BZP: Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych – żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. „Przystań Pluskowęsy” w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
24.03.2025
2025/BZP 00160060/01
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych – żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. „Przystań Pluskowęsy” w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340546796
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Paderewskiego 11
1.4.2.) Miejscowość: Chełmża
1.4.3.) Kod pocztowy: 87-140
1.4.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński
1.4.7.) Numer telefonu: 56 675 60 19
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: gops@gminachelmza.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.gminachelmza.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00160060
2.2.) Data ogłoszenia: 2025-03-24
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2025/BZP 00148243
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 1) Przed zmianą:
4.2.1. Dostawa warzyw i owoców (Część 1)
Owoce i warzywa klasy pierwszej – powinny być świeże, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych.
Owoce i warzywa cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danego gatunku, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń, wolne od oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia.
Warzywa nie powinny być zaparzone, zmarznięte, zapleśniałe.
Warzywa korzenne – bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.
Warzywa liściaste – bez plam, uszkodzeń.
Owoce – skórka gładka, miąższ soczysty, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości i zepsucia.
WARZYWA
Cebula kg 15
Czosnek główka szt 60
Ogórek długi kg 360
Ogórek kiszony kg 180
Papryka czerwona kg 180
Pomidor kg 360
Sałata szt 180
OWOCE
Banan kg 300
Cytryna kg 150
Jabłko kg 3600
Kiwi kg 4320
Mandarynka kg 360
Cebula kg 15
Owoce i warzywa cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danego gatunku, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń, wolne od oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia.
Warzywa nie powinny być zaparzone, zmarznięte, zapleśniałe.
Warzywa korzenne – bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.
Warzywa liściaste – bez plam, uszkodzeń.
Owoce – skórka gładka, miąższ soczysty, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości i zepsucia.
Po zmianie:
4.2.1. Dostawa warzyw i owoców (Część 1)
Owoce i warzywa klasy pierwszej – powinny być świeże, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych.
Owoce i warzywa cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danego gatunku, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń, wolne od oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia.
Warzywa nie powinny być zaparzone, zmarznięte, zapleśniałe.
Warzywa korzenne – bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.
Warzywa liściaste – bez plam, uszkodzeń.
Owoce – skórka gładka, miąższ soczysty, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości i zepsucia.
WARZYWA
Cebula kg 15
Czosnek główka szt 60
Ogórek długi kg 360
Ogórek kiszony kg 180
Papryka czerwona kg 180
Pomidor kg 360
Sałata szt 180
OWOCE
Banan kg 3000
Cytryna kg 150
Jabłko kg 3600
Kiwi szt. 4320
Mandarynka kg 360
Cebula kg 15
Owoce i warzywa cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danego gatunku, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń, wolne od oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia.
Warzywa nie powinny być zaparzone, zmarznięte, zapleśniałe.
Warzywa korzenne – bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.
Warzywa liściaste – bez plam, uszkodzeń.
Owoce – skórka gładka, miąższ soczysty, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości i zepsucia.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 3) Przed zmianą:
4.2.3. Dostawa nabiału i jaj (Część 3)
Produkty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne.
Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego dla produktów: twaróg, nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy dla następujących produktów: masło, margaryna, śmietany, sery żółte nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy dla produktów: mleko.
Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.
Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego, jaja w dniu dostawy do Zamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania.
Jajka nie mogą pochodzić z chowu klatkowego.
Jajka (świeże, średnie) 8640 szt
Jogurt owocowy 125g 2160 szt
Margaryna do pieczywa opakowanie 400g-500g 216 szt
Masło min. 82% tłuszczu 200g 300 szt.
Mleko 3,2% 1l 1440 szt
Ser żółty (krojony, w plastrach) 288 kg
Serek topiony 80g-100g 1440 szt
Śmietana 18% 400g (kwaśna) 600 szt.
Twaróg półtłusty 250g 720 kg.
Produkty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne.
Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego dla produktów: twaróg, nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy dla następujących produktów: masło, margaryna, śmietany, sery żółte nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy dla produktów: mleko.
Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.
Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego, jaja w dniu dostawy do Zamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania.
Po zmianie:
4.2.3. Dostawa nabiału i jaj (Część 3)
Produkty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne.
Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego dla produktów: twaróg, nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy dla następujących produktów: masło, margaryna, śmietany, sery żółte nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy dla produktów: mleko.
Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.
Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego, jaja w dniu dostawy do Zamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania.
Jajka nie mogą pochodzić z chowu klatkowego.
Jajka (świeże, średnie) 8640 szt
Jogurt owocowy 125g 2160 szt
Margaryna do pieczywa opakowanie 400g-500g 216 szt
Masło min. 82% tłuszczu 200g 300 szt.
Mleko 3,2% 1l 1440 szt
Ser żółty (krojony, w plastrach) 288 kg
Serek topiony 80g-100g 1440 szt
Śmietana 18% 400g (kwaśna) 600 szt.
Twaróg półtłusty 250g 720 szt.
Produkty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne.
Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego dla produktów: twaróg, nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy dla następujących produktów: masło, margaryna, śmietany, sery żółte nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy dla produktów: mleko.
Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.
Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego, jaja w dniu dostawy do Zamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2025-03-26 11:00
Po zmianie:
2025-03-28 11:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2025-03-26 11:30
Po zmianie:
2025-03-28 11:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2025-04-24
Po zmianie:
2025-04-26