BZP: Świadczenie usług cateringowych – zamówienie z podziałem na dwie części
20.12.2024
2024/BZP 00666326/01
Podkarpackie Centrum Innowacji Sp. z o. o.
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Świadczenie usług cateringowych – zamówienie z podziałem na dwie części
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Podkarpackie Centrum Innowacji Sp. z o. o.
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 368953574
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Teofila Lenartowicza 4
1.5.2.) Miejscowość: Rzeszów
1.5.3.) Kod pocztowy: 35-051
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL823 - Rzeszowski
1.5.7.) Numer telefonu: 798144097
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: j.baracz@pcinn.org
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://pcinn.org/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Łączenie Przedsiębiorczości z Nauką
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług cateringowych – zamówienie z podziałem na dwie części
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b426336d-97c4-436c-999f-5e3c7e456844
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00666326
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-12-20
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.15.) Nazwa projektu lub programu
Niniejsze zamówienie realizowane jest w ramach programu regionalnego Fundusze Europejskie dla Podkarpacia (EFRR) 2021 – 2027. Priorytet FEPK.01 Konkurencyjna i Cyfrowa Gospodarka, Działanie FEPK.01.01 Badania i rozwój, Typ projektu: Budowa potencjału ośrodków innowacji Podkarpackie Centrum Innowacji.
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/pcinn/proceedings3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/pcinn/proceedings
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Komunikacja w postępowaniu o
udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między
Zamawiającym, a Wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie Pzp, odbywa się przy użyciu środków
komunikacji elektronicznej. Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w
ustawie z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
2. Ofertę, oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, podmiotowe środki dowodowe, pełnomocnictwa,
zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby oraz wszystkie inne dokumenty wymagane wraz z ofertą sporządza się w postaci
elektronicznej, w ogólnie dostępnych formatach danych, w szczególności w formatach doc, .pdf, .zip, .docx, .xls, .xlsx, .rar, .7zip,
.jpg, .jpeg, .png, .txt, .tiff, .xades, .sig oraz innych formatach dokumentów z wyjątkiem plików wykonywalnych.
3. Ofertę, a także oświadczenie o jakim mowa w Rozdziale X ust. 1 IDW, jak również pełnomocnictwa, podmiotowe środki
dowodowe, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, jak również wszystkie inne dokumenty wymagane wraz z ofertą (w
tym przedmiotowe środki dowodowe) składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej
opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
4. Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy Zakupowej Open Nexus, która dostępna
jest pod adresem https://platformazakupowa.pl/pn/pcinn oraz poczty elektronicznej j.baracz@pcinn.org. Platforma posiada
formularze do komunikacji pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą, których funkcjonalność i zasady korzystania zostały opisane w
Instrukcji użytkownika dostępnej na w/w Platformie, pod adresem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje..
5. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu powinien posiadać konto na Platformie, o której mowa w pkt. 4 powyżej.
Instrukcja użytkownika zawiera wytyczne dotyczące utworzenia konta Wykonawcy na Platformie.
6. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów
elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji
przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Instrukcji użytkownika, które są dostępne pod adresem:
https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje.
7. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem wskazanej Platformy Zamówień Publicznych nie może przekraczać
150 MB.
8. Wykonawca może załączyć maksymalnie 10 plików.
9. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii
dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na wskazaną Platformę Zakupową.
Wyczerpujące informacje w powyższym zakresie zawiera Rozdział XIII i XIV IDW, stanowiącej Rozdział I SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Projekt „Podkarpackie Centrum Innowacji 2029” jest
współfinansowany ze środków regionalnego Funduszu Europejskiego dla Podkarpacia (EFRR) 2021 – 2027. Priorytet FEPK.01
Konkurencyjna i Cyfrowa Gospodarka, Działanie FEPK.01.01 Badania i rozwój, Podkarpackie Centrum Innowacji Sp. z o.o. (PCI)
pełni w nim funkcję brokera innowacji, prowadzącego transfer wyników prac B+R z jednostek naukowych do przedsiębiorstw, oraz
inicjującego współpracę pomiędzy przedsiębiorstwami a jednostkami naukowymi.
