BZP: Dostawa owoców, warzyw do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Orląt Lwowskich w Skaryszewie ul. Bolesława Prusa 5, 26-640 Skaryszew w 2025r.
27.11.2024
2024/BZP 00618833/01
PUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA IM ORLĄT LWOWSKICH W SKARYSZEWIE
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa owoców, warzyw do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Orląt Lwowskich w Skaryszewie ul. Bolesława Prusa 5, 26-640 Skaryszew w 2025r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania
1.2.) Nazwa zamawiającego: PUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA IM ORLĄT LWOWSKICH W SKARYSZEWIE
1.3.) Oddział zamawiającego: Publiczna Szkoła Podstawowa im. Orląt Lwowskich w Skaryszewie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000261551
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Bolesława Prusa 5
1.5.2.) Miejscowość: Skaryszew
1.5.3.) Kod pocztowy: 26-640
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL921 - Radomski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: pspskaryszew@skaryszew.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://pspskaryszew.edupage.org/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
1.11.) Dane podmiotu, któremu zamawiający powierzył przeprowadzenie postępowania.
Podmiot 1
1.11.1.) Nazwa podmiotu prowadzącego postępowanie: Zespół Obsługi Oświaty w Skaryszewie
1.11.2.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7962867409
Adres podmiotu prowadzącego postępowanie:
1.11.3.) Ulica: Juliusza Słowackiego 6
1.11.4.) Miejscowość: Skaryszew
1.11.5.) Kod pocztowy: 26-640
1.11.6.) Województwo: mazowieckie
1.11.7.) Kraj: Polska
1.11.8.) Lokalizacja NUTS 3: PL921 - Radomski
1.11.11.) Adres poczty elektronicznej: oswiata@skaryszew.pl
1.11.12.) Adres strony internetowej: www.skaryszew.pl
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa owoców, warzyw do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Orląt Lwowskich w Skaryszewie ul. Bolesława Prusa 5, 26-640 Skaryszew w 2025r.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f574ff7e-7d52-4d72-adb7-832fb1e071c9
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00618833
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-27
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00070987/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Dostawa owoców, warzyw do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Orląt Lwowskich w Skaryszewie ul. Bolesława Prusa 5, 26-640 Skaryszew na 2025r.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
www.zamowienia.skaryszew.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: www.zamowienia.skaryszew.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Zostały zapisane w SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zostało zapisane SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZOO.26.3.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia - dostawa owoców, warzyw.
Marchew – 5760kg. Pietruszka – 1200kg Seler – 1200kg. Por – 480kg. Cebula – 1440kg. Buraki ćwikłowe – 1920kg. Jabłka – 9600kg. Ogórki kiszone – 840kg. Kapusta biała – 1800kg. Kapusta kiszona – 1680kg. Kapusta pekińska – 600kg. Kapusta granatowa – 600kg. Kalafior świeży – 150kg. Fasola średnia Jaś – 300kg. Banany – 3000kg. Cytryny – 180kg. Pomarańcze – 1500kg. Gruszki – 900kg. Mandarynki– 900kg. Ziemniaki – 18000kg. Natka zielonej pietruszki/pęczek – 600. Botwina/pęczek –90. Ogórek świeży – 840kg. Sałata /szt. – 600. Pomidor – 1440kg. Brokuł świeży -120kg. Kapusta granatowa w słoikach 900ml– 20szt. Soczewica czerwona – 240kg. Fasolka szparagowa– 90kg. Koperek/pęczek – 600 szt. Papryka świeża– 1100kg. Awokado kg – 24kg. Brzoskwinia luz – 300kg. Brzoskwinia ufo – 360kg. Cukinia – 480kg. Czosnek świeży – 12kg. Dynia świeża – 60kg. Groch łuskany – 180kg. Kalarepa – 240kg. Kapusta włoska – 480kg. Kiwi – 2000kg. Morela świeża – 30kg. Nektarynka – 270kg. Pieczarki – 300kg. Pomidor koktajlowy – 840kg. Rzodkiew biała – 180kg. Rzodkiewka/pęczek – 1320. Sałata mix – 72kg. Seler naciowy – 72kg. Szczaw konserwowy słoik-900ml – 180 szt. Szczypiorek/pęczek – 480 szt. Szpinak – 180 kg. Śliwka – 150 kg. Winogron – 1800kg. Kompot owocowy słoik -900ml – 800 szt. Chrzan tarty słoik - 280g – 100 szt. Truskawka mrożona – 600kg. Porzeczka czarna mrożona – 240kg. Porzeczka czerwona mrożona – 120kg. Wiśnia mrożona – 360 kg. Jagoda mrożona – 120kg. Mieszanka kompotowa mrożonka woreczek – 480kg. Bukiet warzyw mrożony– 200 kg. Fasola mrożona – 350 kg. Kalafior mrożony – 240kg. Brokuł mrożony – 240kg. Dynia mrożona – 180kg. Groszek zielony mrożony – 180kg. Bakłażan – 60kg. Truskawka świeża – 150kg. Arbuz – 90kg. Kabaczek -30 kg. Malina mrożona – 120 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03222110-7 - Owoce tropikalne
03222300-6 - Owoce inne niż tropikalne
03221000-6 - Warzywa
15331170-9 - Warzywa mrożone
15331130-7 - Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Z uwagi na zmieniającą się liczbą dożywianych uczniów w poszczególnych miesiącach, Zamawiający zastrzega, a Wykonawca przyjmuje do wiadomości, że podana powyżej ilość zamawianych asortymentów: owoców, warzyw może zostać zmniejszona do wysokości wynikającej z bieżących potrzeb Zamawiającego, maksymalnie o 40 % przewidywanej ilości zakupów: owoców, warzyw co nie będzie stanowiło podstawy do odstąpienia przez Zamawiającego od umowy, nawet w części i nie będzie podstawą jakichkolwiek roszczeń Wykonawcy względem Zamawiającego. W ramach niniejszej umowy Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji, w zakresie nie większym niż zwiększenie o 20% przewidywanej ilości owoców, warzyw.Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji, skorzystać z niego w mniejszym zakresie, aniżeli określony powyżej, w szczególności w przypadku nieuzyskania środków finansowych na ten cel, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia, co niniejszym akceptuje poprzez podpisanie niniejszej umowy. Zamawiający może z prawa opcji korzystać wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej ilości (20%). Wykonawca będzie obowiązany do ich realizacji, Skorzystanie z prawa opcji nie wymaga aneksowania przedmiotowej umowy. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji Wykonawca jest zobowiązany do jego realizacji, na warunkach powyżej określonych, co niniejszym Wykonawca akceptuje przez podpisanie umowy. W przypadku zwiększenia się ilości owoców, warzyw wykonawca musi zapewnić dostawę na warunkach podanych w ofercie. Z tytułu zmiany ilości owoców, warzyw Zamawiający nie przewiduje ponoszenia dodatkowych opłat.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: Godzina dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniudotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;
- Zamawiający nie określa warunku w w/w zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
- Zamawiający nie określa warunku w w/w zakresie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
- Zamawiający nie określa warunku w w/w zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej;
- Wykonawca winien wykazać, że wykonał należycie, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane ( w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie, nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, wykonał co najmniej jedno zamówienie polegające na dostawie owoców, warzyw o wartości nie mniejszej niż 20 000,00 zł. brutto (słownie: dwadzieścia tysięcy złotych). Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SWZ.