BZP: USŁUGA NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNO-CHŁODNICZEGO I POLOWEGO ORAZ PODŁĄCZEŃ DO EKSPLOATACJI SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO, A TAKŻE PRZEGLĄDÓW KWARTALNYCH SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO W 2025 R.
21.11.2024
2024/BZP 00606953/01
21 Wojskowy Oddział Gospodarczy
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
USŁUGA NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNO-CHŁODNICZEGO I POLOWEGO ORAZ PODŁĄCZEŃ DO EKSPLOATACJI SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO, A TAKŻE PRZEGLĄDÓW KWARTALNYCH SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO W 2025 R.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 281385396
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Kwiatkowskiego 15
1.5.2.) Miejscowość: Elbląg
1.5.3.) Kod pocztowy: 82-300
1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL621 - Elbląski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 21wog@ron.mil.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://21wog.wp.mil.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
21 Wojskowy Oddział Gospodarczy
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
USŁUGA NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNO-CHŁODNICZEGO I POLOWEGO ORAZ PODŁĄCZEŃ DO EKSPLOATACJI SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO, A TAKŻE PRZEGLĄDÓW KWARTALNYCH SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO W 2025 R.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-2fe08de5-318c-4fb3-b281-ab700bc7d1f6
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00606953
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-21
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00242676/15/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.9 USŁUGA NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNO-CHŁODNICZEGO I POLOWEGO ORAZ PODŁĄCZEŃ DO EKSLOATACJI SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO, A TAKŻE PRZEGLĄDÓW KWARTALNYCH SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO W 2025 R.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/21wog3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/transakcja/1015957
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych i informacji przekazywanych przy ich użyciu zostały opisane
w Rozdziale X SWZ. Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się za pośrednictwem https://platformazakupowa.pl/pn/21wog i formularza „Wyślij wiadomość do zamawiającego”.
Zamawiający informuje, że instrukcje korzystania z platformazakupowa.pl dotyczące w szczególności logowania, składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składania ofert oraz innych czynności podejmowanych w niniejszym postępowaniu przy użyciu platformazakupowa.pl znajdują się w zakładce „Instrukcje dla Wykonawców" na stronie internetowej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)
(Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Elblągu, ul. Kwiatkowskiego 15, 82-300 Elbląg, e-mail: 21wog@ron.mil.pl;
Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się kontaktować w sprawach związanych z danymi osobowymi pod adresem e-mail: 21wog@ron.mil.pl;
Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO
w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na :
„Usługę naprawy sprzętu gastronomiczno-chłodniczego i polowego oraz podłączeń do eksploatacji sprzętu żywnościowego, a także przeglądów kwartalnych sprzętu żywnościowego w 2025 r.” nr postępowania 47/SZP/2024;
odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania.
Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 5 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest
art. 6 ust. 1 lit. c RODO
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): J.W.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 21WOG-SZP.2812.48.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Usługa naprawy sprzętu gastronomiczno-chłodniczego i polowego oraz podłączeń do eksploatacji sprzętu żywnościowego, a także przeglądów kwartalnych sprzętu żywnościowego w 2025 r.:
Część zamówienia nr 1 - Naprawa i konserwacja sprzętu żywnościowego, naprawa bieżąca pojazdów, przeglądy i legalizacje dozorowe sprzętu służby żywnościowej, przeglądy profilaktyczne kwartalne służby żywnościowej, usługi kontroli nadzoru technicznego, przeglądy techniczne kotłów warzelnych w GZ Elbląg i Braniewo.
4.2.6.) Główny kod CPV: 50880000-7 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji wyposażenia hotelowego i restauracyjnego
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
50883000-8 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji urządzeń zaprowiantowania
71630000-3 - Usługi kontroli i nadzoru technicznego
71631200-2 - Usługi kontroli technicznej samochodów
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty w części zamówienia nr 1 i 2 Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
1) Cena brutto oferty - 60%
2) Czas przestąpienia do naprawy sprzętu - 40%
2. Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę będzie liczona wg wzoru:
P = K1 +K2
P - Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę w obu kryteriach
K1 - Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę w kryterium „Cena brutto oferty”
K2 - Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę w kryterium „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu”
3. W kryterium „Cena brutto oferty” zostanie zastosowany wzór:
najniższa oferowana cena brutto
Liczba punktów = ------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto oferty badanej
4. W kryterium „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu” oferta zostanie oceniona następująco:
Czas przystąpienia do naprawy sprzętu
od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia
(dotyczy także dni świątecznych
i ustawowo wolnych od pracy) Liczba punktów
do 24 godz. od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 40 pkt
od 25 godz. – do 36 godz. od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 30 pkt
od 37 godz. – do 48 godz. od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 20 pkt
od 49 godz. – do 60 godz. od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 10 pkt
od 61 godz. – do 72 godz. od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 0 pkt
Za czas poinformowania Wykonawcy przyjmuje się czas przesłania zgłoszenia przez Zamawiającego faksem lub e-mail.