1. Administratorem danych osobowych, na etapie prowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia, to jest od momentu
ogłoszenia do momentu podpisania umowy, jest Podkarpackie Centrum Innowacji Sp. z o.o. z siedzibą w Rzeszowie, ul. Teofila
Lenartowicza 4, 35-051 Rzeszów, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Rzeszowie, XII
Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego Nr KRS: 0000710883, NIP: 8133765154, REGON: 368953574.
2. PCI wyznaczył Inspektora Ochrony Danych (IOD), z którym Pani/Pan może się skontaktować w sprawie przetwarzania swoich
danych osobowych. Kontakt z IOD poprzez mail: iod@pcinn.org.
Pod wyżej wskazanymi danymi można się kontaktować w każdej sprawie związanej z przetwarzaniem danych osobowych przez
PCI, czy to jako Administrator danych czy Podmiot Przetwarzający.
Dane osobowe w postaci:
1) Nazwa/Imię i Nazwisko,
2) REGON,
3) Data i Miejsce urodzenia,
4) PESEL,
5) Seria i numer dowodu osobistego lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość,
6) Adres stałego zameldowania: Ulica, Nr budynku, Nr lokalu, Kod pocztowy, Poczta, Miejscowość, Gmina, Powiat, Województwo,
7) Adres do korespondencji: Ulica, Nr budynku, Nr lokalu, Kod pocztowy, Poczta, Miejscowość, Gmina, Powiat, Województwo,
8) Numer telefonu,
9) Adres e-mail,
10) Imię Ojca,
11) Imię Matki,
12) Numer uprawnień zawodowych,
13) Informacje o odbiorcach dostaw, usług, robót budowlanych: Imię, Nazwisko, Adres: Ulica, Nr budynku, Nr lokalu, Kod pocztowy,
Poczta, Miejscowość, Gmina, Powiat, Województwo, Nr telefonu, Nr faksu,
14) Nr rachunku bankowego,
15) Dane osób upoważnionych do kontaktów w toku postępowania: Imię, Nazwisko, Miejsce zatrudnienia, Stanowisko, Nr telefonu,
Nr faksu, Adres e-mail,
16) Zakres ubezpieczenia i wysokość polisy ubezpieczeniowej,
17) Informacje z banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej o wysokości posiadanych środków finansowej lub
zdolności kredytowej,
18) Informacje o niezaleganiu z opłacaniem podatków i składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne,
19) Informacje o karalności,
20) Informacje ze sprawozdania finansowego lub innego dokumentu określającego aktywa, zobowiązania, obroty.
będą przetwarzane przez PCI w celu:
a) przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia, w tym udzielenia zamówienia publicznego oraz
b) dokonania czynności wyboru wykonawcy i udzielenia zamówienia we wszystkich trybach postepowań, o których mowa w ustawie
z dnia 11 września 2019 roku Prawo zamówień publicznych – dalej zwana ustawą Pzp (art. 6 ust. 1 lit. c) i f) RODO).
3. Dane osobowe mogą być przekazywane:
1) podmiotom współpracującym na podstawie umów powierzenia przetwarzania danych, w tym podwykonawcom świadczonych
usług, dostawcom usług teleinformatycznych i sprzętu technicznego,
2) osobom lub podmiotom, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia
11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych,
3) podmiotom nadzorującym działania PCI
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Państwa dane osobowe przetwarzane będą:
1) w przypadkach związanych z prowadzeniem postępowania zgodnie z art. 78 ust. 1 i 4 ustawy z dnia 11 września 2019 roku
Prawo zamówień publicznych – dalej zwana ustawą Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie
zamówienia publicznego, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy.
