BZP: Zakup i dostawa artykułów spożywczych
10.01.2025
2025/BZP 00022225/01
SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W ŁAPACH
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i dostawa artykułów spożywczych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W ŁAPACH
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 050644804
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: JANUSZA KORCZAKA 23
1.5.2.) Miejscowość: Łapy
1.5.3.) Kod pocztowy: 18-100
1.5.4.) Województwo: podlaskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL841 - Białostocki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@szpitallapy.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://szpitallapy.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup i dostawa artykułów spożywczych
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e23c012a-05fd-4e84-85c0-2b38c2e553e6
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00022225
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-01-10
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-e23c012a-05fd-4e84-85c0-2b38c2e553e63.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze”
(„Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań
i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email: przetargi@szpitallapy.pl, nie dotyczy składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu).
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie eZamówienia. Szczeg. Inf. na temat zakładania kont oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje w zakładce „Centrum Pomocy”.
2. Sposób sporządzenia i przekazywania dokumentów elektron. lub dokumentów elektron. będących kopią elektroniczną treści
zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (zw. dalej „Rozp. w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych).
3. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozp. Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów
elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów z 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych (zw. dalej „Rozporządzeniem w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności”), z uwzględnieniem rodzaju, przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy pzp, ww. regulacje nie będą miały bezpośredniego zastosowania.
4. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie
wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej: a. w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik), lub b. jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
5. W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem zewnętrznym lub wewnętrznym. W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się do przesyłanej wiadomości uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny).
6. Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowanie na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia (w szczególności SWZ) wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia.
7. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
8. Min. wymagania tech. dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje
dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy.
Więcej informacji rozdz. 6 i 10 SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Rozdział 19 SWZ - INFORMACJA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Rozdział 19 SWZ - INFORMACJA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/3/2025/TP
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 12
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 1 – Pieczywo
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych zgodnie ze specyfikacjami: rodzajową oraz ilościową, które składają się na opis przedmiotu zamówienia (zał. nr 5 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Formularzu asortymentowo-cenowym, który stanowi załącznik nr 5 do SWZ oraz w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Zamawiający dopuszcza do składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jeden pakiet zamówienia, kilka z nich lub na całość zamówienia. Oferta musi być kompletna w zakresie poszczególnych pakietów zamówienia. Nieuwzględnienie w danym pakiecie, na który składana jest oferta, chociażby jednej z pozycji asortymentowej spowoduje odrzucenie oferty dotyczącej tego pakietu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15613000-8 - Produkty z ziaren zbóż
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje korzystanie z prawa opcji. W ramach realizacji umowy przewiduje się zastosowanie przez Zamawiającego prawa opcji polegającego na możliwości zwiększenia zakresu realizacji dostaw poszczególnych pozycji w ilości nieprzekraczającej 40% wielkości określonejw formularzu asortymentowo-cenowym w razie wyczerpania asortymentu. Przy ustalaniu wielkości granicznej opcji dla danego asortymentu Zamawiający celem realizacji zamówienia będzie każdorazowo zaokrąglał w górę wyliczenie do pełnej jednostki handlowej asortymentu.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 2 – Mięso zwierząt rzeźnych
