BZP: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie w okresie od 02.01.2025r. do 27.06.2025r.
20.11.2024
2024/BZP 00604174/01
Zespół Szkół nr 2 im. Unii Europejskiej
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie w okresie od 02.01.2025r. do 27.06.2025r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół nr 2 im. Unii Europejskiej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000715319
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Dworcowa 11
1.5.2.) Miejscowość: Rypin
1.5.3.) Kod pocztowy: 87-500
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL616 - Grudziądzki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zs2rypin@wp.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs2rypin.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie w okresie od 02.01.2025r. do 27.06.2025r.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c4b95d97-23e6-4e51-9069-1fa5b53f0d7b
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00604174
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-20
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00067325/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie w okresie od 02.01.2025r. do 27.06.2025r.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/transakcja/10186183.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami, w tym
składanie ofert oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej za pośrednictwem Platformy zakupowej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/transakcja/1018618
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Zamawiający, zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji
oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz.U. z 2020 r. poz. 2452), określa niezbędne wymagania sprzętowo - aplikacyjne umożliwiające pracę na platformazakupowa.pl, tj.:
1) stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s,
2) komputer klasy PC lub MAC o następującej konfiguracji: pamięć min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2 GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux, lub ich nowsze wersje,
3) zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa, w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 10.0,
4) włączona obsługa JavaScript,
5) zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obsługujący format plików .pdf,
6) szyfrowanie na platformazakupowa.pl odbywa się za pomocą protokołu TLS 1.3.
7) oznaczenie czasu odbioru danych przez platformę zakupową stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg. czasu lokalnego serwera synchronizowanego z zegarem Głównego Urzędu Miar.
2. Za datę przekazania (wpływu) oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji przyjmuje się datę ich przesłania za pośrednictwem Platformy poprzez kliknięcie przycisku „Wyślij wiadomość do Zamawiającego” po których pojawi się komunikat, że wiadomość została wysłana do Zamawiającego.
3. Zamawiający będzie przekazywał Wykonawcom informacje za pośrednictwem Platformy. Informacje dotyczące odpowiedzi na
wnioski Wykonawców o wyjaśnienie treści SWZ, zmiany SWZ, zmiany terminu składania i otwarcia ofert Zamawiający będzie zamieszczał na Platformie w sekcji “Komunikaty”.
4. Pliki przesyłane za pomocą platformy należy opatrzyć:
1) kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub,
2) podpisem zaufanym lub ,
3) elektronicznym podpisem osobistym.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z dnia 04 maja 2016 r., s.1) (dalej: RODO) informuję, że:
1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Szkół nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie mający swoją siedzibę w Rypinie ul. Dworcowa 11, w imieniu, którego występuje Dyrektor jednostki.
2) Podstawą przetwarzanie Państwa danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c i b – Rozporządzanie 2016/679 RODO – przetwarzanie jest niezbędne; do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, do wykonania umowy oraz w związku z art. 2 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019 roku Prawo zamówień publicznych.
3) Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji postanowień umowy w związku z prowadzonym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego pod nazwą: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie w okresie od 02.01.2025r. do 27.06.2025r.” oraz ewentualnych przyszłych roszczeń.
4) Państwa dane osobowe mogą być powierzone podmiotom wymienionym w przepisach prawa lub podmiotom z którymi Administrator zawarł umowę powierzenia.
5) Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych: adres e-mail: ido@powiatrypinski.pl.
6) Celem przetwarzania danych osobowych jest przeprowadzenie postępowania przetargowego oraz zawarcie umowy cywilno-prawnej.
7) Odbiorcami Państwa danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art.18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 roku Prawo zamówień publicznych lub ustawę z dnia 06 września 2001 o dostępie do informacji publicznej.
8) Państwa dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 PZP od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a po jego zakończeniu przez czas trwania umowy, wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, oraz wygaśnięcia terminu archiwizacji dokumentacji Projektu.
9) Obowiązek podania przez Państwa danych osobowych jest wymogiem określonym w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy PZP.
10) W odniesieniu do Państwa danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO.
11) Posiadają Państwo:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych,
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych przy czym skorzystanie z tego prawa nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą PZP oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników,
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego, a także nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia,
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają Państwo, że przetwarzanie danych osobowych Państwa dotyczących narusza przepisy RODO.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 12) Nie przysługuje Państwu:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych,
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO,
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZS2.272.2.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 10
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Tak
4.1.14.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia:
Zamawiający uwzględnił wymagania w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, zgodnie z art. 100 ust. 1 ustawy
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1a do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1a do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1a do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4a do SWZ – Część 1.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15131130-5 - Wędliny
15131135-0 - Wędliny drobiowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-06-27
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty, tj. oferty która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa drobiu zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1b do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1b do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1b do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4b do SWZ – Część 2.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15112000-6 - Drób
15110000-2 - Mięso
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-06-27
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty, tj. oferty która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa warzyw i owoców zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1c do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1c do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1c do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4c do SWZ – Część 3.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-06-27
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty, tj. oferty która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ziemniaków zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1d do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1d do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1d do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4d do SWZ – Część 4.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-06-27
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty, tj. oferty która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa nabiału zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1e do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1e do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1e do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4e do SWZ – Część 5.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-06-27
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty, tj. oferty która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1f do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1f do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1f do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4f do SWZ – Część 6.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-06-27
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty, tj. oferty która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mrożonek zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1g do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1g do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1g do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4g do SWZ – Część 7.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-06-27
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty, tj. oferty która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ryb zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1h do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1h do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4)Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1h do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4h do SWZ – Część 8.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-06-27
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty, tj. oferty która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pieczywa zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1i do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1i do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1i do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4i do SWZ – Część 9.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-06-27
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty, tj. oferty która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa jaj zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1j do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1j do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1j do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4j do SWZ – Część 10.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-06-27
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty, tj. oferty która otrzyma największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Czę ści VII ust. 1 SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia.