Państwa dane osobowe mogą być jednak przechowywane dłużej ze względu na obowiązującą u Administratora Instrukcję
Kancelaryjną,
2) w przypadku prowadzenia postępowań na roboty budowlane lub usługi, okres przechowywania dokumentacji postępowania
wynosi 5 lat od dnia zakończenia postępowania o zawarcie umowy koncesji, a w przypadku gdy czas trwania koncesji przekracza 5
lat – przez okres jego trwania. Państwa dane osobowe mogą być jednak przechowywane dłużej ze względu na obowiązującą u
Administratora Instrukcję Kancelaryjną,
3) w przypadku ustalenia, obrony i dochodzenia roszczeń – do momentu ich przedawnienia.
5. Przysługuje Państwu prawo do:
1) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do Państwa danych osobowych;
2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania lub uzupełnienia Państwa danych osobowych, przy czym skorzystanie z
prawa do sprostowania lub uzupełnienia nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani
zmianą postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać
integralności protokołu postępowania oraz jego załączników;
3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od Administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem
przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w
odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby
fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego, a także nie
ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia;
4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają Państwo, że przetwarzanie danych
osobowych Państwa dotyczących narusza przepisy RODO.
6. Administrator informuje, że w związku z udziałem w postępowaniu nie przysługują Państwu uprawnienia do:
1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b), d) lub e) RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych.
7. W odniesieniu do Państwa danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22
RODO.
8. Administrator nie zamierza przekazywać Państwa danych osobowych do państw trzecich lub organizacji międzynarodowych.
Wszystkie informacje w zakresie RODO zapisane zostały w Rozdziale II IDW, stanowiącej Rozdział I SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: PCI-DFA.2621.34.2024.JBA
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) część I - świadczenie usług cateringowych – przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa cateringowa, zgodnie z zapotrzebowaniem składanym przez Zamawiającego w zakresie dań opisanych przedmiotem zamówienia, w odpowiedniej ilości
4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
7. Zamawiający, w zakresie części I, przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w opisie przedmiotu zamówienia. Zamawiający w treści opisu przedmiotu zamówienia, który stanowi integralną część niniejszej SWZ, a tym samym został zawarty w załączniku nr 1 do Rozdziału III, wskazał maksymalne ilości w zakresie prawa opcji, które stanowi jedynie możliwość, a nie jest obligatoryjne dla Zamawiającego. W przypadku chęci skorzystania z prawa opcji w zakresie części I niniejszego postępowania Zamawiający wystosuje do Wykonawcy odpowiednie oświadczenie o jego uruchomieniu, nie później jednak niż do dnia 30 listopada 2025 roku. Wykonawca składając ofertę jest zobligowany podać cenę zarówno za podstawowy przedmiot zamówienia, jak i prawo opcji. Ceny jednostkowe w zakresie zamówienia podstawowego, jak i opcjonalnego winny być tożsame.Maksymalna wielkość w zakresie prawa opcji została wskazana w załączniku nr 1 do Rozdziału III oraz załączniku nr 1 do Rozdziału II SWZ.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty, stosując następujące kryteria oceny ofert w zakresie części I:
1. Cena 60
2. Jakość serwowanego cateringu 40
RAZEM 100
Kryterium „Cena”
W powyższym kryterium Wykonawca będzie mógł uzyskać maksymalnie 60 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
Kryterium „Cena” będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszej IDW. Ilość punktów w tym kryterium zostanie obliczona zgodnie z poniższym wzorem:
C = [Cmin / Co] x 60 pkt
gdzie:
C – liczba punktów uzyskanych w podkryterium „Cena”;
Cmin – najniższa cena brutto w złożonych ofertach (zł);
Co – cena brutto w ocenianej ofercie (zł).
Kryterium „Jakość serwowanego cateringu”
Zamawiający dokona oceny jakościowej na podstawie dostarczonych przez Wykonawców „próbek” poniższych posiłków. Wykonawca w niniejszym kryterium będzie mógł otrzymać maksymalnie 40 pkt.