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych zgodnie ze specyfikacjami: rodzajową oraz ilościową, które składają się na opis przedmiotu zamówienia (zał. nr 5 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Formularzu asortymentowo-cenowym, który stanowi załącznik nr 5 do SWZ oraz w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Zamawiający dopuszcza do składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jeden pakiet zamówienia, kilka z nich lub na całość zamówienia. Oferta musi być kompletna w zakresie poszczególnych pakietów zamówienia. Nieuwzględnienie w danym pakiecie, na który składana jest oferta, chociażby jednej z pozycji asortymentowej spowoduje odrzucenie oferty dotyczącej tego pakietu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje korzystanie z prawa opcji. W ramach realizacji umowy przewiduje się zastosowanie przez Zamawiającego prawa opcji polegającego na możliwości zwiększenia zakresu realizacji dostaw poszczególnych pozycji w ilości nieprzekraczającej 40% wielkości określonejw formularzu asortymentowo-cenowym w razie wyczerpania asortymentu. Przy ustalaniu wielkości granicznej opcji dla danego asortymentu Zamawiający celem realizacji zamówienia będzie każdorazowo zaokrąglał w górę wyliczenie do pełnej jednostki handlowej asortymentu.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 3 – Wyroby wędliniarskie
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych zgodnie ze specyfikacjami: rodzajową oraz ilościową, które składają się na opis przedmiotu zamówienia (zał. nr 5 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Formularzu asortymentowo-cenowym, który stanowi załącznik nr 5 do SWZ oraz w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Zamawiający dopuszcza do składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jeden pakiet zamówienia, kilka z nich lub na całość zamówienia. Oferta musi być kompletna w zakresie poszczególnych pakietów zamówienia. Nieuwzględnienie w danym pakiecie, na który składana jest oferta, chociażby jednej z pozycji asortymentowej spowoduje odrzucenie oferty dotyczącej tego pakietu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje korzystanie z prawa opcji. W ramach realizacji umowy przewiduje się zastosowanie przez Zamawiającego prawa opcji polegającego na możliwości zwiększenia zakresu realizacji dostaw poszczególnych pozycji w ilości nieprzekraczającej 40% wielkości określonejw formularzu asortymentowo-cenowym w razie wyczerpania asortymentu. Przy ustalaniu wielkości granicznej opcji dla danego asortymentu Zamawiający celem realizacji zamówienia będzie każdorazowo zaokrąglał w górę wyliczenie do pełnej jednostki handlowej asortymentu.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 4 – Mleko i jego wyroby
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych zgodnie ze specyfikacjami: rodzajową oraz ilościową, które składają się na opis przedmiotu zamówienia (zał. nr 5 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Formularzu asortymentowo-cenowym, który stanowi załącznik nr 5 do SWZ oraz w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Zamawiający dopuszcza do składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jeden pakiet zamówienia, kilka z nich lub na całość zamówienia. Oferta musi być kompletna w zakresie poszczególnych pakietów zamówienia. Nieuwzględnienie w danym pakiecie, na który składana jest oferta, chociażby jednej z pozycji asortymentowej spowoduje odrzucenie oferty dotyczącej tego pakietu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje korzystanie z prawa opcji. W ramach realizacji umowy przewiduje się zastosowanie przez Zamawiającego prawa opcji polegającego na możliwości zwiększenia zakresu realizacji dostaw poszczególnych pozycji w ilości nieprzekraczającej 40% wielkości określonejw formularzu asortymentowo-cenowym w razie wyczerpania asortymentu. Przy ustalaniu wielkości granicznej opcji dla danego asortymentu Zamawiający celem realizacji zamówienia będzie każdorazowo zaokrąglał w górę wyliczenie do pełnej jednostki handlowej asortymentu.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 5 – Mrożonki
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych zgodnie ze specyfikacjami: rodzajową oraz ilościową, które składają się na opis przedmiotu zamówienia (zał. nr 5 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Formularzu asortymentowo-cenowym, który stanowi załącznik nr 5 do SWZ oraz w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Zamawiający dopuszcza do składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jeden pakiet zamówienia, kilka z nich lub na całość zamówienia. Oferta musi być kompletna w zakresie poszczególnych pakietów zamówienia. Nieuwzględnienie w danym pakiecie, na który składana jest oferta, chociażby jednej z pozycji asortymentowej spowoduje odrzucenie oferty dotyczącej tego pakietu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje korzystanie z prawa opcji. W ramach realizacji umowy przewiduje się zastosowanie przez Zamawiającego prawa opcji polegającego na możliwości zwiększenia zakresu realizacji dostaw poszczególnych pozycji w ilości nieprzekraczającej 40% wielkości określonejw formularzu asortymentowo-cenowym w razie wyczerpania asortymentu. Przy ustalaniu wielkości granicznej opcji dla danego asortymentu Zamawiający celem realizacji zamówienia będzie każdorazowo zaokrąglał w górę wyliczenie do pełnej jednostki handlowej asortymentu.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 6 – Jaja
