BZP: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej ,, Etola” w Rudzie Pilczyckiej w okresie od 01 stycznia 2025 r. do 31 grudnia 2025 r.
19.11.2024
2024/BZP 00603422/01
DOM POMOCY SPOŁECZNEJ "ETOLA" W RUDZIE PILCZYCKIEJ
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
dla Domu Pomocy Społecznej ,, Etola”
w Rudzie Pilczyckiej w okresie
od 01 stycznia 2025 r. do 31 grudnia 2025 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ "ETOLA" W RUDZIE PILCZYCKIEJ
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 292406052
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: 57
1.5.2.) Miejscowość: Ruda Pilczycka
1.5.3.) Kod pocztowy: 26-234
1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL721 - Kielecki
1.5.7.) Numer telefonu: 413912112
1.5.8.) Numer faksu: 413912100
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@dpsetola.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://dpsetola.bip.gov.pl/search/publiccontracts/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
dla Domu Pomocy Społecznej ,, Etola”
w Rudzie Pilczyckiej w okresie
od 01 stycznia 2025 r. do 31 grudnia 2025 r.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-102e6847-eebd-4034-a21e-4686d61f95b0
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00603422
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-19
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00067812/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej ,, Etola” w Rudzie Pilczyckiej w okresie od 01 stycznia 2025 r. do 31 grudnia 2025 r.”
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-102e6847-eebd-4034-a21e-4686d61f95b03.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl, poprzez „Formularze do komunikacji” dostępne w zakładce „Formularze”.
W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację z wykorzystaniem poczty elektronicznej.
Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).
Szczegółowe informacje dotyczące komunikacji między Zamawiającym a Wykonawcą zostały opisane w Rozdziale 18 SWZ.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, o którym mowa w pkt 8.1. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Informacja w zakresie przetwarzania danych w związku z udzielaniem zamówień publicznych szczegółowo opisany jest w Rozdziale 1 pkt 1.7
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DPS.263.6.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PAKIET I - Pieczywo- załącznik nr 3 a do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Wskazane w Formularzach cenowych dla poszczególnych Pakietów ilości są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2024 roku oraz iloczynu gramatur posiłków i liczby mieszkańców DPS) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania zamawiającego wynikającego ze stanu osobowego mieszkańców i ich potrzeb (diety), których zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy na minimalnym poziomie 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega również zastosowanie prawa opcji do zwiększenia podstawowego zakresu zamówienia, które przyjęto do obliczenia oferty cenowej, do wartości 10% zamówienia podstawowego. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp zamawiający zastrzega sobie prawo opcji. Zamawiający ma możliwość skorzystania z prawa opcji jak również nie skorzystania w części w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia zapotrzebowania na produkty wskazane w Formularzach asortymentowo-cenowych dla poszczególnych Części. Opcja stanowi wyłączne uprawnienie zamawiającego w związku z czym nieskorzystanie z niej nie stanowi podstawy dla wykonawcy do dochodzenia jakichkolwiek roszczeń w stosunku do zamawiającego. Zamówienie objęte opcją wykonawca będzie zobowiązany wykonać po uprzednim otrzymaniu pisemnej informacji od zamawiającego. Zamówienie objęte opcją będzie realizowane w sposób tożsamy z zamówieniem podstawowym zarówno pod względem formy, zasad dostawy czy cen jednostkowych wskazanych w ofercie.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:
Jedynym kryterium oceny ofert jest cena. Jego znaczenie – 100%.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów, wyliczoną wg wzoru:
(Cmin : Cb) x 100%, gdzie 1% = 1 pkt
przy czym:
Cmin – cena oferty najniższej
Cb - cena oferty badanej
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana ta, która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PAKIET II - Przetwory sypkie, przyprawy, produkty strączkowe ,przetwory, napoje-załącznik nr 3 b do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15411000-2 - Oleje zwierzęce lub roślinne
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
03142100-9 - Miód naturalny