Ocenie będą podlegać:
1. KANAPKI (łącznie Wykonawca może otrzymać 10pkt) kanapki wege/mięsne, w tym oceniane będą (ocenie będzie podlegać jedna kanapka mięsna oraz jedna wege, a punkty będą stanowić średnią z sumy średnich ocen uzyskanych od osób oceniających za kanapkę wege i kanapkę mięsną):
1) składniki, za które można będzie otrzymać od 0 do 4 pkt;
a) za brak dodatkowych składników (ponad te wymienione w opisie przedmiotu zamówienia) Wykonawca otrzyma 0 pkt;
b) za dodatkowy 1 składnik (ponad te wymienione w opisie przedmiotu zamówienia) Wykonawca otrzyma 2 pkt;
c) za dodatkowe 2 składniki (ponad te wymienione w opisie przedmiotu zamówienia) Wykonawca otrzyma 4 pkt;
2) jakość pieczywa, za które można będzie otrzymać od 0 do 3 pkt;
a) Zamawiający dokona subiektywnej oceny na podstawie poziomu wypieczenia pieczywa, jego chrupkości, gęstości ciasta. Bagietki mniej wypieczone bądź przypalone z niską zwartością ciasta w środku otrzymają 0 pkt. Z kolei bagietki przybliżone ideałowi tzn. odpowiednio wypieczone z odpowiednią ilością ciasta w środku, miękkie chrupkie. Będą oceniane w ilości pkt. od 1 do 3, w sposób subiektywny przez osoby oceniające.
3) Wizualizacja i estetyka, za które można będzie otrzymać od 0 do 3 pkt
a) w powyższym podkryterium Zamawiający dokona oceny na podstawie trwałości ułożenia i utrzymania składników na bagietce, w tym poręczności jedzenia oraz schludność ułożenia tak, aby widoczny był każdy produkt ułożony w sposób estetyczny bez części szarpanych. Składniki musza być pokrojone. . Ocena nastąpi na podstawie subiektywnej oceny osób oceniających.
2. WYROBY CUKIERNICZE – ocenie podlegać będzie drożdżówka i ciastka (2 sztuki), a punkty będą stanowić średnią z sumy średnich ocen uzyskanych od osób oceniających za ciastka i drożdżówkę. Łącznie Wykonawca może otrzymać 10 pkt, w tym:
1) jakość wyrobów cukierniczych, za które można będzie otrzymać od 0 do 5 pkt;
a) w powyższym podkryterium ocenie podlegać będzie odpowiedni stopień wypieczenia oraz forma i kształt wyrobu. Wykonawca może uzyskać maksymalnie 5 pkt, z czego przy:
wyrobach słabo wypieczonych lub za mocno, w tym niekształtnych, liczba punktów będzie wynosić od 0 do 2 i będzie stanowiła subiektywną ocenę osoby oceniającej;
wyrobach o odpowiednim wypieczeniu oraz kształcie, tj. kulisty, owalny liczba punktów będzie wynosić od 3 do 5 i będzie stanowiła subiektywną ocenę osoby oceniającej;
2) wizualizacja wyrobów cukierniczych, za które można będzie otrzymać od 0 do 5 pkt
a) w powyższym podkryterium ocenie podlegać będzie przedmiot wyglądu danego wyrobu, czy jest estetyczny, wywierający na osobie jedzącej wrażenia pozytywne, czy zastosowano dodatkowe składniki polepszające wizualizację oraz smak. Ocena będzie oceną subiektywną oceniającego, na podstawie gustu i preferencji.
Ciąg dalszy w pozostałych informacjach
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Jakość serwowanego cateringu
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
2) część II - świadczenie usług cateringowych w zakresie dostawy pizzy – przedmiotem zamówienia jest kompleksowa dostawa pizzy, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, w odpowiednich ilościach, w zależności od formy wydarzenia.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty, stosując następujące kryteria oceny ofert w zakresie części II:
Lp. Kryterium Waga
1. Cena 100
RAZEM 100
Kryterium „Cena”
W powyższym kryterium Wykonawca będzie mógł uzyskać maksymalnie 100 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
Kryterium „Cena” będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszej IDW. Ilość punktów w tym kryterium zostanie obliczona zgodnie z poniższym wzorem:
C = [Cmin / Co] x 100 pkt
gdzie:
C – liczba punktów uzyskanych w podkryterium „Cena”;
Cmin – najniższa cena brutto w złożonych ofertach (zł);
Co – cena brutto w ocenianej ofercie (zł).