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych zgodnie ze specyfikacjami: rodzajową oraz ilościową, które składają się na opis przedmiotu zamówienia (zał. nr 5 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Formularzu asortymentowo-cenowym, który stanowi załącznik nr 5 do SWZ oraz w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Zamawiający dopuszcza do składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jeden pakiet zamówienia, kilka z nich lub na całość zamówienia. Oferta musi być kompletna w zakresie poszczególnych pakietów zamówienia. Nieuwzględnienie w danym pakiecie, na który składana jest oferta, chociażby jednej z pozycji asortymentowej spowoduje odrzucenie oferty dotyczącej tego pakietu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje korzystanie z prawa opcji. W ramach realizacji umowy przewiduje się zastosowanie przez Zamawiającego prawa opcji polegającego na możliwości zwiększenia zakresu realizacji dostaw poszczególnych pozycji w ilości nieprzekraczającej 40% wielkości określonejw formularzu asortymentowo-cenowym w razie wyczerpania asortymentu. Przy ustalaniu wielkości granicznej opcji dla danego asortymentu Zamawiający celem realizacji zamówienia będzie każdorazowo zaokrąglał w górę wyliczenie do pełnej jednostki handlowej asortymentu.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 7 – Drób
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych zgodnie ze specyfikacjami: rodzajową oraz ilościową, które składają się na opis przedmiotu zamówienia (zał. nr 5 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Formularzu asortymentowo-cenowym, który stanowi załącznik nr 5 do SWZ oraz w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Zamawiający dopuszcza do składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jeden pakiet zamówienia, kilka z nich lub na całość zamówienia. Oferta musi być kompletna w zakresie poszczególnych pakietów zamówienia. Nieuwzględnienie w danym pakiecie, na który składana jest oferta, chociażby jednej z pozycji asortymentowej spowoduje odrzucenie oferty dotyczącej tego pakietu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje korzystanie z prawa opcji. W ramach realizacji umowy przewiduje się zastosowanie przez Zamawiającego prawa opcji polegającego na możliwości zwiększenia zakresu realizacji dostaw poszczególnych pozycji w ilości nieprzekraczającej 40% wielkości określonejw formularzu asortymentowo-cenowym w razie wyczerpania asortymentu. Przy ustalaniu wielkości granicznej opcji dla danego asortymentu Zamawiający celem realizacji zamówienia będzie każdorazowo zaokrąglał w górę wyliczenie do pełnej jednostki handlowej asortymentu.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 8 – Warzywa i owoce
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych zgodnie ze specyfikacjami: rodzajową oraz ilościową, które składają się na opis przedmiotu zamówienia (zał. nr 5 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Formularzu asortymentowo-cenowym, który stanowi załącznik nr 5 do SWZ oraz w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Zamawiający dopuszcza do składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jeden pakiet zamówienia, kilka z nich lub na całość zamówienia. Oferta musi być kompletna w zakresie poszczególnych pakietów zamówienia. Nieuwzględnienie w danym pakiecie, na który składana jest oferta, chociażby jednej z pozycji asortymentowej spowoduje odrzucenie oferty dotyczącej tego pakietu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje korzystanie z prawa opcji. W ramach realizacji umowy przewiduje się zastosowanie przez Zamawiającego prawa opcji polegającego na możliwości zwiększenia zakresu realizacji dostaw poszczególnych pozycji w ilości nieprzekraczającej 40% wielkości określonejw formularzu asortymentowo-cenowym w razie wyczerpania asortymentu. Przy ustalaniu wielkości granicznej opcji dla danego asortymentu Zamawiający celem realizacji zamówienia będzie każdorazowo zaokrąglał w górę wyliczenie do pełnej jednostki handlowej asortymentu.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 9 – Ryby
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych zgodnie ze specyfikacjami: rodzajową oraz ilościową, które składają się na opis przedmiotu zamówienia (zał. nr 5 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Formularzu asortymentowo-cenowym, który stanowi załącznik nr 5 do SWZ oraz w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Zamawiający dopuszcza do składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jeden pakiet zamówienia, kilka z nich lub na całość zamówienia. Oferta musi być kompletna w zakresie poszczególnych pakietów zamówienia. Nieuwzględnienie w danym pakiecie, na który składana jest oferta, chociażby jednej z pozycji asortymentowej spowoduje odrzucenie oferty dotyczącej tego pakietu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje korzystanie z prawa opcji. W ramach realizacji umowy przewiduje się zastosowanie przez Zamawiającego prawa opcji polegającego na możliwości zwiększenia zakresu realizacji dostaw poszczególnych pozycji w ilości nieprzekraczającej 40% wielkości określonejw formularzu asortymentowo-cenowym w razie wyczerpania asortymentu. Przy ustalaniu wielkości granicznej opcji dla danego asortymentu Zamawiający celem realizacji zamówienia będzie każdorazowo zaokrąglał w górę wyliczenie do pełnej jednostki handlowej asortymentu.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 10 – Inne artykuły spożywcze, suche + woda