UWAGA (dotyczy części zamówienia nr 1 i 2):
Maksymalny „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu” od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy) w zakresie objętym kryterium oceny ofert wynosi 72 godziny.
1) Zaoferowanie przez Wykonawcę terminu dłuższego niż 72 godzin od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy) spowoduje odrzucenie oferty, jako niezgodnej z treścią SWZ.
2) Zaznaczenie więcej niż jednej rubryki w Formularzu ofertowym (załącznik nr 2 do SWZ) spowoduje odrzucenie oferty.
3) W przypadku braku zaznaczenia rubryki przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym (załącznik nr 2 do SWZ), Zamawiający uzna, że Wykonawca zaoferował czas przestąpienia do naprawy sprzętu od 61 godz. – do 72 godz. od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy) i w związku z tym otrzyma 0 pkt.
Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana ta oferta spośród złożonych, która uzyska najwyższą liczbę punktów. Maksymalna liczba punktów, jaką może osiągnąć oferta wynosi 100.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przestąpienia do naprawy sprzętu
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Usługa naprawy sprzętu gastronomiczno-chłodniczego i polowego oraz podłączeń do eksploatacji sprzętu żywnościowego, a także przeglądów kwartalnych sprzętu żywnościowego w 2025 r.
Część zamówienia nr 2 – Naprawa i konserwacja sprzętu żywnościowego, naprawa bieżąca pojazdów, przeglądy i legalizacje dozorowe sprzętu służby żywnościowej, przeglądy profilaktyczne kwartalne służby żywnościowej, usługi kontroli nadzoru technicznego, przeglądy techniczne kotłów warzelnych w GZ Morąg i Bartoszyce.
4.2.6.) Główny kod CPV: 50880000-7 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji wyposażenia hotelowego i restauracyjnego
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
50883000-8 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji urządzeń zaprowiantowania
71631200-2 - Usługi kontroli technicznej samochodów
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty w części zamówienia nr 1 i 2 Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
1) Cena brutto oferty - 60%
2) Czas przestąpienia do naprawy sprzętu - 40%
2. Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę będzie liczona wg wzoru:
P = K1 +K2
P - Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę w obu kryteriach
K1 - Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę w kryterium „Cena brutto oferty”
K2 - Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę w kryterium „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu”
3. W kryterium „Cena brutto oferty” zostanie zastosowany wzór:
najniższa oferowana cena brutto
Liczba punktów = ------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto oferty badanej
4. W kryterium „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu” oferta zostanie oceniona następująco:
Czas przystąpienia do naprawy sprzętu
od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia
(dotyczy także dni świątecznych
i ustawowo wolnych od pracy) Liczba punktów
do 24 godz. od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 40 pkt
od 25 godz. – do 36 godz. od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 30 pkt
od 37 godz. – do 48 godz. od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 20 pkt
od 49 godz. – do 60 godz. od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 10 pkt
od 61 godz. – do 72 godz. od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 0 pkt
Za czas poinformowania Wykonawcy przyjmuje się czas przesłania zgłoszenia przez Zamawiającego faksem lub e-mail.
UWAGA (dotyczy części zamówienia nr 1 i 2):
Maksymalny „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu” od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy) w zakresie objętym kryterium oceny ofert wynosi 72 godziny.
1) Zaoferowanie przez Wykonawcę terminu dłuższego niż 72 godzin od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy) spowoduje odrzucenie oferty, jako niezgodnej z treścią SWZ.
2) Zaznaczenie więcej niż jednej rubryki w Formularzu ofertowym (załącznik nr 2 do SWZ) spowoduje odrzucenie oferty.
