BZP: Dostawa mięsa, wędlin, drobiu, tłuszczy do stołówki szkolnej PSP im. Orląt Lwowskich w Skaryszewie ul. Bolesława Prusa 5, 26-640 Skaryszew
20.11.2024
2024/BZP 00604815/01
PUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA IM ORLĄT LWOWSKICH W SKARYSZEWIE
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa mięsa, wędlin, drobiu, tłuszczy do stołówki szkolnej PSP im. Orląt Lwowskich w Skaryszewie ul. Bolesława Prusa 5, 26-640 Skaryszew
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania
1.2.) Nazwa zamawiającego: PUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA IM ORLĄT LWOWSKICH W SKARYSZEWIE
1.3.) Oddział zamawiającego: Publiczna Szkoła Podstawowa im. Orląt Lwowskich w Skaryszewie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000261551
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Bolesława Prusa 5
1.5.2.) Miejscowość: Skaryszew
1.5.3.) Kod pocztowy: 26-640
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL921 - Radomski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: pspskaryszew@skaryszew.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://pspskaryszew.edupage.org/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
1.11.) Dane podmiotu, któremu zamawiający powierzył przeprowadzenie postępowania.
Podmiot 1
1.11.1.) Nazwa podmiotu prowadzącego postępowanie: Zespół Obsługi Oświaty w Skaryszewie
1.11.2.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7962867409
Adres podmiotu prowadzącego postępowanie:
1.11.3.) Ulica: Juliusza Słowackiego 6
1.11.4.) Miejscowość: Skaryszew
1.11.5.) Kod pocztowy: 26-640
1.11.6.) Województwo: mazowieckie
1.11.7.) Kraj: Polska
1.11.8.) Lokalizacja NUTS 3: PL921 - Radomski
1.11.9.) Numer telefonu: 486103089
1.11.11.) Adres poczty elektronicznej: oswiata@skaryszew.pl
1.11.12.) Adres strony internetowej: www.skaryszew.pl
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa mięsa, wędlin, drobiu, tłuszczy do stołówki szkolnej PSP im. Orląt Lwowskich w Skaryszewie ul. Bolesława Prusa 5, 26-640 Skaryszew
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-1f74d8ae-82cb-4eb8-a23b-90a284f83402
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00604815
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-20
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00070987/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa mięsa, wędlin, drobiu, tłuszczy do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Orląt Lwowskich w Skaryszewie ul. Bolesława Prusa 5, 26-640 Skaryszew na 2025r.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
www.zamowienia.skaryszew.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: www.zamowienia.skaryszew.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Zostały zapisane w SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zostało zapisane w SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZOO.26.2.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pasztet wieprzowy minimum 70% mięsa – 144 kg. Wątróbka wieprzowa – 240 kg. Szynka gotowana minimum 70% mięsa – 84 kg. Łopatka b/kości – 2880 kg.
Schab b/kości - 960 kg. Kurczak – 360 kg. Udka z kurczaka – 420 kg. Filet drobiowy z kurczaka mięso uzyskane z tuszki kurcząt, mięśnie piersiowe, pozbawione skóry, kości, obojczyka – 1200 kg. Łopatka z kością b/s, b/gol – 720 kg. Wołowina rozbratel – 300 kg. Kiełbasa typu swojska minimum 70 % mięsa – 480 kg. Boczek wędzony surowy – 84 kg. Smalec – 48 kg. Słonina – 48 kg. Kiełbasa szynkowa minimum 70% mięsa – 84 kg. Kiełbasa krakowska minimum 70% mięsa – 84 kg. Żołądki drobiowe – 300 kg. Wołowina b/kości – 360 kg. Przysmak z indyka minimum 70% mięsa – 84 kg. Szynka wędzona minimum 70 % mięsa – 240 kg. Szynka drobiowa minimum 70 % mięsa – 84 kg. Żołądki indycze – 300 kg. Boczek wędzony gotowany – 432 kg. Wątróbka drobiowa – 240 kg. Żeberka wieprzowe (paski) – 720 kg. Filet z indyka – 480 kg. Udziec z indyka – 600 kg. Szynka wieprzowa b/k – 960 kg. Biodrówka wieprzowa – 240 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131130-5 - Wędliny
15112000-6 - Drób
15412000-9 - Tłuszcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Z uwagi na zmieniającą się liczbą dożywianych uczniów w poszczególnych miesiącach, Zamawiający zastrzega, a Wykonawca przyjmuje do wiadomości, że podana powyżej ilość zamawianych asortymentów: mięsa, wędlin, drobiu, tłuszczy może zostać zmniejszona do wysokości wynikającej z bieżących potrzeb Zamawiającego, maksymalnie o 40 % przewidywanej ilości zakupów: mięsa, wędlin, drobiu, tłuszczy, co nie będzie stanowiło podstawy do odstąpienia przez Zamawiającego od umowy, nawet w części i nie będzie podstawą jakichkolwiek roszczeń Wykonawcy względem Zamawiającego. W ramach niniejszej umowy Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji, w zakresie nie większym niż zwiększenie o 20% przewidywanej ilości mięsa, wędlin, drobiu, tłuszczy.Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji, skorzystać z niego w mniejszym zakresie, aniżeli określony powyżej, w szczególności w przypadku nieuzyskania środków finansowych na ten cel, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia, co niniejszym akceptuje poprzez złożenie oferty w niniejszym postępowaniu. Zamawiający może z prawa opcji korzystać wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej ilości (20%). Wykonawca będzie obowiązany do ich realizacji, Skorzystanie z prawa opcji nie wymaga aneksowania przedmiotowej umowy. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji Wykonawca jest zobowiązany do jego realizacji, na warunkach powyżej określonych, co niniejszym Wykonawca akceptuje przez złożenie oferty w niniejszym postępowaniu. W przypadku zwiększenia się ilości mięsa wędlin, drobiu, tłuszczy wykonawca musi zapewnić dostawę na warunkach podanych w ofercie. Z tytułu zmiany ilości mięsa, wędlin, drobiu Zamawiający nie przewiduje ponoszenia dodatkowych opłat.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: godzina dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;
- Zamawiający nie określa warunku w w/w zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
- Zamawiający nie określa warunku w w/w zakresie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
- Zamawiający nie określa warunku w w/w zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej;
- Wykonawca winien wykazać, że wykonał należycie, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane ( w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie, nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, wykonał co najmniej jedno zamówienie polegające na dostawie mięsa, wędlin, drobiu, tłuszczy o wartości nie mniejszej niż 20 000,00 zł. brutto (słownie: dwadzieścia tysięcy złotych). Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SWZ.