3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, żaden z nich nie może podlegać wykluczeniu na podstawie przesłanek określonych w Części VI ust. 1 SWZ.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w zakresie – dotyczy wszystkich części:1) zakresu dostaw zleconych Podwykonawcom oraz zmiany Podwykonawcy pod warunkiem spełnienia postanowień SWZ dotyczących Podwykonawców,
2) wynikającym ze zmian przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia,
3) zmiany terminu realizacji dostaw z uwagi na:
a) działanie siły wyższej lub innych okoliczności niezależnych od Wykonawcy, których Wykonawca przy zachowaniu należytej staranności nie był w stanie uniknąć lub przewidzieć, w szczególności wojny, akty terroryzmu, klęski żywiołowe, epidemie, strajki oraz restrykcje lub akty prawne władz i administracji publicznej, przy czym Zamawiający ma prawo weryfikacji, czy faktycznie działanie siły wyższej uniemożliwiło kontynuowanie dostaw,
b) przeszkody, utrudnienia spowodowane przez osoby trzecie,
c) opóźnienia, utrudnienia lub przeszkody spowodowane przez Zamawiającego.
4) zmiany wysokości wynagrodzenia z uwagi:
a) na ustawową zmianę na terenie Rzeczypospolitej Polskiej stawki podatku od towarów i usług,
b) zaoferowania przez Wykonawcę obniżki cen jednostkowych artykułów spożywczych określonych w formularzu cenowym w wyniku promocji lub zastosowania korzystnych dla Zamawiającego upustów (określonej czasowo lub stałej),
5) zmiany częstotliwości dostaw oraz zmiany godzin dostaw,
6) zmiany gramatur poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia lub zmiana dostarczanego produktu na inny – w przypadku wycofania z obrotu na rynku lub zaprzestania produkcji, pod warunkiem zaproponowania produktu równoważnego, z zastrzeżeniem niezmienności cen jednostkowych (w przypadku zwiększenia gramatur/opakowań) lub ich stosunkowemu obniżeniu (w przypadku zmniejszenia gramatur/opakowań).
2. Wszystkie powyższe postanowienia stanowią katalog zmian, na które Zamawiający może wyrazić zgodę. Nie stanowią jednocześnie zobowiązania do wyrażenia takiej zgody.
3. Zmiany Umowy muszą być dokonywane z zachowaniem przepisu art. 458 ustawy Pzp, stanowiącego, że zmiana umowy podlega unieważnieniu, jeżeli została dokonana z naruszeniem art. 454 i art. 455 ustawy Pzp.
4. Zamawiający nie wyrazi zgody na wprowadzenie zmian jeżeli zmiana może wpłynąć na opóźnienie lub zwiększenie kosztów w wykonaniu umowy zawartej w efekcie przeprowadzenia niniejszego postępowania lub obniżenie jakości wykonania tej umowy.
5. Wykonawca nie będzie uprawniony do żadnego przedłużania terminu wykonania umowy i zwiększenia wynagrodzenia, jeżeli zmiana wymuszona jest uchybieniem czy naruszeniem umowy przez Wykonawcę. W takim przypadku koszty dodatkowe związane z takimi zmianami ponosi Wykonawca.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-11-29 11:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/transakcja/1018618
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-11-29 11:15
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-12-27
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
1. Do oferty należy załączyć – dotyczy wszystkich części1) wypełniony i podpisany Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia – Formularz cenowy – według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 1a do SWZ – Część 1 lub/i Załącznik Nr 1b do SWZ – Część 2 lub/i Załącznik Nr 1c do SWZ – Część 3, lub/i Załącznik Nr 1d do SWZ – Część 4 lub/i Załącznik Nr 1e do SWZ – Część 5 lub/i Załącznik Nr 1f do SWZ – Część 6 lub/i Załącznik Nr 1g do SWZ – Część 7 lub/i Załącznik Nr 1h do SWZ – Część 8 lub/i Załącznik Nr 1i do SWZ – Część 9 lub/i Załącznik Nr 1j do SWZ – Część 10,
2) wypełniony i podpisany Formularz ofertowy – według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 2a do SWZ – Część 1 lub/i Załącznik Nr 2b do SWZ – Część 2 lub/i Załącznik Nr 2c do SWZ – Część 3, lub/i Załącznik Nr 2d do SWZ – Część 4 lub/i Załącznik Nr 2e do SWZ – Część 5 lub/i Załącznik Nr 2f do SWZ – Część 6 lub/i Załącznik Nr 2g do SWZ – Część 7 lub/i Załącznik Nr 2h do SWZ – Część 8 lub/i Załącznik Nr 2i do SWZ – Część 9 lub/i Załącznik Nr 2j do SWZ – Część 10,
3) wypełnione i podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania – według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 3 do SWZ,
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, ww. oświadczenie składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia z postępowania,
4) (o ile dotyczy) pełnomocnictwa do reprezentowania wykonawców występujących wspólnie,
5) (o ile dotyczy) pełnomocnictwa do reprezentowania wykonawcy jeżeli w imieniu wykonawcy działa upoważniona osoba.
2. Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się Wykonawcę, w stosunku do którego zachodzi którakolwiek z okoliczności, o której mowa w art. 7 ust. 1 ustawy o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (t.j. Dz. U. z 2024 r., poz. 507).