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów udzielenia zamówienia obliczoną na podstawie poniższego wzoru (w niniejszym przypadku wyłącznie w kryterium „cena”):
P = C
gdzie:
P - łączna liczba punktów oferty ocenianej;
C - liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia w zakresie części I mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności technicznej lub zawodowej:
Zamawiający stawia warunku w powyższym zakresie:
a) w zakresie doświadczenia zawodowego
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie:
co najmniej 3 usługi polegające na świadczeniu usług cateringowych (jednorazowej usługi – nie może być to usługa ciągła, tj. obejmująca kilka wydarzeń, gdzie zostały przedstawione dane sumaryczne), tj. pełna usługa cateringowa wraz z serwowaniem obiadu, lub zimnej płyty, w których liczba uczestników (w każdym wydarzeniu z osobna) wynosiła co najmniej 120 osób. Jako pełną usługę cateringową Zamawiający rozumie dostarczenie posiłków (obiad lub zimna płyta, lub obiad i zimna płyta) wraz z obsługą kelnerską, zapewnieniem zastawy (talerze, miski, szklanki, itp.) wraz ze sztućcami, zapewnienie stolików i obrusów.
W zakresie części II Zamawiający nie stawia warunku udziału.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W zakresie obu części
Podmiotowe środki dowodowe wymagane od Wykonawcy, o których mowa powyżej obejmują:
1) oświadczenie Wykonawcy w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 roku o ochronie konkurencji i konsumentów, z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej - załącznik nr 3 do IDW;
UWAGA: w przypadku gdy w niniejszym postępowaniu zostanie złożona tylko jedna oferta, Zamawiający nie będzie wymagał złożenia przez Wykonawcę powyższego oświadczenia.
2) odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji
i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: W zakresie części I
Podmiotowe środki dowodowe wymagane od Wykonawcy, o których mowa powyżej obejmują:
1) wykaz usług (tylko w zakresie części I niniejszego postępowania) wykonanych lub w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, wraz z załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane lub są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy - załącznik nr 5 do IDW;
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Nie dotyczy5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
3. Wykonawcy, składający ofertę na część I przedmiotowego postępowania, w dniu 10 stycznia 2025 roku winni dostarczyć na godzinę 11:45 „próbki” cateringu, o którym mowa w kryteriach oceny ofert, tj.: jedną kanapkę w wersji wege;
jedną kanapkę w wersji mięsnej;
jedną drożdżówkę;
dwa ciastka (zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia);
sałatkę;
jeden mus;
I danie (zupa);
II danie.
Zamawiający dokona otwarcia ofert oraz oceny jakości przy Wykonawcach, którzy złożą oferty w niniejszym postępowaniu. Po dokonaniu otwarcia ofert, Zamawiający przejdzie do dokonywania oceny dostarczonych próbek. Punktacja przyznana przez Komisje zostanie przekazana Wykonawcom w formie protokołu, za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej. Podczas dokonywania oceny próbek Zamawiający wykona dokumentacje fotograficzną, która posłuży przy realizacji umowy z wybranym Wykonawcą, a w szczególności będzie odnośnikiem do stosowania kar umownych.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiająpełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia
publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w
Rozdziale X ust. 1 IDW, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz
spełnianie warunków udziału (o ile dotyczy) w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków
udziału w postępowaniu.
3. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia Wykonawcy
wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych Wykonawców, którzy wykonają usługi
lub roboty budowlane, do realizacji których te zdolności są wymagane (o ile dotyczy).
4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które
usługi/roboty budowlane wykonają poszczególni Wykonawcy – Zamawiający w niniejszym postepowaniu nie stawiał
warunków udziału, dlatego też punkt ten nie ma zastosowania.
5. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców
wspólnie ubiegających się o zamówienie.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
W zakresie obu części:1. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania następujących zmian treści umowy:
1) zmiany nazwy lub siedziby Zamawiającego / Wykonawcy;
2) zmiany wysokości wynagrodzenia Wykonawcy w trakcie realizacji umowy, w następujących okolicznościach:
a) w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) oraz podatku akcyzowego, przy czym ceny netto pozostają bez zmian, a stosownej zmianie ulegają ceny brutto,.
b) w przypadku zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie przepisów ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (z 2020 r. poz. 2207, z 2023 r. poz. 1667. ),
c) w przypadku zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania umowy przez Wykonawcę.
d) w przypadku zmiany zasad gromadzenia i wysokości wpłat do pracowniczych planów kapitałowych, o których mowa w ustawie z dnia 4 października 2018 r. o pracowniczych planach kapitałowych (Dz. U. z 2024 r. poz. 427.) - jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę;
e) stosownie do postanowień art. 439 ust. 1 ustawy Pzp, Zamawiający przewiduje możliwość zmiany wysokości wynagrodzenia w przypadku zmiany ceny materiałów lub kosztów związanych z umowy na następujących zasadach:
poziom zmiany ceny materiałów lub kosztów, o których mowa w art. 439 ust. 1 Pzp uprawniający strony umowy do żądania zmiany wynagrodzenia wynosi minimum 5 % wskaźnika zmian cen usług konsumpcyjnych w kwartale/kwartałach poprzedzającym/ych w stosunku do wskaźnika zmian cen usług konsumpcyjnych w danym kwartale publikowanych w informacji sygnalnej GUS;
początkowy termin ustalenia zmiany wynagrodzenia przypada na dzień otwarcia ofert; - zmiana wynagrodzenia dokonana zostanie z użyciem odesłania do wskaźnika, o którym mowa w lit. e tiret 1;
wniosek o zmianę wysokości wynagrodzenia należnego z tytułu realizacji przedmiotu zamówienia nie może być złożony wcześniej niż po 90 dniach od dnia otwarcia ofert, a każdy kolejny nie może być złożony wcześniej niż po 90 dniach od daty ostatniej zmiany wysokości wynagrodzenia;
maksymalna wartość zmiany wynagrodzenia, jaką dopuszcza Zamawiający w efekcie zastosowania postanowień o zasadach wprowadzania zmian wysokości wynagrodzenia wynosi 20% wynagrodzenia maksymalnego;
zmiana umowy na podstawie lit. e wymaga złożenia drugiej stronie pisemnego wniosku, o którym mowa powyżej,
w przypadku dokonania zmiany umowy na podstawie lit e – zmiany wynagrodzenia w związku ze zmianą cen materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia – Wykonawca jest zobowiązany do zmiany wynagrodzenia przysługującego podwykonawcy, z którym zawarł umowę, w zakresie odpowiadającym zmianom cen materiałów i kosztów zobowiązania podwykonawcy.
zmiana wynagrodzenia może polegać zarówno na jego wzroście jak i obniżeniu.
Szczegółowy zakres zmian przedstawiają oba wzory umów w par. 10.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-01-10 08:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/pcinn/proceedings
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-01-10 12:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-02-08
8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:
Część 1 : Tak
Część 2 : Nie
8.6.) Maksymalna liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do negocjacji: 3
8.7) Kryteria oceny ofert, które zamawiający zamierza stosować w celu ograniczenia liczby wykonawców:
Cena - do negocjacji, w przypadku ich przeprowadzania, zostaną zaproszeni Wykonawcy, którzy zaoferowali najniższa cenę.SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Ciąg dalszy kryterium w zakresie części I3. ZIMNA PŁYTA – ocenie podlegać będzie sałatka oraz mini deserki (typu mus), a punkty będą stanowić średnią z sumy średnich ocen uzyskanych od osób oceniających za ciastka i drożdżówkę. Wykonawca w niniejszym podkryterium będzie mógł otrzymać maksymalnie 10 pkt. Ocenie podlegać będą:
1) składniki, za które będzie można otrzymać punkty w ilości od 0 do 4:
a) za dodatkowy 1 składnik Wykonawca otrzyma 2 pkt;
b) za dodatkowe 2 składnik Wykonawca otrzyma 4 pkt.
