BZP: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów i dzieci w Szkole Podstawowej im. św. w Moszczenicy, Dworcowa 9, 97 – 310 Moszczenica.
26.11.2024
2024/BZP 00616691/01
Szkoła Podstawowa im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów i dzieci w Szkole Podstawowej im. św. w Moszczenicy, Dworcowa 9, 97 – 310 Moszczenica.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy
1.3.) Oddział zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001161076
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Dworcowa
1.5.2.) Miejscowość: Moszczenica
1.5.3.) Kod pocztowy: 97-310
1.5.4.) Województwo: łódzkie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL713 - Piotrkowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@sp.moszczenica.eu;
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp.moszczenica.eu
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów i dzieci w Szkole Podstawowej im. św. w Moszczenicy, Dworcowa 9, 97 – 310 Moszczenica.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-fc07353c-30a0-41f9-b695-61e6ddbf0ee5
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00616691
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-26
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00061509/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy, pow. piotrkowski, woj. łódzkie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-fc07353c-30a0-41f9-b695-61e6ddbf0ee53.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy
e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl.
Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia.
Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).
Szczegółowe informacje dot. środków komunikacji elektronicznej określone zostały w SWZ.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) i poświadczania za zgodność musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki.
Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2020 r. poz. 1913 oraz z 2021 r. poz. 1655) wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz
z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”. W przypadku gdy Wykonawca nie wyodrębni w ten sposób poufności informacji, Zamawiający nie bierze odpowiedzialności za ewentualne ujawnienie ich treści razem z informacjami jawnymi.
W przypadku załączników, które zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych są opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym (Opatrzenie podpisem zaufanym lub podpisem osobistym dopuszczalne jest w postępowaniach o udzielenie zamówienia o wartości mniejszej niż progi unijne), mogą być opatrzone podpisem zewnętrznym lub wewnętrznym. W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się do przesyłanej wiadomości uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny).
Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia5 wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia.
Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia. Zaleca się stosowanie aktualnie wspieranych wersji oprogramowania.
W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: sekretariat@sp.moszczenica.eu; (nie dotyczy składania ofert).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa
im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy w osobie Dyrektora Szkoły Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy z siedzibą w Moszczenicy, ul. Dworcowa 9, 97-310 Moszczenica, tel. 44 616 95 00, e-mail: sekretariat@sp.moszczenica.eu;
2) inspektorem ochrony danych osobowych w Gminie Moszczenica jest Pani Aneta Maćkiewicz, kontakt: iod@moszczenica.eu, tel. 727-705-351
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. cRODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego;
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z
2023 r. poz. 1605 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”;
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ustawy
Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
8) Osoba, której dane osobowe dotyczą posiada :
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych
Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9) Osobie, której dane osobowe dotyczą nie przysługuje:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
2. Wykonawca, wypełniając obowiązki informacyjne wynikający z art. 13 lub art. 14 RODO względem osób fizycznych, od których dane osobowe bezpośrednio lub pośrednio pozyskał w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego w tym postępowaniu składa stosowne oświadczenie zawarte w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 1 do SWZ).
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: SP.260.11.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE SUCHE, PRZYPRAWOWE I PRZETWORY OWOCOWO-WARZYWNE, PRODUKTY GARMAŻERYJNE
Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość
1. Cukier kryształ biały 1kg kg 170
2. Dżem owocowy niskosłodzony słoik o zawartości nie mniej niż 40% owoców 280 g szt. 200
3. Groch łupany 400 g szt. 50
4. Groszek konserwowy puszka 400g szt. 30
5. Ogórek konserwowy w słoiku 900 ml szt. 200
6. Aromat waniliowy 9 ml. szt. 10
7. Cukier puder 0,4 kg szt. 40
8. Jajka kurze kl. A szt. 5500
9. Koncentrat pomidorowy 30% 900 g szt. 220
10. Kasza jęczmienna średnia 1kg kg 40
12. Cynamon 20g szt. 20
13. Kukurydza konserwowa 400 g szt. 30
14. Chrzan 290 g szt. 30
15. Mąka pszenna 1kg kg 350
16. Majeranek 8 g szt. 50
17. Olej spożywczy rzepakowy 1 l. szt. 350
18. Pieprz czarny mielony 15g szt. 150
19. Ryż biały 1kg kg 150
20. Sól sodowo-potasowa 1kg kg 200
21. Barszcz biały butelka 0,5l szt. 180
22. Fasola „Jaś” średnia kg 100
23. Fasola czerwona konserwowa 400 g szt. 20
24. Kwasek cytrynowy 25g szt. 50
25. Kasza manna 1 kg kg 100
26. Mąka ziemniaczana 1kg kg 10
27. Kisiel 77 g szt. 150
28. Makaron kolanko z falbanką 1 kg kg 150
29. Makaron spaghetti 0,4kg szt. 350
30. Makaron świderki 1 kg kg 200
31. Makaron rurka 0,4kg szt. 320
32. Makaron do rosołu 0,5kg szt. 120
33. Makaron muszelki 400 g szt. 200
34. Makaron zacierka 0,25kg szt. 200
35. Sos do sałatek różne smaki 9 g szt. 200
36. Rodzynki 100 g szt. 30
37. Pieprz ziarnisty 20 g szt. 30
38. Kasza jęczmienna gruba 1 kg kg 100
39. Czosnek granulowany 20 g szt. 80
40. Fasola „Jaś” drobny kg 70
41. Pierogi z serem kg 200
42. Pierogi z mięsem kg 160
43. Pierożki delikatesowe kg 50
44. Pierogi z kapustą i mięsem kg 200
45. Kopytka kg 120
46. Kluski śląskie kg 120
47. Kluski leniwe kg 160
48. Płatki kukurydziane 250 g szt. 10
49. Ziele angielskie 15 g szt. 30
50. Galaretka (różne smaki) 75 g szt. 200
51. Budyń – różne smaki 64 g szt. 150
52. Liść laurowy 6 g szt. 40
53. Kasza jęczmienna pęczak kg 60
54. Makaron łazanki 500 g szt. 40
58. Oliwa z oliwek 250 ml szt. 30
59. Musztarda sarepska 210g szt. 30
60. Miód pszczeli lipowy 1250g szt. 5
61. Płatki migdałowe 60g szt. 10
62. Oregano 10g szt. 65
63. Bazylia 10g szt. 65
64. Zioła prowansalskie 10g szt. 70
65. Tymianek 10g szt. 40
66. Pieprz cytrynowy 20g szt. 10
67. Przyprawa curry 20g szt. 40
68. Przyprawa gyros 30g szt. 40
69. Przyprawa lubczyk 10g szt. 40
71. Woda mineralna 0,33 ml szt. 1650
72. Soki owocowe 200 ml szt. 900
73. Przyprawa kebab 30g szt. 10
74. Przyprawa papryka słodka 20 g szt. 60
75. Przyprawa papryka ostra 20 g szt. 30
76. Pomidory suszone w oleju 280 g szt. 50
77. Pomidory krojone w puszce 400 g szt. 90
78. Żurek w butelce 0,5 szt. 30
79. Przyprawa rozmaryn 15g szt. 30
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W celu wyboru najkorzystniejszej oferty Zamawiający przyjął następujące kryteria oceny ofert:
Kryterium nr 1 - „Cena” - 60%
Kryterium nr 2 – „Termin płatności faktury” – 10%
Kryterium nr 3 – „Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego” – 30%.
Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilości i jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.
1. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta złożona przez Wykonawcę niewykluczonego z udziału w postępowaniu, który złożył ofertę niepodlegającą odrzuceniu, którego oferta uzyskała łącznie największą ilość punktów w kryteriach oceny ofert, obliczoną wg wzoru:
PX = PC + PT+ PR
Gdzie:
Px - suma punktów danej oferty,
PC - ilość punktów danej oferty w kryterium nr 1 - „Cena”
PT - ilość punktów danej oferty w kryterium nr 2 - „Termin płatności faktury”
PR – ilość punktów danej oferty w kryterium nr 3 – „Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
NABIAŁ
Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość
1. Masło śmietankowe o zawartości nie mniej niż 67% 200 g szt. 150
2. Mleko 2% 1l szt. 500
3. Śmietana 12% 400g szt. 1200
4. Serek topiony o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25% 100g szt. 100
5. Twaróg biały półtłusty kg 200
6. Ser żółty pełnotłusty kg 60
7. Kefir duży 1l szt. 90
8. Ser Feta półtłusty 270 g szt. 20
10. Jogurt naturalny mały 180 g szt. 1600
11. Jogurt naturalny duży 370 g szt. 100
12. Serek homogenizowany wanilia 125g szt. 650
13. Serek homogenizowany czekolada 125g szt. 650
14. Margaryna 250 g szt. 40
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W celu wyboru najkorzystniejszej oferty Zamawiający przyjął następujące kryteria oceny ofert:
Kryterium nr 1 - „Cena” - 60%
Kryterium nr 2 – „Termin płatności faktury” – 10%
Kryterium nr 3 – „Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego” – 30%.
Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilości i jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.
1. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta złożona przez Wykonawcę niewykluczonego z udziału w postępowaniu, który złożył ofertę niepodlegającą odrzuceniu, którego oferta uzyskała łącznie największą ilość punktów w kryteriach oceny ofert, obliczoną wg wzoru:
PX = PC + PT+ PR
Gdzie:
Px - suma punktów danej oferty,
PC - ilość punktów danej oferty w kryterium nr 1 - „Cena”
PT - ilość punktów danej oferty w kryterium nr 2 - „Termin płatności faktury”
PR – ilość punktów danej oferty w kryterium nr 3 – „Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PIECZYWO
Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość
1. Bułka zwykła 100g szt. 550
2. Bułka tarta 1kg kg 170
3. Chleb krojony pszenno-żytni jasny 600g-900g szt. 550
4. Chleb żytni szt. 20
5. Drożdże 100 g kg 20
6. Pączki szt. 320
4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W celu wyboru najkorzystniejszej oferty Zamawiający przyjął następujące kryteria oceny ofert:
Kryterium nr 1 - „Cena” - 60%
Kryterium nr 2 – „Termin płatności faktury” – 10%
Kryterium nr 3 – „Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego” – 30%.
Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilości i jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.
1. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta złożona przez Wykonawcę niewykluczonego z udziału w postępowaniu, który złożył ofertę niepodlegającą odrzuceniu, którego oferta uzyskała łącznie największą ilość punktów w kryteriach oceny ofert, obliczoną wg wzoru:
PX = PC + PT+ PR
Gdzie:
Px - suma punktów danej oferty,
PC - ilość punktów danej oferty w kryterium nr 1 - „Cena”
PT - ilość punktów danej oferty w kryterium nr 2 - „Termin płatności faktury”
PR – ilość punktów danej oferty w kryterium nr 3 – „Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
WARZYWA i OWOCE
Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowanie Jednostka Ilość
1. Ziemniaki jadalne typu kulinarnego (irga, bryza) kg 6900
2. Kapusta biała świeża kg 220
3. Marchew korzeń kg 620
4. Cebula biała korzeń kg 120
5. Pieczarki gat. I kg 150
6. Rzodkiewka pęczek 120
7. Ogórek zielony świeży kg 220
8. Buraki czerwone świeże kg 430
9. Kapusta kwaszona kg 320
10. Jabłka gat. I kg 1700
11. Kapusta pekińska świeża kg 210
12. Seler korzeń kg 250
13. Pomidory świeże kg 50
14. Sałata zielona szt. 280
15. Kapusta czerwona świeża kg 120
16. Por szt. 180
17. Koper zielony świeży pęczek 40
18. Pietruszka korzeń kg 200
19. Kalafior szt. 100
20. Banany kg 600
21. Papryka świeża czerwona kg 25
22. Ogórek kiszony kg 320
23. Mandarynki kg 250
24. Pomarańcza kg 300
25. Nektarynki kg 200
26. Gruszki kg 300
27. Czosnek główka szt. 50
28. Natka pietruszki pęczek 20
29. Arbuz kg 200
30. Brzoskwinie kg 120
31. Ananas świeży szt. 100
32. Rabarbar kg 10
33. Kiwi kg 120
34. Śliwki „Węgierki” kg 100
35. Szczypiorek (pęczek) pęczek 30
36. Szczaw świeży kg 15
37. Truskawki świeże kg 150
38. Cytryna kg 5
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221000-6 - Warzywa
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03222300-6 - Owoce inne niż tropikalne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W celu wyboru najkorzystniejszej oferty Zamawiający przyjął następujące kryteria oceny ofert:
Kryterium nr 1 - „Cena” - 60%
Kryterium nr 2 – „Termin płatności faktury” – 10%
Kryterium nr 3 – „Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego” – 30%.
Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilości i jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.
1. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta złożona przez Wykonawcę niewykluczonego z udziału w postępowaniu, który złożył ofertę niepodlegającą odrzuceniu, którego oferta uzyskała łącznie największą ilość punktów w kryteriach oceny ofert, obliczoną wg wzoru:
PX = PC + PT+ PR
Gdzie:
Px - suma punktów danej oferty,
PC - ilość punktów danej oferty w kryterium nr 1 - „Cena”
PT - ilość punktów danej oferty w kryterium nr 2 - „Termin płatności faktury”
PR – ilość punktów danej oferty w kryterium nr 3 – „Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
MROŻONKI i RYBY
Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość
1. Fasolka szparagowa 450 g szt. 150
2. Kalafior 450 g szt. 100
3. Mieszanka jarzynowa 8-składnikowa 450g szt. 140
4. Marchew mrożona mini 450 g szt. 150
5. Mieszanka kompotowa 450 g szt. 200
6. Filet z miruny bez skóry kg 400
7. Filet z dorsza kg 50
8. Filet z soli kg 25
9. Brokuły 450 g szt. 150
10. Brukselka 450 g szt. 100
11. Truskawka mrożona 450 g szt. 120
12. Wiśnie mrożone 0,5 kg szt. 100
13. Barszcz ukraiński 450 g szt. 130
14. Mieszanka chińska 450 g szt. 20
15. Marchew mrożona kostka 450 g szt. 10
16. Frytki 2,5 kg szt. 120
17. Szpinak mrożony 450 g szt. 10
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03311000-2 - Ryby
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W celu wyboru najkorzystniejszej oferty Zamawiający przyjął następujące kryteria oceny ofert:
Kryterium nr 1 - „Cena” - 60%
Kryterium nr 2 – „Termin płatności faktury” – 10%
Kryterium nr 3 – „Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego” – 30%.
Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilości i jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.
1. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta złożona przez Wykonawcę niewykluczonego z udziału w postępowaniu, który złożył ofertę niepodlegającą odrzuceniu, którego oferta uzyskała łącznie największą ilość punktów w kryteriach oceny ofert, obliczoną wg wzoru:
PX = PC + PT+ PR
Gdzie:
Px - suma punktów danej oferty,
PC - ilość punktów danej oferty w kryterium nr 1 - „Cena”
PT - ilość punktów danej oferty w kryterium nr 2 - „Termin płatności faktury”
PR – ilość punktów danej oferty w kryterium nr 3 – „Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
MIĘSO, PRZETWORY WIEPRZOWO-WOŁOWE
Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość
1. Boczek wędzony nieparzony kg 30
2. Kiełbasa wiejska cienka o zawartości mięsa nie mniej niż 60% kg 200
3. Karczek b/k wieprzowy kg 500
4. Żeberka kg 180
5. Mortadela kg 150
6. Mięso mielone kg 520
7. Antrykot kg 20
8. Boczek surowy kg 30
9. Schab z/k wieprzowy kg 650
10. Golonka kg 15
11. Wołowina b/k kg 200
12. Smalec kg 20
4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15111000-9 - Mięso wołowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W celu wyboru najkorzystniejszej oferty Zamawiający przyjął następujące kryteria oceny ofert:
Kryterium nr 1 - „Cena” - 60%
Kryterium nr 2 – „Termin płatności faktury” – 10%
Kryterium nr 3 – „Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego” – 30%.
Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilości i jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.
1. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta złożona przez Wykonawcę niewykluczonego z udziału w postępowaniu, który złożył ofertę niepodlegającą odrzuceniu, którego oferta uzyskała łącznie największą ilość punktów w kryteriach oceny ofert, obliczoną wg wzoru:
PX = PC + PT+ PR
Gdzie:
Px - suma punktów danej oferty,
PC - ilość punktów danej oferty w kryterium nr 1 - „Cena”
PT - ilość punktów danej oferty w kryterium nr 2 - „Termin płatności faktury”
PR – ilość punktów danej oferty w kryterium nr 3 – „Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
MIĘSO DROBIOWE
Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość
1. Filet z kurczaka surowy kg 220
2. Kurczak kg 230
3. Udziec z kurczaka kg 500
4. Porcja rosołowa b/skrz. kg 150
5. Wątróbka drobiowa kg 160
6. Porcja rosołowa z kaczki kg 40
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W celu wyboru najkorzystniejszej oferty Zamawiający przyjął następujące kryteria oceny ofert:
Kryterium nr 1 - „Cena” - 60%
Kryterium nr 2 – „Termin płatności faktury” – 10%
Kryterium nr 3 – „Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego” – 30%.
Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilości i jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.
1. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta złożona przez Wykonawcę niewykluczonego z udziału w postępowaniu, który złożył ofertę niepodlegającą odrzuceniu, którego oferta uzyskała łącznie największą ilość punktów w kryteriach oceny ofert, obliczoną wg wzoru:
PX = PC + PT+ PR
Gdzie:
Px - suma punktów danej oferty,
PC - ilość punktów danej oferty w kryterium nr 1 - „Cena”
PT - ilość punktów danej oferty w kryterium nr 2 - „Termin płatności faktury”
PR – ilość punktów danej oferty w kryterium nr 3 – „Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) oświadczenia wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2020 r. poz. 1076 i 1086), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – wg Załącznika nr 3 do SWZ.
2) zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków i opłat, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt. ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem, a w przypadku zalegania z opłacaniem podatków lub opłat wraz z zaświadczeniem zamawiający żąda złożenia dokumentów potwierdzających, że odpowiednio przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo przed upływem terminu składania ofert wykonawca dokonał płatności należnych podatków lub opłat wraz z odsetkami lub grzywnami lub zawarł wiążące porozumienie w sprawie spłat tych należności;
3) zaświadczenia albo innego dokumentu właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub właściwego oddziału regionalnego lub właściwej placówki terenowej Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 1 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem, a w przypadku zalegania z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne wraz z zaświadczeniem albo innym dokumentem zamawiający żąda złożenia dokumentów potwierdzających, że odpowiednio przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo przed upływem terminu składnia ofert wykonawca dokonał płatności należnych składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne wraz z odsetkami lub grzywnami lub zawarł wiążące porozumienie w sprawie spłat tych należności;
4)odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt. 4 ustawy sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.
Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia podmiotowych środków dowodowych, które zamawiający posiada, jeżeli wykonawca wskaże te środki oraz potwierdzi ich prawidłowość i aktualność.
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1) Formularz ofertowy – wg Załącznika nr 1 do SWZ;2) Formularz cenowy – wg załącznika nr 4-10
3) Dokumenty, z których wynika upoważnienie osób podpisujących ofertę do reprezentacji wykonawcy, w szczególności pełnomocnictwo (o ile w imieniu wykonawcy działa pełnomocnik) lub inne dokumenty potwierdzające umocowanie, jeśli sposób reprezentacji nie wynika z KRS.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert przez dwóch lub więcej Wykonawców w rozumieniu art. 58 ustawy Prawo zamówień publicznych. W takiej sytuacji:1) Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego. Zaleca się aby Pełnomocnikiem został ustanowiony jeden z wykonawców występujących wspólnie.
2) Pełnomocnictwo musi być załączone do oferty i zawierać w szczególności
wskazanie:
a) postępowania o zamówienie publiczne, którego dotyczy,
b) wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymienionych z nazwy z określeniem adresu siedziby,
c) ustanowionego Pełnomocnika oraz zakres jego umocowania; pełnomocnictwo musi być podpisane (kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym) przez wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia. Podpisy muszą być złożone przez osoby uprawnione do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy. Stosowne odpisy lub informacje z rejestru lub inne dokumenty potwierdzające upoważnienie muszą zostać dołączone do oferty.
3) Oświadczenia wymienione w rozdz. IX ust. 1 niniejszej Specyfikacji muszą być załączone do oferty dla wszystkich Wykonawców składających ofertę wspólną.
4) W przypadku, gdy oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zostanie uznana za najkorzystniejszą, zamawiający zażąda złożenia w wyznaczonym terminie (nie krótszym niż 5 dni) aktualnych na dzień złożenia dokumentów, o których mowa w rozdz. IX ust. 5 dotyczących każdego z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
5) Wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z pełnomocnikiem.
6) Wypełniając formularz ofertowy, jak również inne dokumenty powołujące się na „Wykonawcę”; w miejscu „np. nazwa i adres Wykonawcy” należy wpisać dane dotyczące konsorcjum, a nie pełnomocnika konsorcjum.
7) Przepisy dotyczące wykonawcy stosuje się odpowiednio do wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego.
8) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia muszą wykazać, że łącznie spełniają warunki udziału w postępowaniu.
9) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o niniejsze zamówienie, których oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą, przed podpisaniem umowy na realizację zamówienia, są zobowiązani przedstawić Zamawiającemu stosowną umowę regulującą ich współpracę.
10) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zgodnie z art. 455 ust. 1 pkt 1 ustawy p.z.p Zamawiający przewiduje zmiany zawartej umowy w przypadku m.in. zaistnienia następujących okoliczności:1) zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa, w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia i powodujących konieczność dostosowania postanowień niniejszej umowy do tychże zmian;
2) zmiany w przypadku rezygnacji z części zakresu zamówienia jeżeli będzie to niezbędne dla prawidłowej realizacji przedmiotu umowy lub będzie wynikało z potrzeb Zamawiającego;
3) zmiana stawki podatku VAT w trakcie trwania umowy i wynikającej z tego tytułu zmiany wysokości wynagrodzenia określonego w § 7 ust. 1 umowy;
4) zmiana terminu realizacji przedmiotu umowy spowodowana zawieszeniem wykonywania umowy przez skutki ogłoszenia stanu zagrożenia epidemicznego lub stanu epidemii jednakże przez okres nie dłuższy niż czas zaistnienia tych skutków;
5) zmiany terminu realizacji umowy wskazanej § 2 ust. 1 w przypadku braku wyczerpania całkowitej wartości umowy brutto wskazanej w § 7 ust. 1 w pierwotnym okresie obowiązywania umowy. Przedłużenie okresu obowiązywania umowy następuję na czas nie dłuższy niż planowany okres całkowitego wykorzystania pozostałej wartości umowy brutto wskazanej w § 7 ust. 1;
6) zmiany asortymentu, typu produktu, na asortyment inny, lub poprzez dodanie nowego, o jakości nie gorszej, niż wykazany w ofercie, z zastrzeżeniem, że cena tego asortymentu nie ulegnie podwyższeniu (powyższe zmiana nie wymaga aneksu do umowy a jedynie zgody Zamawiającego w formie pisemnej po rygorem nieważności);
7) wskazanych w § 15 umowy.