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych zgodnie ze specyfikacjami: rodzajową oraz ilościową, które składają się na opis przedmiotu zamówienia (zał. nr 5 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Formularzu asortymentowo-cenowym, który stanowi załącznik nr 5 do SWZ oraz w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Zamawiający dopuszcza do składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jeden pakiet zamówienia, kilka z nich lub na całość zamówienia. Oferta musi być kompletna w zakresie poszczególnych pakietów zamówienia. Nieuwzględnienie w danym pakiecie, na który składana jest oferta, chociażby jednej z pozycji asortymentowej spowoduje odrzucenie oferty dotyczącej tego pakietu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15332200-6 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania
15871110-8 - Ocet lub produkty równoważne
15981000-8 - Wody mineralne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje korzystanie z prawa opcji. W ramach realizacji umowy przewiduje się zastosowanie przez Zamawiającego prawa opcji polegającego na możliwości zwiększenia zakresu realizacji dostaw poszczególnych pozycji w ilości nieprzekraczającej 40% wielkości określonejw formularzu asortymentowo-cenowym w razie wyczerpania asortymentu. Przy ustalaniu wielkości granicznej opcji dla danego asortymentu Zamawiający celem realizacji zamówienia będzie każdorazowo zaokrąglał w górę wyliczenie do pełnej jednostki handlowej asortymentu.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 11 – Inne artykuły spożywcze, mączne
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych zgodnie ze specyfikacjami: rodzajową oraz ilościową, które składają się na opis przedmiotu zamówienia (zał. nr 5 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Formularzu asortymentowo-cenowym, który stanowi załącznik nr 5 do SWZ oraz w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Zamawiający dopuszcza do składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jeden pakiet zamówienia, kilka z nich lub na całość zamówienia. Oferta musi być kompletna w zakresie poszczególnych pakietów zamówienia. Nieuwzględnienie w danym pakiecie, na który składana jest oferta, chociażby jednej z pozycji asortymentowej spowoduje odrzucenie oferty dotyczącej tego pakietu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15613000-8 - Produkty z ziaren zbóż
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje korzystanie z prawa opcji. W ramach realizacji umowy przewiduje się zastosowanie przez Zamawiającego prawa opcji polegającego na możliwości zwiększenia zakresu realizacji dostaw poszczególnych pozycji w ilości nieprzekraczającej 40% wielkości określonejw formularzu asortymentowo-cenowym w razie wyczerpania asortymentu. Przy ustalaniu wielkości granicznej opcji dla danego asortymentu Zamawiający celem realizacji zamówienia będzie każdorazowo zaokrąglał w górę wyliczenie do pełnej jednostki handlowej asortymentu.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 12
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 12 – Inne artykuły spożywcze
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych zgodnie ze specyfikacjami: rodzajową oraz ilościową, które składają się na opis przedmiotu zamówienia (zał. nr 5 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Formularzu asortymentowo-cenowym, który stanowi załącznik nr 5 do SWZ oraz w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Zamawiający dopuszcza do składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jeden pakiet zamówienia, kilka z nich lub na całość zamówienia. Oferta musi być kompletna w zakresie poszczególnych pakietów zamówienia. Nieuwzględnienie w danym pakiecie, na który składana jest oferta, chociażby jednej z pozycji asortymentowej spowoduje odrzucenie oferty dotyczącej tego pakietu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
15332200-6 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje korzystanie z prawa opcji. W ramach realizacji umowy przewiduje się zastosowanie przez Zamawiającego prawa opcji polegającego na możliwości zwiększenia zakresu realizacji dostaw poszczególnych pozycji w ilości nieprzekraczającej 40% wielkości określonejw formularzu asortymentowo-cenowym w razie wyczerpania asortymentu. Przy ustalaniu wielkości granicznej opcji dla danego asortymentu Zamawiający celem realizacji zamówienia będzie każdorazowo zaokrąglał w górę wyliczenie do pełnej jednostki handlowej asortymentu.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
SWZ Rozdział 13 WARUNKI UDZIAŁU I PODSTAWY WYKLUCZENIA13.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają niżej określone
przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu:
b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika
to z odrębnych przepisów:
Przez cały okres realizacji umowy Wykonawca musi posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia (jeśli dotyczy).