3) W przypadku braku zaznaczenia rubryki przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym (załącznik nr 2 do SWZ), Zamawiający uzna, że Wykonawca zaoferował czas przestąpienia do naprawy sprzętu od 61 godz. – do 72 godz. od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy) i w związku z tym otrzyma 0 pkt.
Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana ta oferta spośród złożonych, która uzyska najwyższą liczbę punktów. Maksymalna liczba punktów, jaką może osiągnąć oferta wynosi 100.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przestąpienia do naprawy sprzętu
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak
6.4.1) Informacje dotyczące wadium:
Zamawiający wymaga wniesienia wadium dla części zamówienia nr 1 i 2.1. Wniesienie wadium.
1) Przystępując do postępowania Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości
– dla części zamówienia nr 1 – 1 600,00 PLN;
– dla części zamówienia nr 2 – 980,00 PLN.
Wadium musi być wniesione przed upływem terminu składania ofert i utrzymane nieprzerwanie do dnia upływu terminu związania ofertą, z wyjątkiem przypadków,
o których mowa w art. 98 ust. 1 pkt 2 i 3 oraz ust. 2 ustawy Pzp.
2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach:
1) pieniądzu;
2) gwarancjach bankowych;
3) gwarancjach ubezpieczeniowych;
4) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości.
3. Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na rachunku bankowym.
4. Wadium wniesione w pieniądzu Wykonawca wpłaca na rachunek bankowy Zamawiającego prowadzony przez:
NBP o/okr. OLSZTYN 62 1010 1397 0020 4613 9120 2000.
z adnotacją
„WADIUM DO POSTĘPOWANIA NR 47/SZP/2024,
CZĘŚĆ ZAMÓWIENIA NR …….”
5. Za wadium wniesione w terminie uważa się:
a) dla wadium wnoszonego w dopuszczalnych formach niepieniężnych, o których mowa w ust. 2 pkt. 2-4, Wykonawca przekazuje oryginał gwarancji lub poręczenia, w postaci elektronicznej - przed upływem terminu składania ofert.
b) dla wadium wnoszonego w pieniądzu - datę uznania rachunku bankowego przez bank Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert.
6. Wadium wnoszone w formach innych niż w pieniądzu, winno gwarantować Zamawiającemu wypłatę pełnej kwoty wadium, w przypadku zaistnienia okoliczności wskazanych w art. 98 ust. 6 ustawy Pzp, nieodwołalnie i bezwarunkowo, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego przedstawione gwarantowi w formie pisemnej w terminie związania ofertą. Niedopuszczalne jest wprowadzanie jakichkolwiek warunków ograniczających Zamawiającemu wypłacenie wadium.
7. Jeżeli Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedną część zamówienia, zaleca się, aby dokument potwierdzający wniesienie wadium wskazywał numer części, której dotyczy. W przypadku braku wskazania numeru części, której wadium dotyczy (przy jednoczesnym wniesieniu niższej od wymaganej łącznej wysokości wadium) oraz niemożności jednoznacznego przypisania wysokości wadium do poszczególnych części, oferta Wykonawcy odrzucona będzie we wszystkich częściach na podstawie art. 226
ust. 1 pkt 14 ustawy Pzp.
8. Zwrot wadium i zatrzymanie wadium będą się odbywać zgodnie z art. 98 ustawy Pzp.
9. Zamawiający dopuszcza wniesienie wadium tylko przez lidera lub jednego
z uczestników Konsorcjum, w imieniu wszystkich uczestników Konsorcjum.
10. W przypadku wadium wnoszonego w formie innej niż pieniądz przez jednego z uczestników Konsorcjum w treści dokumentu wadialnego musi być wyszczególniony pełen skład Konsorcjum.
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunków ich wprowadzenia znajduje się w §11 umowy stanowiącym załącznik nr 4 do SWZ.7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-11-29 08:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/transakcja/1015957
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-11-29 08:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-12-28
8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:
Część 1 : Tak
Część 2 : Tak
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
1. Termin realizacji zamówienia:Część zamówienia nr 1 i 2 – od dnia zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2025 r. do dnia 31.12.2025 r.
2. Zamawiający informuje, że z postępowania o udzielenie zamówienia wykluczy Wykonawcę na podstawie przesłanek
opisanych w przepisie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie
przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego.