BZP: Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Ślesinie
27.11.2024
2024/BZP 00618657/01
Zespół Szkolno - Przedszkolny w Ślesinie
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Ślesinie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkolno - Przedszkolny w Ślesinie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 311562160
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Żwirki i Wigury 55
1.5.2.) Miejscowość: Ślesin
1.5.3.) Kod pocztowy: 62-561
1.5.4.) Województwo: wielkopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL414 - Koniński
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zspslesin@konin.lm.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zspslesin.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Ślesinie
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b482b82d-07bb-4196-92a7-ebe9847830dc
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00618657
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-27
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00105089/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.4 Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Ślesinie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-b482b82d-07bb-4196-92a7-ebe9847830dc3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: http://ezamowienia.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 3) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia
publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia.
4) Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga
posiadania konta na Platformie e-zamówienia ani logowania.
5) Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych
będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe
odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa
Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
6) Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 Rozporządzenia Prezesa Rady
Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w
postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia
Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, z uwzględnieniem
rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki.
7) Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1
rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów
elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w
sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik), lub
jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków
komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do
komunikacji”).
8) Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert, odbywa się drogą
elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce
„Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do
komunikacji odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień,
zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają
również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).
10) Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym
zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz
zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do
komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów
zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-
Zamówienia.
11) Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne
są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”.
12) Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do
komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki
do jednego formularza). Maksymalny łączny rozmiar plików stanowiących ofertę lub
składanych wraz z ofertą to 250 MB.
13) Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z
usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia
określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
14) W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem
Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego
dostępnego pod numerem telefonu (22) 458 77 99 lub drogą elektroniczną poprzez
formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce
„Zgłoś problem”.
15) Za datę przekazania oferty, oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust.1 Pzp,
podmiotowych środków dowodowych, przedmiotowych środków dowodowych oraz
innych informacji, oświadczeń lub dokumentów, przekazywanych w postępowaniu,
przyjmuje się datę ich przekazania na Platformę e-Zamówienia.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: O.ZSP.261.04.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Mleko i przetwory mleczne
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
. Zamawiający w ramachzamówienia podstawowego będzie składał zamówienie według faktycznych potrzeb, co oznacza że podane ilości poszczególnych produktów mogą ulec zwiększeniu lub
zmniejszeniu. Oznacza to, że ilości produktów podane w formularzu
cenowym nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie
możliwość zmian ilościowych zamawianego produktu między poszczególnymi pozycjami
w formularzu cenowym do wysokości łącznej wartości brutto wynagrodzenia Wykonawcy. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu około 60 % wartości przedmiotu zamówienia każdej z części. Pozostałe 40% wartości zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. Prawo opcji obejmuje również możliwość zwiększenia ilości produktów podanych w formularzu cenowym każdej z części zamówienia podstawowego w ramach i na warunkach umowy. Zakres prawa opcji w tym przypadku nie może przekroczyć 20 % wartości brutto pierwotnej umowy. Ceny jednostkowe dla zamówienia realizowanego w ramach prawa opcji będą takie same jak ceny jednostkowe określone dla zamówienia podstawowego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 7 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Ilosc godzin na wymianę produktów zareklamowanych
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji na złożone zamówienie (czas dostawy artykułów spożywczych)
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne i mięsno - wędliniarskie.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający w ramachzamówienia podstawowego będzie składał zamówienie według faktycznych potrzeb, co oznacza że podane ilości poszczególnych produktów mogą ulec zwiększeniu lub
zmniejszeniu. Oznacza to, że ilości produktów podane w formularzu
cenowym nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie
możliwość zmian ilościowych zamawianego produktu między poszczególnymi pozycjami
w formularzu cenowym do wysokości łącznej wartości brutto wynagrodzenia Wykonawcy. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu około 60 % wartości przedmiotu zamówienia każdej z części. Pozostałe 40% wartości zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. Prawo opcji obejmuje również możliwość zwiększenia ilości produktów podanych w formularzu cenowym każdej z części zamówienia podstawowego w ramach i na warunkach umowy. Zakres prawa opcji w tym przypadku nie może przekroczyć 20 % wartości brutto pierwotnej umowy. Ceny jednostkowe dla zamówienia realizowanego w ramach prawa opcji będą takie same jak ceny jednostkowe określone dla zamówienia podstawowego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 7 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Ilość godzin na wymianę produktów zareklamowanych
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji na złożone zamówienie (czas dostawy artykułów spożywczych)
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Ryby i mrożonki
4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mrożone
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający w ramachzamówienia podstawowego będzie składał zamówienie według faktycznych potrzeb, co oznacza że podane ilości poszczególnych produktów mogą ulec zwiększeniu lub
zmniejszeniu. Oznacza to, że ilości produktów podane w formularzu
cenowym nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie
możliwość zmian ilościowych zamawianego produktu między poszczególnymi pozycjami
w formularzu cenowym do wysokości łącznej wartości brutto wynagrodzenia Wykonawcy. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu około 60 % wartości przedmiotu zamówienia każdej z części. Pozostałe 40% wartości zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. Prawo opcji obejmuje również możliwość zwiększenia ilości produktów podanych w formularzu cenowym każdej z części zamówienia podstawowego w ramach i na warunkach umowy. Zakres prawa opcji w tym przypadku nie może przekroczyć 20 % wartości brutto pierwotnej umowy. Ceny jednostkowe dla zamówienia realizowanego w ramach prawa opcji będą takie same jak ceny jednostkowe określone dla zamówienia podstawowego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 7 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Ilośc godzin na wymianę produktów zareklamowanych
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji na złozone zamówienia (czas dostawy artykułów spożywczych)
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Różne artykuły spożywcze
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający w ramachzamówienia podstawowego będzie składał zamówienie według faktycznych potrzeb, co oznacza że podane ilości poszczególnych produktów mogą ulec zwiększeniu lub
zmniejszeniu. Oznacza to, że ilości produktów podane w formularzu
cenowym nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie
możliwość zmian ilościowych zamawianego produktu między poszczególnymi pozycjami
w formularzu cenowym do wysokości łącznej wartości brutto wynagrodzenia Wykonawcy. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu około 60 % wartości przedmiotu zamówienia każdej z części. Pozostałe 40% wartości zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. Prawo opcji obejmuje również możliwość zwiększenia ilości produktów podanych w formularzu cenowym każdej z części zamówienia podstawowego w ramach i na warunkach umowy. Zakres prawa opcji w tym przypadku nie może przekroczyć 20 % wartości brutto pierwotnej umowy. Ceny jednostkowe dla zamówienia realizowanego w ramach prawa opcji będą takie same jak ceny jednostkowe określone dla zamówienia podstawowego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 7 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Ilość godzin na wymianę produktów zareklamowanych
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji na złożone zamówienie (czas dostawy artykułów spożywczych)
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Owoce i warzywa
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający w ramachzamówienia podstawowego będzie składał zamówienie według faktycznych potrzeb, co oznacza że podane ilości poszczególnych produktów mogą ulec zwiększeniu lub
zmniejszeniu. Oznacza to, że ilości produktów podane w formularzu
cenowym nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie
możliwość zmian ilościowych zamawianego produktu między poszczególnymi pozycjami
w formularzu cenowym do wysokości łącznej wartości brutto wynagrodzenia Wykonawcy. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu około 60 % wartości przedmiotu zamówienia każdej z części. Pozostałe 40% wartości zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. Prawo opcji obejmuje również możliwość zwiększenia ilości produktów podanych w formularzu cenowym każdej z części zamówienia podstawowego w ramach i na warunkach umowy. Zakres prawa opcji w tym przypadku nie może przekroczyć 20 % wartości brutto pierwotnej umowy. Ceny jednostkowe dla zamówienia realizowanego w ramach prawa opcji będą takie same jak ceny jednostkowe określone dla zamówienia podstawowego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 7 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Ilość godzin na wymianę produktów zareklamowanych
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji na złożone zamówienie (czas dostawy artykułów spożywczych)
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający w ramachzamówienia podstawowego będzie składał zamówienie według faktycznych potrzeb, co oznacza że podane ilości poszczególnych produktów mogą ulec zwiększeniu lub
zmniejszeniu. Oznacza to, że ilości produktów podane w formularzu
cenowym nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie
możliwość zmian ilościowych zamawianego produktu między poszczególnymi pozycjami
w formularzu cenowym do wysokości łącznej wartości brutto wynagrodzenia Wykonawcy. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu około 60 % wartości przedmiotu zamówienia każdej z części. Pozostałe 40% wartości zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. Prawo opcji obejmuje również możliwość zwiększenia ilości produktów podanych w formularzu cenowym każdej z części zamówienia podstawowego w ramach i na warunkach umowy. Zakres prawa opcji w tym przypadku nie może przekroczyć 20 % wartości brutto pierwotnej umowy. Ceny jednostkowe dla zamówienia realizowanego w ramach prawa opcji będą takie same jak ceny jednostkowe określone dla zamówienia podstawowego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 7 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Ilość godzin na wymianę produktów zareklamowanych
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji na złozone zamówienie (czas dostawy artykułów spożywczych)
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Jaja
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający w ramachzamówienia podstawowego będzie składał zamówienie według faktycznych potrzeb, co oznacza że podane ilości poszczególnych produktów mogą ulec zwiększeniu lub
zmniejszeniu. Oznacza to, że ilości produktów podane w formularzu
cenowym nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie
możliwość zmian ilościowych zamawianego produktu między poszczególnymi pozycjami
w formularzu cenowym do wysokości łącznej wartości brutto wynagrodzenia Wykonawcy. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu około 60 % wartości przedmiotu zamówienia każdej z części. Pozostałe 40% wartości zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. Prawo opcji obejmuje również możliwość zwiększenia ilości produktów podanych w formularzu cenowym każdej z części zamówienia podstawowego w ramach i na warunkach umowy. Zakres prawa opcji w tym przypadku nie może przekroczyć 20 % wartości brutto pierwotnej umowy. Ceny jednostkowe dla zamówienia realizowanego w ramach prawa opcji będą takie same jak ceny jednostkowe określone dla zamówienia podstawowego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 7 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Ilość godzin na wymianę produktów zareklamowanych
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji na złożone zamówienie (czas dostawy artykułów spożywczych)
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zamawiający przewiduje i zastrzega sobie prawo wprowadzenia zmian w treści umowyw zakresie uregulowanym w art. 454 – 455 ustawy Pzp.
2. Dopuszczalne są zmiany umowy bez przeprowadzania nowego postępowania o
udzielenie zamówienia zgodnie z art. 455 ust. 1 ustawy Pzp.
3. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania następujących zmian w zawartej
umowie, w niżej wymienionych (uzasadnionych) przypadkach:
a) ustawowej zmiany stawki podatku VAT – zmiana wynagrodzenia brutto Wykonawcy.
Zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian;
b) zmiany ceny jednostkowej produktu – zmiana wynagrodzenia Wykonawcy. Strony mogą zmienić ceny jednostkowe poszczególnych artykułów w przypadku udokumentowanej zmiany cen produktów na podstawie notowań Głównego Urzędu Statystycznego. Zmiana może być zaakceptowana w wysokości nie wyższej niż o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych za poprzedni miesiąc ogłaszany przez Prezesa GUS na stronie Głównego Urzędu Statystycznego oraz publikowany w Monitorze Polskim (tzw. klauzula waloryzacyjna). Do pisemnego wniosku o zmianę cen Wykonawca dołącza komunikat GUS określający wysokość wskaźnika wzrostu cen oraz wyliczenie zmian cen jednostkowych i różnic po waloryzacji. Zmienione ceny będą obowiązywać od dnia podpisania aneksu, jednak pierwszy wniosek Wykonawca może złożyć nie wcześniej niż po upływie 1 miesiąca obowiązywania umowy;
c)zmiany numeru rachunku bankowego;
d) zmiany nazwy oraz formy prawnej Stron;
e) dotyczących wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany marki
przedmiotu umowy. W takiej sytuacji Wykonawca może zaproponować produkt tożsamy
spełniający warunki określone w SWZ oraz za cenę określoną w formularzu cenowym
i umowie;
f) zmiany sposobu konfekcjonowania towarów objętych Umową w przypadku zmiany
wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasady
proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na podstawie pisemnego wniosku
Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania zgody Zamawiającego;
g) zmiany asortymentu określonego w załączniku nr 1 do Umowy w zależności od potrzeb
Zamawiającego, jednak zmiana ta nie może powodować zwiększenia kwoty o której mowa
w § 4 ust.1 umowy;
h) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem
dostawy, możliwość dostarczania odpowiedników towarów objętych Umową, o parametrach
nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru,
na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania zgody
Zamawiającego;
i) zmiany miejsca dostawy, w przypadku zmian organizacyjnych Zamawiającego;
j) innych niż wskazane w literach a) – i), gdy zachodzi konieczność ich wprowadzenia z
powodu okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
4. Dokonanie zmiany treści Umowy wymaga uprzednio złożenia na piśmie drugiej Stronie
wniosku wskazującego zasadność wprowadzenia zmian i zgody Strony na jej dokonanie.
Wniosek, o którym mowa powyżej winien zawierać w szczególności:
a) pozycję (zakres) zmiany
b) opis okoliczności faktycznych uprawniających do dokonania zmiany
c) podstawę dokonania zmiany
d)informację lub dowody potwierdzające, że zostały spełnione okoliczności
uzasadniające dokonanie zmiany.
5. Wszelkie zmiany treści Umowy wymagają – pod rygorem nieważności zachowania
formy pisemnej w postaci aneksu.