - Przekąski
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy, miejsce dostawy: Przedszkole 59A, 87-214 Płużnica
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15894400-5 - Przekąski
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – waga kryterium 60 %;
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga kryterium 40 %;
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga 60 %
cena najniższa brutto*
C = -------------------------------------- x 60%
cena oferty ocenianej brutto
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
a) Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
b) Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga 40 %
Deklarowany przez Wykonawcę termin realizacji liczony od momentu złożenia zamówienia, przekazanego przez Zamawiającego, do faktycznego dostarczenia zamówionego asortymentu, przy czym oferta Wykonawcy otrzyma ilość punktów według następujących zasad:
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie do 48 godzin od otrzymania zlecenia – 40 punktów,
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 48 do 72 godzin od otrzymania zlecenia – 20 punktów,
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 72 do 96 godzin od otrzymania zlecenia – 10 punktów.
Zamawiający ustalił minimalny czas jednorazowej dostawy zamówienia do 48 godzin od momentu złożenia zamówienia, a maksymalny do 96 godzin liczonych od momentu złożenia zamówienia. Niewskazanie przez Wykonawcę czasu dostawy, jak również zaoferowanie przez Wykonawcę czasu dostawy poniżej lub powyżej ustalonego minimum / maksimum, Zamawiający oceni na – 0 punktów. Termin realizacji zamówienia musi być podany w formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
Zastrzeżenia:
Zamówienie dostawy złożone po godzinie 14:00 uważane jest za zamówienie dostawy złożone następnego dnia roboczego o godz. 8:00,
Dostawy realizowane będą w dni robocze w godz. 08:00-10:00,
Jeśli termin realizacji zamówienia wypada w dzień ustawowo wolny od pracy, dostawę należy zrealizować w pierwszym dniu roboczym wypadającym bezpośrednio po tym terminie.
Za dni robocze uważa się dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
3. Łączna ilość punktów = C + T
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część nr 7 - Mrożonki
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy, miejsce dostawy: Przedszkole 59A, 87-214 Płużnica
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – waga kryterium 60 %;
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga kryterium 40 %;
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga 60 %
cena najniższa brutto*
C = -------------------------------------- x 60%
cena oferty ocenianej brutto
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
a) Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
b) Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga 40 %
Deklarowany przez Wykonawcę termin realizacji liczony od momentu złożenia zamówienia, przekazanego przez Zamawiającego, do faktycznego dostarczenia zamówionego asortymentu, przy czym oferta Wykonawcy otrzyma ilość punktów według następujących zasad:
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie do 48 godzin od otrzymania zlecenia – 40 punktów,
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 48 do 72 godzin od otrzymania zlecenia – 20 punktów,
Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 72 do 96 godzin od otrzymania zlecenia – 10 punktów.
Zamawiający ustalił minimalny czas jednorazowej dostawy zamówienia do 48 godzin od momentu złożenia zamówienia, a maksymalny do 96 godzin liczonych od momentu złożenia zamówienia. Niewskazanie przez Wykonawcę czasu dostawy, jak również zaoferowanie przez Wykonawcę czasu dostawy poniżej lub powyżej ustalonego minimum / maksimum, Zamawiający oceni na – 0 punktów. Termin realizacji zamówienia musi być podany w formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
Zastrzeżenia:
Zamówienie dostawy złożone po godzinie 14:00 uważane jest za zamówienie dostawy złożone następnego dnia roboczego o godz. 8:00,
Dostawy realizowane będą w dni robocze w godz. 08:00-10:00,
Jeśli termin realizacji zamówienia wypada w dzień ustawowo wolny od pracy, dostawę należy zrealizować w pierwszym dniu roboczym wypadającym bezpośrednio po tym terminie.
Za dni robocze uważa się dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
3. Łączna ilość punktów = C + T
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie dla żadnej z części zamówienia.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie dla żadnej z części zamówienia.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie dla żadnej z części zamówienia.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże dostawę artykułów spożywczych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, że w okresie ostatnich
3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie co najmniej jedno świadczenie polegające na dostawie artykułów spożywczych (odpowiadających rodzajowo danej części zamówienia):
dla Części I: o wartości nie mniejszej niż 35.000,00 zł brutto,
dla Części II: o wartości nie mniejszej niż 8.000,00 zł brutto,
dla Części III: o wartości nie mniejszej niż 8.000,00 zł brutto,
dla Części IV: o wartości nie mniejszej niż 3.000,00 zł brutto,
dla Części V: o wartości nie mniejszej niż 3.000,00 zł brutto,
dla Części VI: o wartości nie mniejszej niż 3.000,00 zł brutto,
dla Części VII: o wartości nie mniejszej niż 3.000,00 zł brutto.
3. Zamawiający w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej wymaga, aby przynajmniej jeden z Wykonawców spełniał warunek zdolności technicznej lub zawodowej.
4. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze Wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.