Zamawiający dokona oceny na podstawie składników podstawowych plus dodatkowych składników nieprzewidzianych w opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 1 do Rozdziału III SWZ. Dodatkowe składniki musza być odmienne od składników podstawowych.
2) jakość, za które będzie można otrzymać punkty w ilości od 0 do 3:
a) Zamawiający dokona subiektywnej oceny na podstawie jakości i chrupkości zastosowanych składników, w tym ich świeżości. Ocena będzie subiektywną oceną osób wchodzących w skład komisji.
3) wizualizacja i estetyka, za które będzie można otrzymać punkty w ilości od 0 do 3:
b) W powyższym podkryterium Zamawiający dokona oceny na podstawie trwałości ułożenia i utrzymania składników, w tym ułożenie w kubeczkach, aby widoczny był każdy produkt ułożony w sposób estetyczny. Ocena będzie subiektywną oceną osób wchodzących w skład komisji.
Powyższej oceny dokona skład oceniający powołany uchwałą Zarządu. Punkty zostaną przyznane przez każdą osobę oceniającą następnie zsumowane i podzielone przez ilość osób oceniających. W powyższym przypadku dodatkowo tak otrzymane punkty zarówno za sałatkę, jak i mini deserki zostaną dodane i podzielone przez dwa. Wykonawca jest zobligowany dostarczyć do siedziby Zamawiającego, tj. Lenartowicza 6, 35-051 Rzeszów, jedną sałatkę oraz jeden mini deserek – zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia.
4. OBIAD – ocenie podlegać będzie I i II danie, a punkty będą stanowić średnią z sumy średnich ocen uzyskanych od osób oceniających za I danie i II danie. Wykonawca w niniejszym podkryterium będzie mógł otrzymać maksymalnie 10 pkt. Ocenie podlegać będą:
1) składniki, za które będzie można otrzymać punkty w ilości od 0 do 6:
a) zupa - ocenie podlegać będą dodatkowe widoczne składniki (poza bulionem). Za dodatkowy 1 składnik Wykonawca otrzyma 3 pkt., za dodatkowe 2 – 6pkt. Zamawiający dokona oceny na podstawie składników podstawowych plus dodatkowych składników nieprzewidzianych w opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 1 do Rozdziału III SWZ. Dodatkowe składniki musza być odmienne od składników podstawowych.
b) II danie – ocenie podlegać będzie każdy dodatkowy składnik poza podstawowymi wymaganymi treścią opisu przedmiotu zamówienia. Za dodatkowy 1 składnik Wykonawca otrzyma 3 pkt., za dodatkowe 2 – 6 pkt. Zamawiający dokona oceny na podstawie składników podstawowych plus dodatkowych składników nieprzewidzianych w opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 1 do Rozdziału III SWZ. Dodatkowe składniki muszą być odmienne od składników podstawowych.
2) Jakość, za które będzie można otrzymać punkty w ilości od 0 do 4:
a) Zamawiający dokona subiektywnej oceny na podstawie świeżości warzyw, chrupkość oraz intensywności wygotowania składników, takich jak ryż/makaron/kasza/ziemniaki.
Zamawiający po dokonaniu oceny w podkryteriach zsumuje wszystkie punkty i tym sposobem otrzyma ilość punktów w przedmiotowym kryterium, którym jest „jakość serwowanego cateringu”.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów udzielenia zamówienia obliczoną na podstawie poniższego wzoru:
P = C + J
gdzie:
P - łączna liczba punktów oferty ocenianej;
C - liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena”;
J – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Jakość serwowanego cateringu”.