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Wskazane w Formularzach cenowych dla poszczególnych Pakietów ilości są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2024 roku oraz iloczynu gramatur posiłków i liczby mieszkańców DPS) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania zamawiającego wynikającego ze stanu osobowego mieszkańców i ich potrzeb (diety), których zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy na minimalnym poziomie 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega również zastosowanie prawa opcji do zwiększenia podstawowego zakresu zamówienia, które przyjęto do obliczenia oferty cenowej, do wartości 10% zamówienia podstawowego. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp zamawiający zastrzega sobie prawo opcji. Zamawiający ma możliwość skorzystania z prawa opcji jak również nie skorzystania w części w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia zapotrzebowania na produkty wskazane w Formularzach asortymentowo-cenowych dla poszczególnych Części. Opcja stanowi wyłączne uprawnienie zamawiającego w związku z czym nieskorzystanie z niej nie stanowi podstawy dla wykonawcy do dochodzenia jakichkolwiek roszczeń w stosunku do zamawiającego. Zamówienie objęte opcją wykonawca będzie zobowiązany wykonać po uprzednim otrzymaniu pisemnej informacji od zamawiającego. Zamówienie objęte opcją będzie realizowane w sposób tożsamy z zamówieniem podstawowym zarówno pod względem formy, zasad dostawy czy cen jednostkowych wskazanych w ofercie.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:
Jedynym kryterium oceny ofert jest cena. Jego znaczenie – 100%.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów, wyliczoną wg wzoru:
(Cmin : Cb) x 100%, gdzie 1% = 1 pkt
przy czym:
Cmin – cena oferty najniższej
Cb - cena oferty badanej
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana ta, która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PAKIET III - Mięso drobiowe i podroby drobiowe - załącznik nr 3 c do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15112100-7 - Świeży drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Wskazane w Formularzach cenowych dla poszczególnych Pakietów ilości są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2024 roku oraz iloczynu gramatur posiłków i liczby mieszkańców DPS) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania zamawiającego wynikającego ze stanu osobowego mieszkańców i ich potrzeb (diety), których zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy na minimalnym poziomie 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega również zastosowanie prawa opcji do zwiększenia podstawowego zakresu zamówienia, które przyjęto do obliczenia oferty cenowej, do wartości 10% zamówienia podstawowego. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp zamawiający zastrzega sobie prawo opcji. Zamawiający ma możliwość skorzystania z prawa opcji jak również nie skorzystania w części w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia zapotrzebowania na produkty wskazane w Formularzach asortymentowo-cenowych dla poszczególnych Części. Opcja stanowi wyłączne uprawnienie zamawiającego w związku z czym nieskorzystanie z niej nie stanowi podstawy dla wykonawcy do dochodzenia jakichkolwiek roszczeń w stosunku do zamawiającego. Zamówienie objęte opcją wykonawca będzie zobowiązany wykonać po uprzednim otrzymaniu pisemnej informacji od zamawiającego. Zamówienie objęte opcją będzie realizowane w sposób tożsamy z zamówieniem podstawowym zarówno pod względem formy, zasad dostawy czy cen jednostkowych wskazanych w ofercie.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:
Jedynym kryterium oceny ofert jest cena. Jego znaczenie – 100%.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów, wyliczoną wg wzoru:
(Cmin : Cb) x 100%, gdzie 1% = 1 pkt
przy czym:
Cmin – cena oferty najniższej
Cb - cena oferty badanej
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana ta, która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PAKIET IV - Nabiał i przetwory nabiałowe - załącznik nr 3 d do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Wskazane w Formularzach cenowych dla poszczególnych Pakietów ilości są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2024 roku oraz iloczynu gramatur posiłków i liczby mieszkańców DPS) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania zamawiającego wynikającego ze stanu osobowego mieszkańców i ich potrzeb (diety), których zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy na minimalnym poziomie 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega również zastosowanie prawa opcji do zwiększenia podstawowego zakresu zamówienia, które przyjęto do obliczenia oferty cenowej, do wartości 10% zamówienia podstawowego. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp zamawiający zastrzega sobie prawo opcji. Zamawiający ma możliwość skorzystania z prawa opcji jak również nie skorzystania w części w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia zapotrzebowania na produkty wskazane w Formularzach asortymentowo-cenowych dla poszczególnych Części. Opcja stanowi wyłączne uprawnienie zamawiającego w związku z czym nieskorzystanie z niej nie stanowi podstawy dla wykonawcy do dochodzenia jakichkolwiek roszczeń w stosunku do zamawiającego. Zamówienie objęte opcją wykonawca będzie zobowiązany wykonać po uprzednim otrzymaniu pisemnej informacji od zamawiającego. Zamówienie objęte opcją będzie realizowane w sposób tożsamy z zamówieniem podstawowym zarówno pod względem formy, zasad dostawy czy cen jednostkowych wskazanych w ofercie.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:
Jedynym kryterium oceny ofert jest cena. Jego znaczenie – 100%.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów, wyliczoną wg wzoru:
(Cmin : Cb) x 100%, gdzie 1% = 1 pkt
przy czym:
Cmin – cena oferty najniższej
Cb - cena oferty badanej
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana ta, która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PAKIET V - Mięso wieprzowe , wędliny wieprzowe, drobiowe i wyroby podrobowe- załącznik nr 3 e do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15113000-3 - Wieprzowina
15131130-5 - Wędliny
15131135-0 - Wędliny drobiowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Wskazane w Formularzach cenowych dla poszczególnych Pakietów ilości są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2024 roku oraz iloczynu gramatur posiłków i liczby mieszkańców DPS) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania zamawiającego wynikającego ze stanu osobowego mieszkańców i ich potrzeb (diety), których zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy na minimalnym poziomie 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega również zastosowanie prawa opcji do zwiększenia podstawowego zakresu zamówienia, które przyjęto do obliczenia oferty cenowej, do wartości 10% zamówienia podstawowego. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp zamawiający zastrzega sobie prawo opcji. Zamawiający ma możliwość skorzystania z prawa opcji jak również nie skorzystania w części w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia zapotrzebowania na produkty wskazane w Formularzach asortymentowo-cenowych dla poszczególnych Części. Opcja stanowi wyłączne uprawnienie zamawiającego w związku z czym nieskorzystanie z niej nie stanowi podstawy dla wykonawcy do dochodzenia jakichkolwiek roszczeń w stosunku do zamawiającego. Zamówienie objęte opcją wykonawca będzie zobowiązany wykonać po uprzednim otrzymaniu pisemnej informacji od zamawiającego. Zamówienie objęte opcją będzie realizowane w sposób tożsamy z zamówieniem podstawowym zarówno pod względem formy, zasad dostawy czy cen jednostkowych wskazanych w ofercie.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:
Jedynym kryterium oceny ofert jest cena. Jego znaczenie – 100%.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów, wyliczoną wg wzoru:
(Cmin : Cb) x 100%, gdzie 1% = 1 pkt
przy czym:
Cmin – cena oferty najniższej
Cb - cena oferty badanej
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana ta, która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PAKIET VI - Art. spożywcze mrożone , ryby mrożone, wędzone i solone - załącznik nr 3 f do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mrożone
15221000-3 - Ryby mrożone
15234000-7 - Ryby wędzone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Wskazane w Formularzach cenowych dla poszczególnych Pakietów ilości są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2024 roku oraz iloczynu gramatur posiłków i liczby mieszkańców DPS) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania zamawiającego wynikającego ze stanu osobowego mieszkańców i ich potrzeb (diety), których zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy na minimalnym poziomie 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega również zastosowanie prawa opcji do zwiększenia podstawowego zakresu zamówienia, które przyjęto do obliczenia oferty cenowej, do wartości 10% zamówienia podstawowego. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp zamawiający zastrzega sobie prawo opcji. Zamawiający ma możliwość skorzystania z prawa opcji jak również nie skorzystania w części w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia zapotrzebowania na produkty wskazane w Formularzach asortymentowo-cenowych dla poszczególnych Części. Opcja stanowi wyłączne uprawnienie zamawiającego w związku z czym nieskorzystanie z niej nie stanowi podstawy dla wykonawcy do dochodzenia jakichkolwiek roszczeń w stosunku do zamawiającego. Zamówienie objęte opcją wykonawca będzie zobowiązany wykonać po uprzednim otrzymaniu pisemnej informacji od zamawiającego. Zamówienie objęte opcją będzie realizowane w sposób tożsamy z zamówieniem podstawowym zarówno pod względem formy, zasad dostawy czy cen jednostkowych wskazanych w ofercie.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:
Jedynym kryterium oceny ofert jest cena. Jego znaczenie – 100%.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów, wyliczoną wg wzoru:
(Cmin : Cb) x 100%, gdzie 1% = 1 pkt
przy czym:
Cmin – cena oferty najniższej
Cb - cena oferty badanej
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana ta, która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PAKIET VII - Jaja - załącznik nr 3 g do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Wskazane w Formularzach cenowych dla poszczególnych Pakietów ilości są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2024 roku oraz iloczynu gramatur posiłków i liczby mieszkańców DPS) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania zamawiającego wynikającego ze stanu osobowego mieszkańców i ich potrzeb (diety), których zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy na minimalnym poziomie 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega również zastosowanie prawa opcji do zwiększenia podstawowego zakresu zamówienia, które przyjęto do obliczenia oferty cenowej, do wartości 10% zamówienia podstawowego. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp zamawiający zastrzega sobie prawo opcji. Zamawiający ma możliwość skorzystania z prawa opcji jak również nie skorzystania w części w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia zapotrzebowania na produkty wskazane w Formularzach asortymentowo-cenowych dla poszczególnych Części. Opcja stanowi wyłączne uprawnienie zamawiającego w związku z czym nieskorzystanie z niej nie stanowi podstawy dla wykonawcy do dochodzenia jakichkolwiek roszczeń w stosunku do zamawiającego. Zamówienie objęte opcją wykonawca będzie zobowiązany wykonać po uprzednim otrzymaniu pisemnej informacji od zamawiającego. Zamówienie objęte opcją będzie realizowane w sposób tożsamy z zamówieniem podstawowym zarówno pod względem formy, zasad dostawy czy cen jednostkowych wskazanych w ofercie.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:
Jedynym kryterium oceny ofert jest cena. Jego znaczenie – 100%.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów, wyliczoną wg wzoru:
(Cmin : Cb) x 100%, gdzie 1% = 1 pkt
przy czym:
Cmin – cena oferty najniższej
Cb - cena oferty badanej
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana ta, która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PAKIET VIII - Warzywa, owoce, kiszonki i pieczarki - załącznik nr 3 h do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Wskazane w Formularzach cenowych dla poszczególnych Pakietów ilości są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2024 roku oraz iloczynu gramatur posiłków i liczby mieszkańców DPS) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania zamawiającego wynikającego ze stanu osobowego mieszkańców i ich potrzeb (diety), których zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy na minimalnym poziomie 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega również zastosowanie prawa opcji do zwiększenia podstawowego zakresu zamówienia, które przyjęto do obliczenia oferty cenowej, do wartości 10% zamówienia podstawowego. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp zamawiający zastrzega sobie prawo opcji. Zamawiający ma możliwość skorzystania z prawa opcji jak również nie skorzystania w części w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia zapotrzebowania na produkty wskazane w Formularzach asortymentowo-cenowych dla poszczególnych Części. Opcja stanowi wyłączne uprawnienie zamawiającego w związku z czym nieskorzystanie z niej nie stanowi podstawy dla wykonawcy do dochodzenia jakichkolwiek roszczeń w stosunku do zamawiającego. Zamówienie objęte opcją wykonawca będzie zobowiązany wykonać po uprzednim otrzymaniu pisemnej informacji od zamawiającego. Zamówienie objęte opcją będzie realizowane w sposób tożsamy z zamówieniem podstawowym zarówno pod względem formy, zasad dostawy czy cen jednostkowych wskazanych w ofercie.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:
Jedynym kryterium oceny ofert jest cena. Jego znaczenie – 100%.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów, wyliczoną wg wzoru:
(Cmin : Cb) x 100%, gdzie 1% = 1 pkt
przy czym:
Cmin – cena oferty najniższej
Cb - cena oferty badanej
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana ta, która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
4.1 O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy:4.1.1 nie podlegają wykluczeniu na podstawie:
a) art. 108 ust. 1 oraz art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy;
b) art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz.U. z 2023 r. poz. 129 z późn. zm.).
4.1.2 spełniają warunki udziału w postępowaniu w zakresie zdolności do występowania w obrocie
gospodarczym.
Zamawiający nie określa ww. warunku.
4.1.3 spełniają warunki udziału w postępowaniu w zakresie uprawnień do prowadzenia określonej
działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.
Zamawiający nie określa ww. warunku.
4.1.4 spełniają warunki udziału w postępowaniu w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej.
Zamawiający nie określa ww. warunku.
4.1.5 spełniają warunki udziału w postępowaniu w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej.
Zamawiający nie określa ww. warunku.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający przed udzieleniem zamówienia, wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzień złożenia, następujących podmiotowych środków dowodowych:
5.2.1 Odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.
5.2.2 Dokumentów dotyczących podmiotu udostępniającego zasoby, wymienionych w pkt 5.2.1 w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia – o ile Wykonawca polega na zdolnościach lub sytuacji innego podmiotu.
5.2.3 Poświadczoną za zgodność z oryginałem kserokopie decyzji sanepidu lub inspekcji weterynaryjnej dla środków transportu (samochodów dostawczych) przystosowanych do przewozu artykułów spożywczych, którymi będą dowożone artykuły spożywcze, zwłaszcza te które wymagają odpowiednio niskiej temperatury.
5.2.4 Oświadczenie Wykonawcy, że posiada wprowadzony system zdrowej żywności HACCAP
5.2.5 Oświadczenie wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2024 r. poz. 594, 1237), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – zgodnie z Załącznikiem Nr 4 do SWZ.
5.2.6 Oświadczenie wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniach stanowiących– zgodnie z Załącznik Nr 5 do SWZ.
5.3 Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt 5.2.1, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury.
Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w zdaniu pierwszym, zastępuje się je odpowiednio w całości lub w części dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone pod przysięgą, lub, jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie ma przepisów o oświadczeniu pod przysięgą, złożone przed organem sądowym lub administracyjnym, notariuszem, organem samorządu zawodowego lub gospodarczego, właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy.
Dokumenty i oświadczenia o których mowa w niniejszym punkcie powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
4.8 Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.4.9 W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1) brak podstaw wykluczenia wskazanych w pkt 4.1.1 oraz warunek określony w pkt 4.1.2 musi wykazać/ spełniać każdy Wykonawca z osobna,
2) warunek określony w pkt 4.1.3 musi spełniać co najmniej jeden Wykonawca – ten, który zrealizuje zamówienie (jego część) do realizacji którego te zdolności są wymagane,
3) warunki określone w pkt od 4.1.4 do 4.1.5 musi spełniać co najmniej jeden Wykonawca lub wszyscy Wykonawcy łącznie.
5.7 W przypadku wnoszenia oferty przez Wykonawców występujących wspólnie, Wykonawcy muszą złożyć: pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców występujących wspólnie lub inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania Wykonawców występujących wspólnie, podmiotowe środki dowodowe, oświadczenia i dokumenty, o których mowa w niniejszym Rozdziale, z tym, że wymienione w pkt 5.1.1, 5.2.1, 5.2.2 i 5.3 należy złożyć odrębnie dla każdego Wykonawcy.